18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MITA PENTRU DNA – Om de afaceri prins in flagrant: “Inculpatul ar fi promis unor ofiteri de politie din DNA bunuri si/sau servicii, ulterior suma de 500 euro, pentru ca in schimb acestia sa nu isi indeplineasca indatoririle... Inculpatul ar fi remis unuia dintre ofiterii de politie suma de 500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”. DNA si afaceristul au batut palma pentru 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare

Scris de: L.J. | pdf | print

27 April 2022 15:32
Vizualizari: 3839

DNA si un om de afaceri au batut palma pentru incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei pentru dare de mita, cu o pedeapsa de 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendare. S-a intamplat dupa ce omul de afaceri, a carei identintate nu este facuta publica de parchetul anticoruptie, a fost prins in flagrant intr-un dosar instrumentat de DNA Targu Mures.


 

Concret, DNA a anuntat miercuri, 27 aprilie 2022, ca omul de afaceri ar fi promis unor ofiteri de politie din cadrul DNA, initial, bunuri si/sau servicii, ulterior suma de 500 euro. In schimb, acestia ar fi trebuit sa nu isi indeplineasca indatoririle de serviciu in contextul desfasurarii unor acte de urmarire penala intr-un dosar in care ar fi fost vizata firma omului de afaceri. In 19 aprilie 2022, omul de afaceri a fost prins in flagrant in timp ce oferea 500 de euro unuia dintre ofiterii de politie.


Iata comunicatul DNA:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei unui inculpat, om de afaceri, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
in perioada 12-15 aprilie 2022, inculpatul ar fi promis unor ofiteri de politie din cadrul DNA, initial, bunuri si/sau servicii, ulterior suma de 500 euro, pentru ca in schimb acestia sa nu isi indeplineasca indatoririle de serviciu in contextul desfasurarii unor acte de urmarire penala intr-un dosar in care ar fi fost vizata si firma omului de afaceri.

La data de 19 aprilie 2022, inculpatul ar fi remis unuia dintre ofiterii de politie suma de 500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In prezenta avocatului, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:

- 1 an si 4 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 1 an si 4 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.

Dosarul de urmarire penala privind-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Mures.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Pescariu Ionica date 27 April 2022 22:37 0

ce ,,prezumtie de nevinovatie'' ? daca omu' si-a recunoscut vinovatia incheind inclusiv un ,,acord de recunoastere a vinovatiei pentru dare de mita'' ? Iar aia cu ,,ar fi'' e tare de tot. Toata ,,media'' a preluat, mai ales in ultimii 2 ani, ,,gogoasa'' si o rosogolesc in toate ,,stirile''. Adica, ,,ar fi’’ promis daca ... sau ,,ar fi’’ dat mita daca ... ar fi stiut ca nu-l prinde nimeni (de ex.). Oricum am da-o nu merge ,,ar fi’’ ... pt. c-a dat, doar a recunoscut omu'.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva