12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MICUL PARIS TREBUIE SA RENASCA – Candidata PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, acuza: “In ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevarat o 'Cenusareasa'. S-au taiat bugetele, s-au anulat spectacolele si aproape s-au inchis centre culturale. Un adevarat asalt impotriva artei”

Scris de: L.J. | pdf | print

22 May 2024 10:25
Vizualizari: 1488

In timpul mandatului de primar general al Capitalei al lui Nicusor Dan, Cultura a fost o “Cenusareasa”. Constatarea ii apartine candidatei PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea (foto).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Firea isi anunta proiectele in ceea ce priveste Cultura, pe care urmeaza sa le implementeze in cazul in care va fi aleasa in functia de primar general al Bucurestiului.


Iata anuntul Gabrielei Firea:


'Micul Paris' trebuie sa renasca. Capitala are nevoie de cultura, in toate formele ei: teatre, muzee, sali de spectacole, artisti independenti si multe altele. Elevii si studentii sa poata merge gratuit la muzeele Municipalitatii.

In ultimii patru ani, Cultura a fost cu adevarat o 'Cenusareasa'. S-au taiat bugetele, s-au anulat spectacolele si aproape s-au inchis centre culturale. Un adevarat asalt impotriva artei. Nu mai vorbim ca nici pana acum posturile directorilor de teatre nu au fost scoase la concurs si s-au depasit toate termenele legale.

In domeniul Culturii, am in vedere un proiect ambitios. In primul rand, finalizam constructia Arenei Polivalente – o sala multifunctionala cu capacitate de 20.000 de locuri, unde se pot organiza atat evenimente culturale cu public numeros, cat si competitii sportive de talie europeana.

De asemenea, ar fi foarte important pentru Capitala Romaniei in care se afla cele mai multe teatre, care intra periodic in reparatii si modernizari, sa existe un Teatru Temporar – pentru relocarea spectacolelor pe durata lucrarilor de reabilitare.

Ma voi implica in sustinerea financiara a artistilor independenti si a teatrelor independente pentru a da o sansa de afirmare unei noi generatii de aur a teatrului romanesc.

Cred de asemenea ca e nevoie de un nou teatru de copii, dar si pentru adolescenti, de modernizarea Circului Metropolitan si de o noua Sala de Concerte – Filarmonica.

Ca in marile capitale europene, voi sustine accesul gratuit al elevilor si studentilor la muzee.

Toate acestea pot contribui, alaturi de multe alte programe si activitati, la promovarea culturala si turistica a Bucurestiului.

Programul meu pentru Bucuresti - Orasul dorit de oameni poate fi consultat aici:

https://gabrielafirea.eu/program/

Foto: Anul 2017, la o repetitie la Teatrul Dramaturgilor Romani, cel mai tanar teatru bucurestean, infiintat in mandatul meu ca primar general”.

Comentarii

# maxtor date 22 May 2024 21:12 0

sa-l renasca Firea,nu avem nimic impotriva! (micu Paris sau mai marele Bucuresti,cum e sintagma)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva