24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJELE IL INFUNDA PE DOLCU – Exclusiv: Inspectia Judiciara a deschis dosar disciplinar in cazul procurorului Lucian Dolcu de la DNA Timisoara, devoalat ca i-ar fi trimis unei gravide in 9 luni mesaje cu tenta sexuala. Asociatia Procurorilor din Romania reactioneaza la dezvaluirile presei: „Conduite care nu caracterizeaza corpul magistratilor procurori”. Dolcu este pasibil de sanctiune pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 October 2020 16:00
Vizualizari: 7768

Procurorul Lucian Dolcu (foto), de la DNA Timisoara, ar trebui cercetat disciplinar pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei. Este principala idee ce se desprinde din mesajul lansat marti, 6 octombrie 2020, de catre Asociatia Procurorilor din Romania (APR), dupa ce presa a dezvaluit ca Dolcu ar fi hartuit o femeie gravida in luna a noua, trimitandu-i o avalansa de mesaje – inclusiv unele in care ii facea avansuri sexuale (click aici pentru a citi).Mai exact, APR – condusa de procuroarea Elena Iordache – sugereaza ca Inspectia Judiciara ar trebui sa se autosesizeze impotriva lui Dolcu pentru presupusa comitere a abaterii disciplinare de la art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Amintim ca site-ul local CriticArad.ro a publicat un lung sir de mesaje scandaloase cu care Dolcu ar fi bombardat-o pe o femeie insarcinata, facandu-i chiar si avansuri sexuale, fapt ce a determinat-o pe aceasta sa depuna plangere penala la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, acuzandu-l pe Lucian Dolcu de hartuire (a se vedea linkul de mai sus).


Inspectia Judiciara s-a autosesizat


Nu incheiem inainte sa va precizam ca purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Alin Alexandru, a declarat pentru Lumea Justitiei ca institutia a deschis din oficiu un dosar disciplinar in legatura cu procurorul DNA Lucian Dolcu:

Avand in vedere relatarile recente din mass-media, confirmam faptul ca inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare a decis sesizarea din oficiu dupa analiza materialelor publicate in presa. Mentionam faptul ca etapa verificarilor prealabile este o etapa premergatoare cercetarii disciplinare, competenta Inspectiei Judiciare fiind de a stabili daca exista indiciile savarsirii de catre magistrati a vreunei abateri disciplinare si de a se pronunta dupa caz, in functie de rezultatul verificarilor”.


Redam comunicatul APR (vezi facsimil):


Avand in vedere subiectul articolelor aparute in presa in data de 05.10.2020, sub titlul '(...) Un procuror de la D.N.A. Timisoara este acuzat de lucruri incredibile (...) hartuire si santaj (...)', sub rezerva verificarii situatiei prezentate de catre institutiile investite, Asociatia Procurorilor din Romania comunica urmatoarele:

In conformitate cu reglementarile legale cuprinse in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si al procurorilor si in Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, 'manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu' sunt sanctionate disciplinar, iar magistratii 'sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate', incalcarea normelor de etica si deontologie profesionala atragand raspunderea acestora.

Indatoririle magistratilor nu pot fi ignorate si nici nu pot fi tratate ca o simpla formalitate mentionata in acte normative, acestea deriva istoric din autoritatea profesiei de magistrat, o intregesc, o definesc si o reprezinta.

Asociatia Procurorilor din Romania este in total dezacord cu comportamente asemenea celor prezentate in presa din data de 05.10.2020, conduite care nu caracterizeaza corpul magistratilor procurori.

Totodata, Asociatia Procurorilor din Romania dezavueaza orice atitudini de natura celor care compromit prestigiul justitiei si implicit al celor care concura la infaptuirea acesteia”.

 sursa foto Dolcu: CriticArad.ro

Comentarii

# vali date 7 October 2020 06:32 +1

Ia-te de mana cu camelia bogdan si faceti clubul caricaturilor din puscarie!

# Dan date 7 October 2020 08:46 +1

Parca era vorba de hartuire sexuala. Acum vad ca se discuta despre mesaje cu tenta sexuala. Tenta pe care eu nu pot sa o vad.. Daca doamna se simtea hartuita sexual de ce ii mai raspundea la mesaje? Nu asa functioneaza hartuirea.

# gabi date 7 October 2020 13:20 0

Auditur et altera pars: https://www.justitiarul.ro/un-atac-la-persoana-impotriva-unuia-dintre-putinii-procurori-cinstiti-din-sistem/#.X3zjzfBuQD8.facebook

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva