23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MINISTRUL JUSTITIEI A DEMISIONAT – Florin Iordache a cedat dupa scandalul OUG 13/2017: "Am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile... Toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale... Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru". UPDATE - Ana Birchall, interimar la Justitie

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 February 2017 14:57
Vizualizari: 7529

Ministrul Justitiei Florin Iordache (foto stanga) a demisionat joi, 9 februarie 2017, din functie dupa scandalul creat in jurul Ordonantei de Urgenta nr. 13/2017 privind modificarea CP si CPP in vederea punerii in acord cu hotararile Curtii Constitutionale care a stabilit ca mai multe prevederi din Codurile penale sunt neconstitutionale. Decizia de a parasi Ministerul Justitiei vine dupa ce Florin Iordache a avut o intrevedere cu premierul Sorin Grindeanu (foto dreapta).


Demisia din functie vine la doar o zi dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca OUG 13/2017 a fost data in conditii de legalitate si nu a existat conflict juridic intre autoritatile Statului la momentul emiterii ordonantei: "Guvernul a actionat legal", a stabilit CCR.

Iata declaratia de presa sustinuta la Guvern de Florin Iordache la finalul intalnirii cu premierul Grindeanu:

"De cand am venit la Ministerul Justitiei, mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile. Asa cum ati vazut si dumneavoastra, toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara. Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru".

UPDATE - Premierul Sorin Grindeanu a desemnat-o ca ministru interimar al Justitiei pe Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Comentarii

# corect date 9 February 2017 15:06 +3

CEL MAI DEȘTEPT CEDEAZĂ PRIMUL. Acu sfîntu Lazăr să iasă din mormînt cu o soluție pentru decongestionarea închisorilor supraaglomerate!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 9 February 2017 16:18 -1

PTR DRAGNEA/TARICEANU/GRINDEANU/IORDACHE...........ba uitati/va pe luju,arhiva imi este martora,ati ajuns tot acolo unde v/am prezis eu si nu de azi de ieri.ca si canalia bogdan,(si aici imi este martora arhiva luju ca am prezis ca judecatorii ei o vor da jos,si aici primul merit il are REGINA JUDECATORILOR,ONORABILA JUDE COSTINIU)si revenind la justitie,ba nenorocitilor cei 4 de mai sus CE V/A FOST ASA DE GREU SA ,,PARLITI PA ROMANESTE ,, CU PROSTII frumosi si tembeli ca dracu.dragnea si tariceanu!!!!!!dupa cum vad eu cu zi ce trece va bateti joc de VOTUL NOSTRU SI DE STATUL NOSTRU LA COTROCENI!!!!!!!!(nu v/am votat ca sa se ajunga la ignorarea noastra si la legea de urgenta si martiala,aveti mare grija ca spre acolo ne indreptam cu pacifismul vostru idiot)

# obiectiva date 9 February 2017 18:02 -1

bravo, Unule, vad ca ai rezolvat problema tehnica impusa de nazisti... :P

# obiectiva date 9 February 2017 18:06 -1

avand in vedere patosul si exercitiul depus de CSM si PICCJ - prin lazar- propun sa le fie trimis spre lucru proiectul de lege privind AMNISTITIA si GRATIEREA....si sa o trimita urgent in parlament....si inca un proiect de lege prin care sa rezolve situatia din penitenciarele aglomerate.....si inca un proiect prin care sa gaseasca solutia de unde va lua ROmania banii pentru amenda la CEDO - TOATE 3 CU DEADLINE DE 1 LUNA.... PUNETI-I LA MUNCA, CA VAD CA SE PLICTISESC..... :P :P :P

# remember date 9 February 2017 19:58 0

UNULE, pentru a nu stiu a cata oara iti dau dreptate. Pacifismul asta idiot a dus la demiterea unuia dintre cei mai buni ministri ai cabinetului Grindeanu. I-am scris lui Liviu Dragnea si i-am explicat ca in politica la varf, pasii si miscarile de tango nu au ce cauta.Si acum stau si ma intreb: guvernul asta are ministru de interne?? Si daca are de ce mai sunt proteste ilegale in tara?? Sa-si fi dorit ministresa de interne sa-l demita pe Iordache??Intreb si eu??

# Vladimârrr...!!! date 9 February 2017 18:06 +4

Naivul ministru Florin Iordache si-a semnat demisia in alb in momentul in care a acceptat-o ca_consilier pe nimeni alta decat pe fosta stapana a patrupezilor din anteriorul cotet al CSN-ului, nimeni alta decat Oana Smidt Haineala, o notorie autoare a multor malversatiuni juridice si nu numai. In fata inregistrarilor facute de ea, cu mijloace si expertiza profesionale, nu ar fi putut rezista nici macad sfintul sfiintilor, dar mite un autentic nataflet caracalean, aflat la momentul nepotrivit, intr-o functie nepotrivita si cu un consiler letal, care dus de nas, a oferit primul pretext pentru ca antirominul Iohannis sa ne asmuta unii impotriva altora.

# unul din lumea cea mare date 10 February 2017 04:43 +1

ptr Vladimârrr...!!!// daca miine la 1900 ajungi la cotroceni,ma gasesti la trecerea de pietonio pe partea stinga cum te uiti la poarta de la intrare(este un stilp cu un flash light si cu o tablita

# pușcăria te mănîncă date 11 February 2017 13:31 0

„Nu vreau să mă gândesc la cele 19 luni petrecute în închisoare. E ceva atât de străin de gândul meu, de soarta mea adevărată, îndreptată spre libertate, încât nu-mi recunosc nicio rudenie, nicio afinitate, nicio coincidenţă între mine şi cele prin care am trecut. Zadarnic am încercat să integrez acest timp în sensul vieţii mele. Am vrut să-i găsesc un rost, o explicaţie. Mă amăgeam că pretindeam că e o mare experienţă ce-mi poate folosi. Nu mi-a folosit toată urâţenia şi murdăria şi comicăria decât să mă delimitez mai bine, să mă smulg din ea.” Alice Voinescu

# Edelweiss - Reeducat de Bukowina date 9 February 2017 15:29 0

Cum e turcul, și pistolul. Cum e maimuțoiul ăsta de ministru - mediocru profesional, tot așa îi sunt și MAJORITATEA amploiaților din minister. Offtopic: Io* n-am citit atent sentința mea de condamnare, să văz că sancțiunile aplicate, pe lângă caracterul de constrângere, cică sunt si „un mijloc de reeducare eficient”. Vaaai, că am trimis motivarea apelului și n-am fost atent la faza asta cu reeducarea, că mai scriam vreo 10 pagini „analitice”, fundamentate pe „pu...” și „pi...”. Cum să spună așa ceva maimuțele urlătoare de bombardament? Cum să aibă MAIMUȚELE pretenția să REEDUCE OAMENII? Or să vrea să ne trepaneze, ca să ne aducă la nivelul lor? Or să vrea să ne prezinte metodic părțile componente ale cosorului lui Moceanu? Domnul Zeu, rădică-mă mai iute de pe fața acestui tărâm al maimuțelor judiciare, până nu fac atac de cord. NU MAI POT ! Proba verității icișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/02/domnul-zeu-fereste-l-pe-magistratul_8.html

# profesionalism date 9 February 2017 15:44 +3

Tot respectul, domnule Ministru!

# dl Iordache date 9 February 2017 15:48 -3

e intr-adevar cel mai destept :D :D :D :D

# emilee date 9 February 2017 15:54 +1

Pacat, nu trebuia sa demisioneze, ci trebuia sa dea ordonanta cu privire la LEGEA RASPUNDERII A MAGISTRATILOR. :-| Daca dadea aceasta lege, si apoi demisiona, consideram ca acest ministru a facut tot ce era mai bine pentru justitie, insa niciodata nu o sa imi amintesc despre acest ministru ca ar fi facut ceva bun pentru justitie.

# Dan date 9 February 2017 17:56 +1

Daca CEDO va amenda Romania ,din cauza suprapo******rii penitenciarelor ,se va iesi in strada sau vinovatul(vinovatii)isi vor da demisia asa cum a facut d-l Iordache

# Viorica date 9 February 2017 19:19 +2

Felicitari domnule Ministru! Ati dovedit ca sunteti cel mai determinat ministru de justitie pe care l-a avut Romania dupa 1989.

# ALINA date 10 February 2017 08:49 0

 O alegere EXCELENTA a ministrului interimar  pe justitie .Sper sa fie "mana de fier" si sa dea drumul pachetului de legi .Fiind avocat, ma mandresc cu  tine ANA !

# struțo-cămilă: sesizare-plîngere date 11 February 2017 12:46 0

„În data de 25 ianuarie, am primit o sesizare de la mai multe persoane fizice cu privire la abordarea unui proiect de adoptare a unui proiect de urgenţă. Potrivit legii, am analizat sesizarea şi am constatat că ea nu întrunea toate condiţiile prevăzute de lege. Ca atare, această sesizare a fost restituită persoanei care a făcut-o. Însă, după câteva zile, una dintre persoanele care a semnat plângerea s-a prezentat personal la DNA, a completat exact aşa cum prevede CPP şi a depus această plângere. Potrivit legii, dacă este o plângere penală care întruneşte condiţiile prevăzute de lege, suntem obligaţi s-o înregistrăm”, LCK

# Georg Cotoman date 11 February 2017 12:47 0

Este absolut ridicol că la cel mai înalt nivel al DNA se face confuzie între denunț și plângere. Iar în ultimul alineat se arată că autorul denunțului a fost chemat la DNA pentru a completa plângerea!

# 1/4docta Ko date 11 February 2017 12:49 +1

Luluța Ciordutza se screme cu perseverență să merite diploma de „prostie tulburătoare” :P :P :P

# Ivancu Aurel date 11 February 2017 18:38 0

09.02.2017 CUM PATE FI DISTRUSA CARIERA SI VIATA OM POLITIC ! In dimineata zile de 18.01.2017, D-ul K. Ioahannis, prin autoritatea conferita functiei de Presedinte al natiuni, descindea interpensiv in sediul Guvernului Romaniei si aducea la cunostinta supusilor sai, ca datorita vigilentei si inaltului profesionalism de care au dat dovada serviciile de informatii, a reusit – deocamdata - sa opreasca cea mai mare lovitura, pe care, „ o gasca de politiciei penali ”, urma sa o dea „Statului Roman”. SI ATAT !!!!!! EL NU A TREBUIT SA SE JUSTIFICE - EL ERA DUMNEZEUL ROMANILOR – si astfel „ Noul Testamet” trebuia upgadat cu nou psalm – „ In Guverul Romaniei sunt DOI ELEFANTI” Imediat, cei mai fideli supusi, neintelegad nimic din ce a vrut „DUMNEZEUL LOR” sa le spuna – AU NAPUSTIT la INGERII EXECUTIVI sa le talmaceasca intelepciunea acestor vorbe de duh ( melodia o stiau de la alti INGERII ) Cei mai credinciosi supusi, nemultumiti de talmacirea noului psalm, s-au revoltat. „DUMNEZEUL

# Ivancu Aurel date 12 February 2017 08:05 0

09.02.2017 CUM PATE FI DISTRUSA CARIERA SI VIATA OM POLITIC ! In dimineata zile de 18.01.2017, D-ul K. Ioahannis, prin autoritatea conferita functiei de Presedinte al natiuni, descindea interpensiv in sediul Guvernului Romaniei si aducea la cunostinta supusilor sai, ca datorita vigilentei si inaltului profesionalism de care au dat dovada serviciile de informatii, a reusit – deocamdata - sa opreasca cea mai mare lovitura, pe care, „ o gasca de politiciei penali ”, urma sa o dea „Statului Roman”. SI ATAT !!!!!! EL NU A TREBUIT SA SE JUSTIFICE - EL ERA DUMNEZEUL ROMANILOR – si astfel „ Noul Testamet” trebuia upgadat cu nou psalm – „ In Guverul Romaniei sunt DOI ELEFANTI” Imediat, cei mai fideli supusi, neintelegad nimic din ce a vrut „DUMNEZEUL LOR” sa le spuna – AU NAPUSTIT la INGERII EXECUTIVI sa le talmaceasca intelepciunea acestor vorbe de duh ( melodia o stiau de la alti INGERII ) Cei mai credinciosi supusi, nemultumiti de talmacirea noului psalm, s-au revoltat. „DUMNEZEUL

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva