21 April 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINISTERUL FINANTELOR VA PLATI PENTRU MAGISTRATII CARE L-AU DISTRUS – Mihail Igeanu, care la 20 ani a stat in inchisoare 9 luni pentru o crima pe care nu a comis-o, da Statul Roman in judecata. Avocatul Lucian Danau din Baroul Gorj: "Dam in judecata Statul Roman pentru despagubiri". Cate milioane de lei vor plati contribuabilii romani pentru eroarea judiciara comisa cu iresponsabilitate de procurorul Emil Mota si judecatorul Gheorghe Constantinescu de la Tribunalul Gorj?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

8 November 2013 14:42
Vizualizari: 5735

 

Nu exista nicio indoiala ca Ministerul Finantelor Publice va trebui sa plateasca despagubiri uriase in urma condamnarii Statului Roman pentru erorilor judiciare si a incompetentei unor magistrati, care l-au aruncat in inchisoare pe un tanar, acuzandu-l de omor. Mihail Constantin Igeanu (foto 1) si-a sustinut tot timpul neviovatia, insa cei care trebuiau sa tina cont de pozitia sa sau de probele pe care acesta le-a adus in apararea lui s-au facut ca nu il aud. Mai grav este ca pe toata perioada desfasurarii anchetei, dar si in timp ce Mihail Igeanu se afla in arest, unchiul acestuia a recunoscut ca el este adevaratul criminal al barbatului de 54 de ani cu care a avut in trecut o altercatie. Asa se faca ca, desi ar vrea acum sa il prinda pe autorul crimei, procurorilor le va fi foarte greu, si asta pentru ca unchiul tanarului Igeanu este de negasit.


Cel mai probabil, nici de aceasta data cei responsabili pentru distrugerea vietii tanarului Igeanu, procurorul Emil Mota de la Parchetul Tribunalului Gorj, care a intocmit rechizitoriul si judecatorul Gheorghe Constantin de la Tribunalul Gorj, care a decis la fond condamnare la 20 de ani de inchisoare pentru omor, nu vor raspunde pentru grava eroare judiciara. Cei doi isi vad in continuare linistiti de cariera lor. Gheorghe Constantinescu, fost procuror devenit judecator in urma cu doi ani, va decide in continuarea de partea cui este dreptatea. In ceea ce il priveste pe procurorul Emil Mota, acesta va putea sa isi urmeze planurile marete, dovada fiind si tentativa de a ajunge Procuror General al Romaniei, fara ca vreo sanctiune sa il impiedice sa promoveze. La cum functioneaza lucrurile in Romania, nu ne-ar mira ca in viitor sa ii gasim pe Constantinescu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar pe Mota la Parchetul General.

Mihail Igeanu despre perioada in care a stat in penitenciar: "Am fost ars cu tigara in somn. Noaptea am fost curentat la 2,20 volti"

La doar o zi dupa ce a fost eliberat din penitenciar, Mihail Igeanu a povestit pe scurt care a fost motivul pentru care procurorii l-au acuzat ca ar fi criminalul barbatului de 54 de ani: "Printr-o simpla aberatie, printr-o prostie pentru ca am mers pana la Ciuteanu ca sa il intreb de ce l-a batut pe unchiul meu".

Mihail Igeanu a relatat si prin ce a trecut in cele 9 luni de zile petrecute in penitenciar: "Ma rugam la Dumnezeu tot timpul si speram tot timpul ca o sa iasa adevarul la iveala. Am fost ars cu tigara in somn. Plus, noaptea am fost curentat la 2,20 volti. Multumesc lui Dumnezeu ca s-a rezolvat, ca a iesit adevarul si ca totul s-a rezolvat cu bine".

Avocatul Lucian Danau: "Acum putem spune cert ca noua luni si cateva zile a fost arestat fiind nevinovat"

La randul lui, aparatorul lui Mihail Igeanu, avocatul Lucian Danau (foto 2) din Baroul Gorj, care a crezut tot timpul in nevinovatia lui Mihail Igeanu, a declarat ca in perioada urmatoare va intenta un proces impotriva Romaniei pentru a cere despagubiri de pe urma perioadei de detentie si a cheltuielilor din timpul procesului. Avocatul Lucian Danau a dezvaluit si ca in timpul cercetarii penale a fost efectuata o expertiza ADN, care a demonstrat inca de atunci ca Mihail Igeanu nu avea cum sa fie autorul crimei, si asta pentru ca materialul genetic recoltat de sub unghiile victimei apartineau unei alte persoane: "Trebuie sa ne revenim putin dupa procesul de trei ani si jumatate si in mod sigur vom da in judecata Statul Roman pentru a obtine despagubiri. Acum practic este o fapta de omor cu autor neconoscut. Urmeaza ca organele de urmarire penala sa redeschida acest caz si sa descopere cine este adevaratul criminal. Prima proba care mi-a ridicat semne de intrebare a fost rezultatul expertizei ADN pentru ca materialul genetic recoltat de sub unghiile victimei de la ambele maini a arata ca aparine unei alte persoane. Acum putem spune cert ca noua luni si cateva zile a fost arestat fiind nevinovat".

Avocatul Danau a vorbit si despre trauma prin care tanarul in varsta de 20 de ani a trecut din momentul retinerii sale si pana cand a fost eliberat: "Mihail implinise 18 ani, nu primise nici macar o amenda contraventionala, va dati seama ce soc a putut sa fie pentru dumnealui trecerea dintr-un mediu familial si de la libertate in mediul penitenciar. Nici eu nu pot sa imi inchipui prin ce a trecut si sper sa depaseasca acest moment si sa poata sa isi refaca viata pentru ca practic trei ani si jumatate de zile i-au fost rapiti din cursul normal al vietii".

Amintim ca Mihail Constantin Igeanu a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare la fond de judecatorul Gheorghe Constantinescu, in baza probelor aduse de procurorul Emil Mota. Mihail Igeanu a fost acuzat ca in iulie 2010 l-a omorat pe veciniul sau, un barbat de 54 de ani din satul Ruget. Mihail Igeanu a stat in arest din iulie 2010 pana in aprilie 2011, perioada in care unchiul tanarului a sustinut ca el este adevaratul criminal. In zadar insa, intrucat afirmatiile unchiului au fost considerate false si aveau scopul de a-l scapa pe Igeanu de inchisoare. Ulterior, la data de 29,11,2012, Curtea de Apel Craiova a desfiintat in totalitate sentinta Tribunalului Gorj si l-a achitat pe Mihail Igeanu. Hotararea Curtii de Apel Craiova a fost mentinuta si de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care au decis in data de 5 noiembrie 2013, achitarea definitiva a lui Mihail Igeanu. Atat in apel, cat si in recurs achitarea lui Mihail Constantin Igeanu s-a facut in baza art. 10 lit.c din Codul de procedura penala, "fapta nu a fost savarsita de invinuit sau de inculpat".

Comentarii

# Igor date 8 November 2013 15:05 +15

„Nește” incompetenți de procurori și judecători de la Gorj, au ținut în pușcărie un nevinovat 9 luni, fiind acuzat de o crimă pe care nu a comis-o, acum e liber și vrea daune (le merită). Dar daunele le plătește statul Român, deci noi, nu incompetenții din justiție care l-au acuzat și condamnat. Nu e prima oară când încompetența si amatorismul justițiarilor din Gorj face gafe de felul ăsta, vă mai amintiți de cazul Țundrea, a murit săracul, ucis inirect tot de acești căcați incompetenți !

# MIhai date 9 November 2013 10:42 +2

Recurs nu s-a facut? Un singur judecator a judecat la fond si atat? 

# Dora date 10 November 2013 10:14 +2

Cap ai minte ce-ti mai trebuie.Etapele unui proces penal sunt fond-apel-recurs.Din moment ce s-a ajuns la ICCJ s-a facut recurs.

# bercea mondial: ,,e manevra lu frații miei..........,, date 8 November 2013 15:16 +12

Procurorul Emil Mota de la Parchetul Tribunalului Gorj, care a intocmit rechizitoriul si judecatorul Gheorghe Constantin de la Tribunalul Gorj, care a decis la fond condamnare la 20 de ani de inchisoare pentru omor, SĂ STEA ȘI EI 6 LUNI LA TÂRGȘOR, pentru a constata pe pielea lor ce înseamnă ,,EROAREA JUDICIARĂ,, .De ce la TÂRGȘOR - pentru a se confrunta cu durerea unor mame care se află aici.

# mircea date 8 November 2013 15:20 +8

de ce sa platesc eu si cei care muncesc si produc plus valoare daunele produse de niste incompetenti,eu si cei ca mine care nadusesc si ei huzuresc,nu gandesc,nu poarta nici o responsabilitate,toti procurorii,judecatorii necinstiti ,care au dobandit averi nejustificate nu sunt decazuti din drepturi ca in toate tarile civilizte.Aceasta este justitia regimului Basescu?????>

# unul din lumea cea mare date 9 November 2013 11:23 +2

pentru mircea//da!!!!!! asta/i justitia corupta ,,de si a,, gunoiului!!!!si pentru ca sintem prosti si stam acasa in loc sa fim in strada

# Dr.Vasile Botomei date 8 November 2013 16:34 +1

Este  necesar a se adopta un act normativ din care sa rezulte modul de calcul pentru despagubiri materiale si morale  in cazul erorilor judiciare.Bine ar fi ca obtinerea despagubirilor sa nu mai fie determinata de alte judecati in care sa intervina factorul apreciere  din partea altui magistrat.

# viorel date 8 November 2013 17:48 +3

justitia este corupta daca ati sti cat traffic de influenta si cata mita se da nu mai zic de faptul ca sunt niste INCOMPETENTI care ei ar trebui sanctionati pentru aceste ( mici greseli ) care distrug atatea vieti , vor ajunge si la vremea cand vor fi judecati de Dumnezeu

# rupa vili date 8 November 2013 18:43 +3

Ar trebui sa ceara despagubire cate 10 mii de lei pentru fiecare luna din cei 20 de ani cat a primit pedeapsa ,daca era vinovat ,facea puscarie de inebunea si cine stie daca mai iesea viu de acolo .

# TITULESCU date 8 November 2013 22:39 -1

La Curtea de Apel Craiova , un incluplat in anul 2010 a fost condamat pentru o fapta pentru care nu a fost trimis in judecata la 7 ani de inchisoare si se formuleaza contestatie in anulare care se admite si implicit se anuleaza si mandatul de arestare astfel ca 8 luni raman de arest nelegal apoi in cadrul contestatiei in anulare e condamnat din nou pentru aceeasi fapta pentru care nu a fost trimis in judecata si nu i s-a acordat ultimul cuvant si mai mult intre mandatul anulat si noul mandat sta in inchisoare fara mandat. Cerem daune de la Statul Roman si cererea e anulata pe motiv ca nu e motivata in fapt si in drept ea fiind motivata in fapt pe 3 pagini dar si in drept. Deci Tribunalul Dolj refuza sa judece cererea ,acum suntem la C.E.D.O. In concluzie FIECARE GENERATIE DE ROMANI ARE TORTIONARII EI CU CARE SE EXECUTA NEAMUL ROMANESC.

# basicuta date 9 November 2013 10:13 +4

Pai cum am zis! Cum dracu sa faci justitie cu procurori care se fac judecatori !!!! aia n=or sa fie niciodata judecatori, iar frumusetea CPP s-a dus de rapa! ar tb modificata legislatia si interzis procurorilor sa fie judecatori ! la ICCJ toti judecatorii sunt fosti procurori iar unii fosti procurori DNA ! misto gaselnita sa nu platesti pt eventuale fapte savarsite cat au fost procurori ! si cica asta-i stat de drept ! procurorist probabil !

# Istratie date 9 November 2013 18:27 +3

Acest Constantinescu a mai comis, ca judecător, și alte isprăvi și nefăcute. Băiatul, precum Trăsnea la gramatică, e înaintat în știința dreptului cam nu mai sus de genunchiul broaștei.  Nu știe nimic precis în meseria pe care o practică sângeros și asasin. Crede, în schimb, că e trimis pe această lume pentru a confirma rechizitorii idioate și pentru a fi nimeni. Poate că și un astfel de Gheorghe al Justiției, drapat ca un cioroi, în robă de tribunal [cu baveta mânjită de sânge] ar trebui să experimenteze pușcăria aidoma doftorilor medievali care gustau deontologic din  fecalele bolnave.  Puțin curent la 220 l-ar ajuta să vadă că între el și Vișinescu sau Fecioru nu e decât o diferență de vârstă.      

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2025 – Avize favorabile pentru reducerea pensiilor magistratilor si cresterea varstei de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva