1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MINORITARII IDEOLOGIZATI DIN INSTANTE – Avocatul Adrian Toni Neacsu: “Majoritatea judecatorilor considera ca scopul de a condamna persoanele vinovate nu justifica mijlocul care consta in ignorarea si neaplicarea principiilor fundamentale privind desfasurarea procesului penal, in timp ce o minoritate mult mai activa si ideologizata incearca sa impuna o politica penala care sa faca abstractie de garantiile universal recunoscute privind dreptul la un proces echitabil”

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 February 2024 11:51
Vizualizari: 3137

 

Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) a comentat sesizarea adresata ICCJ de catre judecatoarele Andreea Ionescu si Adina Radu de la Curtea de Apel Bucuresti, care au cerut instantei supreme sa pronunte o dezlegare de drept care sa transeze definitiv problema aplicarii deciziilor CCR si ICCJ pe prescriptie (click aici pentru a citi). Demersul celor doua judecatoare a avut loc dupa rusinoasa hotarare pronuntata de judecatorii ICCJ Iulian Dragomir si Cristina Rotaru-Radu, care au refuzat sa respecte decizia ICCJ 67/2022 referitoare la prescriptie.


Astfel, avocatul Neacsu arata ca judecatoarele CAB au constatat in sesizarea trimisa la Inalta Curte ca aplicarea stricta si necritica a hotararilor CJUE privind prescriptia, cu ignorarea deciziilor CCR si a ale ICCJ, inseamna in realitate aplicarea unui standard de protectie juridica mai mic pentru drepturile cetatenesti, in conditiile in care Constitutia Romaniei si conventiile privind drepturile omului la care suntem parte garanteaza cetatenilor romani un standard de protectie mai inalt.

Totodata, Adrian Toni Neacsu precizeaza ca in momentul de fata justitia penala romana e impartita in doua. Mai precis, majoritatea judecatorilor considera ca scopul de a condamna persoanele vinovate nu justifica mijlocul care consta in ignorarea si neaplicarea principiilor fundamentale privind desfasurarea procesului penal, de partea cealalta situandu-se o minoritate mult mai activa si ideologizata, care incearca sa impuna o politica penala care sa faca abstractie de garantiile universal recunoscute privind dreptul la un proces echitabil.


Redam comentariul avocatului Adrian Toni Neacsu:


Foarte pe scurt, Curtea de Apel Bucuresti a observat foarte corect ca aplicarea stricta si necritica a hotararilor CJUE privind prescriptia, cu ignorarea deciziilor CCR si a ale ICCJ, inseamna in fapt aplicarea unui standard de protectie juridica mai mic pentru drepturile cetatenesti, in conditiile in care Constitutia noastra si conventiile privind drepturile omului la care suntem parte garanteaza cetatenilor romani un standard de protectie mai inalt. Curtea de Apel Bucuresti observa ca nenumarate Hotarari CEDO creeaza obligatii directe in sarcina judecatorului roman privind respectarea standardului celui mai inalt de protectie a cetateanului supus unei judecati penale.

Practic se cere ICCJ sa lamureasca clar si egal pentru toata lumea cum trebuie procedat atunci cand o Hotarare a CJUE intra in coliziune directa cu Hotarari ale Curtii Europene a Drepturilor Omului. In Uniunea Europeana se respecta sau nu garantiile privind dreptul la un proces echitabil prevazute in Conventia drepturilor omului?

In acest moment justitia penala romana e impartita in doua: majoritatea judecatorilor considera ca scopul de a condamna persoanele vinovate nu justifica mijlocul care consta in ignorarea si neaplicarea principiilor fundamentale privind desfasurarea procesului penal in timp ce o minoritate mult mai activa si ideologizata, dimpotriva, incearca sa impuna o politica penala care sa faca abstractie de garantiile universal recunoscute privind dreptul la un proces echitabil”.


* Cititi aici sesizarea trimisa la ICCJ de judecatoarele CAB Andreea Ionescu si Adina Radu

Comentarii

# Ureke date 5 February 2024 12:57 +2

Ideologizatul, cand a ajuns împărat, ...

# titi date 5 February 2024 13:12 +22

incredibil in ce tara traim! justitie facuta pe genunchi. legi si proiecte de legi profund neconstitutionale promovate de MJ. oare cei care promoveaza astfel de legi nu ar trebui sa demisioneze fara conditii, in momentul in care neconstitutionalitatea legilor promovate de ei este evidenta? Si apoi va mirati ca Simion si Sosoaca sunt pe val si ca vor fi votati. la noi politicieni care si au luat diplome la apelul bocancilor gen Ciolacu si Ghorghiu care sunt tot timpul pe langa subiect ajung sa conduca tara asta. Mai mare rusinea. Apropo un ministru a declarat recent la Univ Babes Bo. din Cluj ca Ciolacu are 4 CLASE. OMG!!!!

# maxtor date 5 February 2024 20:26 +1

"Majoritatea judecatorilor ... principiilor fundamentale privind desfasurarea procesului " -ne indoim serios ca ar exista macar o infra-micro-minoritate, vezi principiul sedintelor publice LIPSA in presupusa "starea de alerta"....ca reparatie propunem (auto) Decimarea: sa traga la sorti si fiecare al 10lea sa-si toarne-n cap cenusha propriei robe!

# maxtor date 6 February 2024 06:10 0

revenim la "ignorarea si neaplicarea principiilor fundamentale" si la majoritatea aia presupusa de dl. apucat Neacsu: -ce este porcaria numita "camera de consiliu", unde se gaseste:la Auschwitz pe stanga? (ne referim evident,iarasi la principiul SEDINTEI PUBLICE!)

# Cârcotaș date 6 February 2024 10:59 +3

Nu există nicio majoritate de" bun simt". Nu va păcăliți singuri, aceeași judecători au inventat metoda de fentare a deciziei CCR din 2018 considerând cu de la ei putere ca decizia e sanchi interpretativa și aplicând dispoziții din codul abrogat. Magistrații țării sunt funcționari ai statului, nu au resurse materiale și culturale sa reziste la presiunea statului. Nimeni nu îl apară pe colegul judecator contactat în privat de vreun securist care îl sperie sau îl corupe cu promisiuni. Siliți toată viata lor sa accepte ordinele și orientările de sus, abia așteaptă împlinirea a 25 de ani de activitate ca să obțină decizia de pensionare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva