29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIROASE A LIPSA DE IMPARTIALITATE? – Procurorul Nicolae Sprincu, seful Biroului Electoral al Sectorului 1, filmat alaturi de reprezentantii USR in sala unde se aflau sacii cu voturi, a avut de suferit de pe urma Legilor Justitiei promovate de PSD: “Procurorul Sprincu, care conduce grupul de USR-isti filmati in timp ce umbla la sacii sigilati cu voturi, a fost retrogradat in urma modificarilor legilor Justitiei din timpul guvernarii PSD... Activ sustinator al lui Augustin Lazar”

Scris de: B.G. | pdf | print

1 October 2020 17:47
Vizualizari: 6922

Grupul de Investigatii Politice (GIP) condus de Mugur Ciuvica face dezvaluiri despre  procurorul Nicolae Sprincu, seful Biroului Electoral Sector 1, cel care a fost filmat alaturi de reprezentanti ai USR in sala in care se aflau sacii cu voturi.Potrivit GIP, Sprincu a fost retrogradat in urma modificarilor legilor Justitiei produse in timpul guvernarii PSD. Concret, procurorul era delegat procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, dar a fost obligat sa revina la locul sau de munca, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Cu alte cuvinte, a avut direct de suferit ca urmare a deciziilor PSD, partid care astazi acuza o frauda electorala asupra careia Biroul Electoral al Sectorului 1 condus chiar de procurorul Sprincu trebuie sa se pronunte.

De asemenea, Grupul de Investigatii Politice arata ca seful Biroului Electoral de la Sectorul 1 a fost un vehement contestatar al fostului ministru al Justitiei din Guvernele PSD, Tudorel Toader, si un sustinator al lui Augustin Lazar (foto dreapta, langa Klaus Iohannis), fostul Procuror General al Romaniei. De altfel, Nicolae Sprincu s-a numarat printre procurorii care au sustinut solicitarea adresata ministrului Justitiei de la acea vreme Tudorel Toader de renuntare la procedura de revocare a lui Augustin Lazar.

In tot acest context, ne intrebam: sa fie cumva afectata impartialitatea procurorului Nicolae Sprincu de faptul ca a vut de suferit in cariera ca urmare a deciziilor luate de PSD?


Iata postarea facuta pe Facebook de Grupul de Investigatii Politice:


Procurorul Sprincu, care conduce grupul de USR-isti filmati in timp ce umbla la sacii sigilati cu voturi, a fost retrogradat in urma modificarilor legilor Justitiei din timpul guvernarii PSD. Sprincu a fost un foarte vehement contestatar al lui Tudorel Toader si un foarte activ sustinator al lui Augustin Lazar.

Nicolae Sprincu a fost unul dintre procurorii obligati de ministrul Tudorel Toader sa revina la parchetele inferioare ierarhic de unde fusesera delegati. Sprincu era delegat procuror la Parchetul de pe langa Tribunaul Bucuresti, dar a fost obligat sa revina la locul sau de munca, respectiv Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

In august 2017, procurorul Sprincu a fost unul dintre semnatarii unui Memoriu al magistratilor pentru retragerea proiectelor de modificare a legilor justitiei.

In octombrie 2018, procurorul Sprancu a fost unul dintre procurorii care au sustinut solicitarea adresata ministrului Justitiei de a renunta la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazar.


In februarie 2019, procurorul Sprincu s-a delimitat public de organizatiile de magistrati care participasera la negocieril cu ministrul Tudorel Toader.

In 2020, tocmai procurorul Sprincu a fost numit presedintele Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1”.

 

Comentarii

# Narcis date 1 October 2020 22:04 +8

Miroase mai rău: a incălcare de lege si de Constituție! Oamenii ăștia au apetență pt așa ceva. Susțin legi strâmbe, se împotrivesc legilor reparatorii, sustin incompetenti, inapti si fosti tortionari, ei sant anti-stat de drept, dar pro-servicii secrete pentru care isi vand tot: demnitate, onoare, țară. PSD doarme, mai mijește ochii din când in când si se culcă pe partea cealaltă! Din păcate, nu este vorba numai de un partid, ci este vorba de Țară, de directia spre care se indreapta si despre dorința paranoică a unora care o vor dominată de serviciile secrete.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva