13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MESAJUL LUI FLORIN IORDACHE – Ministrul Justitiei riposteaza: „Ii indemn pe toti cei care si-au strigat in strada nemultumirile sa citeasca cu atentie si responsabilitate, cu ochii lor si nu 'prin ochii altora'... S-a dezincriminat abuzul in serviciu. FALS!... Autoritatile se protejeaza de raspundere cu privire la acte normative si pot fura sub limita de 200.000 lei. FALS!... Modificari la CP si CPP nu se fac prin ordonanta de urgenta. FALS! Guvernul Ciolos a operat 151 de modificari”

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 February 2017 20:35
Vizualizari: 19653

Ministrul Justitiei Florin Iordache (foto) reactioneaza in scandalul Ordonantei de urgenta privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala, folosit de sistemul ocult care a condus Romania in ultimii ani pentru a darama Guvernul Grindeanu instalat in functie in urma unor alegeri democratice. Florin Iordache demonteaza alegatiile aparatului de propaganda, explicand ca nu este prima data cand Codurile penale se modifica prin OUG si ca in niciun caz nu se poate vorbi despre o dezincriminare a abuzului in serviciu.


Intr-un mesaj postat pe Facebook, miercuri seara 1 februarie 2017, Florin Iordache le transmite protestatarilor sa citeasca textul ordonantei cu ochii lor, nu „prin ochii altora”. Totusi, ministrul admite ca in aceste zile comunicarea a fost deficitara.

Prezentam mesajul ministrului Justitiei Florin Iordache:

Oamenii au iesit in strada, indignati de Ordonanta de urgenta a Guvernului, folosind argumente preluate de pe retelele sociale. Doar ca nu e nimic secret, ilegal sau imoral in caracterul acestei ordonante. Si voi explica acest fapt cu contra-argumente la 'argumentele' vehiculate pe retelele sociale. Ii indemn pe toti cei care si-au strigat in strada nemultumirile sa citeasca cu atentie si responsabilitate, cu ochii lor si nu 'prin ochii altora', atat textul ordonantei de urgenta, cat si explicatiile mele de mai jos.

1. Modificari la Codul penal si Codul de procedura penala nu se fac prin ordonanta de urgenta. FALS! Guvernul Ciolos a operat 151 de modificari in ambele Coduri, multe dintre ele fiind considerate la limita constitutionalitatii de catre Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (http://www.evz.ro/modificarile-codurilor-penale-o-bomba-ant…). PSD nu a creat niciun fel de precedent si nici nu a facut ceva nemaivazut.

2. S-a dezincriminat abuzul in serviciu. FALS! Textul art. 297 din Codul penal a fost declarat neconstitutional si era ambiguu, de aceea trebuia modificat. Prin noua forma, am clarificat infractiunea de abuz in serviciu sub doua aspecte:

a) ca infractiune de coruptie, sub incidenta penala, atunci cand prejudiciul depaseste valoarea de 200.000 de lei SAU reprezinta vatamare grava, certa si efectiva a intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice;

b) sub incidenta Codului muncii, atunci cand prejudiciul este mai mic de 200.000 de lei.

3. Autoritatile se protejeaza de raspundere cu privire la acte normative si pot fura sub limita de 200.00 de lei. FALS! Prin Ordonanta mentionam ca faptele de abuz in serviciu nu se pot aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii de acte normative. Actele normative, chiar si la nivelul administratiei locale, reprezinta reglementari cu caracter general, impersonale, care produc efecte tuturor, si SE DIFERENTIAZA de actele administrative individuale, care produc efecte, de regula, fata de o persoana, sau uneori fata de mai multe persoane, nominalizate expres in continutul acestor acte (exemplu: hotarari de consiliu local de atribuire a administrarii unor servicii).

In acest moment, avem nevoie de calm si luciditate. Poate comunicarea din ultimele zile a fost deficitara si am dat ocazia rau-voitorilor la interpretari fortate. Tocmai de aceea, sper ca acest mesaj sa clarifice aspectele considerate controversate”.

Comentarii

# Legiuitorul nelegiuit date 1 February 2017 21:18 -11

Guvernul Ciolos a modificat prin OUG codurile dar a preluat direct ce a spus CCR...in schimb Iordache a adaugat si schimbat ce a vrut el..contrar CCR...CcR a spus ca numai incalcarea legii.OG si OUG e abuz.ATAT.uitati va la cum arata acum articolul....si intelegeti..ne subestimeaza inteligenta...

# Das date 1 February 2017 21:45 -4

Degeaba incerci ratiune psd-istii sunt ca rusii, traiesc in alta lume, trebuie lasati sa se manance intre ei precum cainiii.

# unul din lumea cea mare date 1 February 2017 23:12 +5

ba aia tineri frumosi si imberbi la minte mai aveti curajul sa hecariti pagina luju???VA MAI REPET ODATA,S/A REINFIINTAT GARDA DE FIER CU CAPITANUL HITLERICA IN SPILHOZENI,imi spuune cineva ca nu a venit maidanul la bucuresti???imi spune cineva ca nu/i ordin de la ,,canaris,, pentru hitlerica in spilhozeni sa NU DEA LOVITURA DE STAT???hitlerica in spilhozeni vedea/te/as la tirgoviste cit mai repede!!!!!!

# obiectiva date 2 February 2017 10:50 0

d-le GRINDEANU, daca mai demisioneaza vreun papa lapte :-x :-x :-x din GUVERN, contactati-ma, ma autopropun ;).. ;-) ;-) ;-) ;-) 8) 8) 8) 8)

# mulder, agentul mulder date 2 February 2017 12:34 +1

ma bag si eu, dar sa te sprijin, caci disparusei din peisajul citadin

# obiectiva date 2 February 2017 13:08 0

mersi, dragul meu prieten ..... :roll: :roll: :roll:

# Dora date 2 February 2017 05:14 +4

La data la care a modificat guvernul Cilos codurile au fost declarate de catre CCR doar vreo 30 si ceva de articole neconstitutionale iar ei au modificat 151 de articole.Cum poti spune ca au preluat doar cele decise de CCR?mani******tori ca tine au scos lumea neavizata in strada.

# Legiuitorul nelegiuit date 1 February 2017 21:20 0

Citez exact dispozitivul CCR si comparati cu forma data de Iordache:  Curtea Constitutionala a decis, in unanimitate, ca definitia abuzului in serviciu este constitutionala in masura in care ”executarea defectuoasa a atributiilor de serviciu” din definitia din Codul Penal inseamna prin incalcarea legii, aceasta decizie urmand sa se aplice pe viitor, pentru dosarele care vor fi deschise, si nu pentru cele aflate deja in curs de solutionare. Judecatorii Curtii au decis ca articolul din Codul Penal referitor la abuzul in serviciu este constitutional cu conditia ca sintagma ”indeplineste in mod defectuos” din definirea abuzului sa fie considerata echivalenta cu ”indeplineste cu incalcarea legii”.

# un roman date 2 February 2017 13:06 +1

@ Legiuitorul nelegiuit, tocmaim am citit ambele aliniate, cel din Monitorul Oficial si cel din decizia CCR. Amandoua au acelas text: "...sunt constituționale în măsura în care prin sintagma „îndeplinește în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înțelege „îndeplinește prin încălcarea legii”. ". Nu inteleg ce vrei sa demonstrezi prin afirmatiile tale, "a adaugat si a schimbat e a vrut el". Intra-adevar, a adaugat si alte alineate la OUG, dar nu a "schimbat" nimic din decizia curtii constitutionale. Aceste fraze ale tale imi aduc aminte de primele sloganuri impotriva OUG pentru Amnistie si Gratiere" - nu era vorba de Amnistie...

# un roman date 2 February 2017 13:07 0

@ Legiuitorul nelegiuit, tocmaim am citit ambele aliniate, cel din Monitorul Oficial si cel din decizia CCR. Amandoua au acelas text: "...sunt constituționale în măsura în care prin sintagma „îndeplinește în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înțelege „îndeplinește prin încălcarea legii”. ". Nu inteleg ce vrei sa demonstrezi prin afirmatiile tale, "a adaugat si a schimbat e a vrut el". Intra-adevar, a adaugat si alte alineate la OUG, dar nu a "schimbat" nimic din decizia curtii constitutionale. Aceste fraze ale tale imi aduc aminte de primele sloganuri impotriva OUG pentru Amnistie si Gratiere" - nu era vorba de Amnistie...

# ajutoooorrr date 1 February 2017 22:14 +7

interziceti cumva sa nu mai apara marele avocat fenechiu la televizor. ni se ard televizoarele si ne pocnesc urechile de atita prostie.

# livia date 2 February 2017 06:51 +3

Degeaba dle ministru. Cei din strada nu citesc, ei mitingesc pe bani. Atat. Ei au iesit in strada pentru bani, placerea de a face razmerita, nu pentru a apara vreun principiu. Dupa parerea mea, ca sa-i lasati fara munitie, abrogati ONG-urile buclucase si trimiteti-le in Parlament.

# degeaba date 2 February 2017 09:39 +4

poti sa le explici cat vrei. aia din strada nu vor intelege pentru ca nu vor sa inteleaga...ei nu sunt pe baza de ratiune

# Lupul Alb date 2 February 2017 10:36 +3

Ce-ati făcut cu Ţara ? Aţi dat foc la Ţară pentru interesele meschine,mizere ale unei clici odioase ! ne-aţi luat viitorul copiilor noştri,ne-aţi distrus orice speranţă la viaţă în acest spaţiu care până nu demult era România ! aţi vândut bogăţiile naturale,aţi dat gazul,apa,aurul,industrie,pământurile fertile,TOT aţi vândut TOT ! aţi profitat de voturile românilor naivi şi încrezători şi drept mulţumire ? vă vor ajunge blestemele oamenilor cărora le-aţi luat pâinea de la gură ! în ţara ta nu ai dreptul la viaţă !

# Lupul Negru date 2 February 2017 15:33 0

Bravo domnule LUP ALB!

# SPARTAKUS date 2 February 2017 12:04 +6

Sa fim seriosi,nu ORDONANTA privind modificarile unor art.din Cod penal este BUBA,ci ambitiile diabolice a lui Klaus care inca din 12 dec,dupa alegeri a declarat "razboi"pe fata PSD-ului.Scopul readucerea la putere a Guvernului si Parlamentului meu,lucru imposibil,insa prezidentul nu este preocupat de interesele romanilor,ci,de asi rezolva si al doilea mandat.Pana una pana alta,vom avea parte de o totala dezordine si haos daca aceasta catastrofa umana si "cancer" al politicii romanesti va ramane la Cotroceni!!!!!!

# Lupul Negru date 2 February 2017 15:46 +1

Aș completa: Cetățeanul neamț care, din păcate este președintele țării, servește în mod evident interese străine, contrare intereselor naționale, prin susținerea și incitarea la manifestații nelegale care să preseze Guvernul legitim al țării să demisioneze. Uitați-vă numai la câte speculații pe cursul de schimb și pe burse se fac acum (exact genul de activități care l-au îmbogățit pe Soroș) În mod clar este vorba de înaltă trădare iar dacă parlamentarii majorității ar fi într-adevăr oameni adevărați, cel puțin l-ar suspenda.

# Adevarul date 2 February 2017 12:37 -2

FALS,FALS,FALS. Asa este dle Florin Iordache. Nici nu stiti cata dreptate aveti! Sunteti, de departe, cel mai ADEVARAT ministru al justitiei. Sunteti un demn urmas al predecesorilor dvs. Toata stima!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva