27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MITA PENTRU KOVESI? - Notitele spionilor de la Black Cube despre sefa DNA: „Tatal ei a platit 200.000 $ ca ea sa fie aleasa – de dovedit... In 2005 a dat 'credit' companiei sotului ei si a retras banii inapoi – 432.000 Ron ~ 200.000 $... A avut o legatura amoroasa cu seful Florian Coldea... Cauta conturile ei si ale tatalui ei in: Cipru, Monaco, Elvetia, Luxemburg, Statele Unite”. Haineala si Pruna apar in dosar

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 November 2016 13:03
Vizualizari: 20957

Spionii de la compania israeliana Black Cube urmau sa verifice o informatie bomba despre sefa DNA Laura Kovesi. Si anume daca tatal acesteia, fostul procuror Ioan Lascu (foto), ar fi dat 200.000 de dolari pentru numirea fiicei sale in functie. Daca este vorba despre functia de Procuror General al Romaniei sau despre cea de procuror-sef al DNA, nu se mentioneaza, insa probabil este vorba despre prima varianta.

Jurnalistul Ion Cristoiu a prezentat pe blogul propriu – cristoiublog.ro – notitele pe care Dan Zorella, fondator al Black Cube, si le-a luat, dupa ce ar fi primit de la fostul ofiter SRI Daniel Dragomir un plic ce continea 16 pagini de indicii si suspiciuni despre Laura Kovesi. Conform notitelor, alte aspecte ce urmau sa fie investigate il priveau pe fostul sot al Laurei Kovesi, Eduard Kovesi, dar si posibile conturi pe care sefa DNA si tatal ei, Ioan Lascu, le-ar putea avea in Cipru, Monaco, Elvetia, Luxemburg sau Statele Unite. De asemenea, in notitele lui Dan Zorella ar exista si o referire la o relatie amoroasa pe care Laura Kovesi ar fi avut-o cu prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea.

Pe de alta parte, in aceleasi notite sunt mentionate numele procuroarei Oana Haineala, fosta presedinta a CSM, si al ministresei Justitiei Raluca Pruna.


Prezentam dezvaluirile lui Ion Cristoiu:

Noi documente din Dosarul Black Cube: Spionii israelieni erau convinsi ca-i vorba de o Operatiune autorizata la cel mai inalt nivel pe teritoriul Romaniei

Dosarul din care am publicat si public Documente e cel intocmit de FBI-ul israelian, la solicitarea Ministerului roman al Justitiei, prin interogarea celor opt persoane care alaturi de David Geclowicz si Ron Weiner, au lucrat in cadrul Proiectului Tornado – Dan Zorella, Avi Yanus, Dr. Udi Levi, Gal Farhi, Yosi Berkstein, Nathan Lerner, Adan Cohen, Stela Pen, angajati ai Black Cube, considerati suspecti de constituire si aderare la un Grup infractional organizat.

De observat amploarea data de Black Cube Operatiunii, care nu s-a rezumat, cum s-ar putea crede, la activitatea celor doi arestati in Romania.

Nume rasunatoare legate de investigarea Codrutei Kovesi: Florian Coldea, Zoltan Teszari, Raluca Pruna, Oana Schmidt Haineala.

in Depozitia sa, reprodusa de mine pe cristoiublog.ro de marti, 25 octombrie 2016, Dan Zorella descrie cu lux de amanunte cea de a doua intalnire cu Daniel Dragomir din 16 martie 2016, intalnire la care putem spune ca s-a definitivat Operatiunea. In acest context Daniel Dragomir ii da lui Dan Zorella un plic in care se aflau 16 pagini de indicii si suspiciuni despre Codruta Kovesi. Potrivit Depozitiei, Dan Zorella si-a notat principalele lucruri. Copii ale acestor notatii sunt predate inspectorului de la LAVAH 433 care-l interogheaza.

Publicam mai jos, in traducere, dupa ce-am sters numerele de telefon (din motive lesne de inteles), aceste notatii. Pentru a se vedea ca e vorba de documente autentice, reproducem una dintre paginile cu scrisul de mana al lui Dan Zorella in vederea investigatiei la care se angaja Black Cube.

'Ko

(Urmeaza numarul de telefon privat)

lkovesi@pna.ro

In 2005 a dat 'credit' companiei sotului ei si a retras banii inapoi – 432.000 Ron ~ 200.000 $.

RDS – Sotul ei a primit bani de aici, 32 milioane Ron.

Zoltan Teszari – sotul ei a lucrat pentru un miliardar anonim.

Este legat de serviciile de informatii maghiare.

Tatal ei a platit 200.000 $ ca ea sa fie aleasa – de dovedit.

Timp – din 25 martie plus maxim 30 de zile. Dar este posibil ca el (Presedintele n.n.) sa se decida in mai putin de doua zile.

*

Raluca Pruna

Ministrul Justitiei a recomandat-o si de acolo s-a mutat la un oarecare consulat pe 24 martie, si de acolo la presedinte pe 25 martie.

Vasile Pruna – tatal ministrului, a fost diplomat in Israel si in teritorii.

Ministrul inca poate anula.

*

A avut o legatura amoroasa (e vorba de Codruta Kovesi n. n.) cu seful Serviciului Roman de Informatii – Florian Coldea. (Urmeaza telefonul privat)
Legatura s-a terminat in iunie 2015, dar este posibil ca acolo inca sa fie o relatie romantica.

Daca e asa. Aceasta este interesant.

Amandoi sunt interesanti si amandoi au contacte cu Americanii.

*

Cand a locuit in Belgia (e vorba de Codruta Kovesi n. n) avea un cont la ING si un card de credit.

Cauta conturile ei si ale tatalui ei in:

Cipru
Monaco
Elvetia
Luxemburg
(Statele Unite)

*

Oana Schmidt Haineala –

Unul din candidatii pentru postul de Procuror General, prieten al Israelului, a vizitat mult Israelul.

*

2-3 saptamani inainte ca el (Presedintele n.n.) sa decida.

Ea poate, de principiu, sa decida ca obiectul sa se dea la o parte.

*

Ar trebui sa mergem dupa tata, el este mai putin sensibil. A fost un procuror toata viata sa si acum este la pensie. Este posibil sa-i oferim bani etc.

Tatal vorbeste, posibil, germana si poate engleza.

*

Fratele inca lucreaza intr-o companie guvernamentala, Transgaz. Pentru asta ar putea merita sa-l abordam. Vorbeste engleza.

*

Au un prieten al sotului dar s-au separat demult timp si el s-a recasatorit asa ca este mai putin relevant'”.

*Cititi aici integral dezvaluirile lui Ion Cristoiu

Comentarii

# goguță date 2 November 2016 15:18 +16

Păcat că s-a fîsîit acțiunea. Că ne-am ales cu niște inculpați nu servește la nimic ;-)

# habarnistu date 2 November 2016 19:40 +3

Analiștii ăștia care se dau atotștiutori să ne lămurească ce interes ar fi avut Ciolannis. Nu găsesc decît o explicație: tot ar fi numit-o, și mai cu drag, știind-o șantajabilă :P :P :P

# profesionalism date 2 November 2016 16:08 +15

Kovesi e exponentul unei anume categorii din mediul politic si/sau de afaceri, nominalizata in acest post pentru a face sau a nu face ceva. A face inseamna a executa persoane din mediul politic si de afaceri deranjante pentru cei pe care ii reprezinta.A nu face inseamna a proteja diverse grupuri infractionale de eventuale actiuni ale unor factiuni posbil independente din justitie. Care e rostul mitei date de tata? Sa dea mita cui? Lui Basescu? Basescu era direct interesat sa aiba om controlabil pe postul asta ca sa protejeze tot ce tine de afaceri necurate. Acum, daca Base misca, ii aresteaza familia. De asta a fost incercuit, sa nu poata vorbii? In posturile astea nu poate fi numit decat unul de-al lor, nu e nevoie de mita.

# frica păzește bostănăria date 2 November 2016 16:29 +16

Ko tace la „PE MODELUL POT SA UD SI CANAPEAUA, MAMA NU SE SUPARA” - e clar că Băse o are la mînă :P :P :P

# REMEMBER date 2 November 2016 16:35 +5

Mita s-a dat cu 2 cincinale înainte, nici vorbă atunci de rahatul în care e clanul Băse!

# mită babană pt. promovarea femeii tinere date 2 November 2016 16:43 +10

pentru promovarea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror general al Romaniei a fost oferita o mita substantiala de anumite cercuri de afaceri din judetul Sibiu. Astfel prezinta interes faptul ca, in anul 2007, ex-ministrul Vasile Blaga, primul si principalul sustinator al lui Kovesi in anul de gratie 2006, a primit, conform mentiunilor din declaratia sa de avere, suma de 1.100.000 RON (circa 330.000 euro la cursul valutar din perioada respectiva) de la doi apropiati ai directorului Transgaz, Florin Muntean: 600.000 RON de la Doina Stoia, sora lui Muntean, angajata la SCGN Romgaz Medias, si 500.000 RON de la Valer Crisan, prieten si asociat cu Muntean la SC Baza Auto de Transport Medias, la care detinea functia de director general. Vasile Blaga si-a trecut aceste sume in declaratia de avere ca imprumuturi fara dobanda si cu termen de scadenta de 10 ani, respectiv la 1.07.2017. Chestionat de presa, Vasile Blaga a refuzat sa ofere amanunte... http://gandeste.org/general/catre-presed

# unul din lumea cea mare date 2 November 2016 21:10 +7

ptr mită babană pt. promovarea femeii tinere// ma intreb unde ESTE DEZAXATUL ALA CU STATUILE LUI KOI VESI?????!!!!!!!!

# luju.ro, 1 aug. 2014, 13.56 date 2 November 2016 23:05 +3

Cand vom face o statuie pentru EROII JUSTITIEI ROMANE ? Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu , Monica Macovei ,Daniel Morar, Oana Haineala, Horia Georgescu, Ionut Matei ,Ghica, Danilet,Tulusi, Papici,Mariana Alexandru, medicul legist Mihai Onciu, etc si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra TRAIAN BASESCU , fara de care Romania probabil ca ajungea in Uniunea Euroasiatica . CINSTE VOUA EROI AI NATIUNII ROMANE, SALVATORI AI NEAMULUI ROMANESC! Voi sunteti mandria noastra ! Datorita voua statul roman a rezistat, datorita voua suntem inca in Uniunea Europeana si nu in Euroasiatica! Va MULTUMIM CA EXISTATI ! VA MULTUMIM CA ne dati speranta CA SE MAI POATE TRAI IN ACEASTA TARA !ROMANIA ASTEAPTA zile grele , PROCESE GRELE ! EROII SUNT CEI CARE SE REMARCA IN ZILE GRELE ! In justitie regula este simpla : magistratii sunt ori pe lista , ori in puscarie ! CINE URMEAZA PE LISTA EROILOR NEAMULUI ROMANESC ?

# BULĂ date 2 November 2016 23:07 +4

Tot în stadiul de morulă cea statuie? Să fie pusă Mrs PRUNA în locul celor autosuspendați. Ce fain să o vezi pe Kovesi ținîndu-i pe toți în spate, mai ceva ca ATLAS!

# ex-răkan-kolonel Kappa date 3 November 2016 00:03 +5

Ko nu poate poza că n-are șira spinării! De avea, îl punea la punct pe tov-ul care făcea cadou la aleși pe sprînceană grade de colonel, de parcă ARMATA ROMÂNĂ fuse încartiruită pe tîrla strămoșilor lui.

# burca valeria date 2 November 2016 18:41 +6

daca sunt dovedite aceste mite,nu se poate avea nici o incredere nici in justitia conrupta

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 2 November 2016 21:08 +6

prosti astia de la cubul negru,NU STIUA CA PAPA LASCU VORBEA ARDELENESTE INVATATA LA PANSIONUL ,,SCOALA AREDELEANA,,.vorbeste cursiv in dialectul palinca!!!!!!

# ADEVARUL date 3 November 2016 08:54 -5

CRISTOIU ESTE OMUL-MARIONETA LUI BASESCU,SI SUB PRETEXTUL ANONIMATULUI SURSELOR JURNALISTICE INVENTEAZA MULTE,INTREBAREA ESTE DACA NU ACUM CAND SI UNDE O SA-L VEDEM PUS SUB ACUZARE PE BASESCU,IN REPUBLICA SOVIETICA MOLDOVA?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva