19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MONSTRUL CNA – Iata dovada ca CNA este o institutie duplicitara. Dupa ce in aprilie 2023 a amendat Romania TV cu 100.000 lei pentru exprimarea de opinii legate de moartea ziaristei Iulia Marin, CNA nu a sanctionat ProTV in luna mai pentru folosirea declaratiilor unei persoane bolnave psihic, Mario Iorgulescu, desi i s-au prezentat de catre avocatii familiei certificatele de handicap emise de Romania si Italia (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

23 June 2023 16:37
Vizualizari: 4803

Lumea Justitiei va prezinta dovada de netagaduit a discriminarii pe care Consiliul National al Audiovizualului (institutie alcatuita din personaje numite politic) o practica in domeniul audiovizualului, unde face pe zbirul si da amenzi excesiv de severe cand e vorba de televiziuni neagreate de globalisti, dar inchide ochii pe fata, in spete mult mai grave cand e vorba de alte televiziuni.

Cu totii ne amintim de ultima amenda data in stil inchizitorial de CNA, la finele lunii aprilie 2023, televiziunii Romania TV, dupa ce o serie de ONG-uri #rezist si politicieni USR au semnat o reclamatie referitoare la doua emisiuni moderate de vedeta postului Victor Ciutacu, pe marginea unui subiect de larg interes: sinuciderea regretabila a jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea, dupa mai multe episoade de depresie severa, soldate cu internari la psihiatrie, unele voluntare, altele nevoluntare. Reclamatia hoardelor organizate #rezist, care cereau abuziv suspendarea/inchiderea postului pentru simple opinii personale/ judecati de valoare exprimate in cele doua emisiuni, s-a soldat cu amendarea cu 100.000 lei a postului Romania TV, in pofida faptului ca au existat cativa membri ai CNA care au declarat public ca nu a existat niciun fel de limbaj nepotrivit, ba dimpotriva. CNA a considerat insa, in opinie majoritara, ca a existat “o discriminare” a persoanelor cu handicap psihic prin simpla dezbatere publica a tragicului eveniment.


Daca la finele lunii aprilie 2023, vajnicii membrii – numiti politic – ai CNA au decis sanctionarea in stil inchizitorial a Romaniei TV, doua saptamani mai tarziu, mai precis la 9 mai 2023, acelasi CNA, in urma sesizarii familiei Iorgulescu, nu a gasit nimic anormal in faptul ca ProTV a difuzat in spatiul public, in data de 17 martie 2023, declaratiile lui Mario Iorgulescu, luate prin telefon in timp ce acesta se afla internat intr-un spital de psihiatrie din Italia, in conditiile in care omul este grav bolnav psihic, fiind declarat persoana cu handicap psihic de grav, incapabila sa-si reprezinte interesele propriile interese, si careia justitia i-a institutit de circa doi ani un tutore in persoana tatalui sau Gino Iorgulescu, presedintele FRF.

Oricat ar soca pe unii cazul Mario Iorgulescu – judecat in prezent in lipsa, pentru omor din culpa, in urma unui regretabil accident rutier din 8 septembrie 2019, soldat cu moartea unui barbat – si indiferent de verdictul final care se va da in apelul aflat in prezent pe rolul Curtii de Apel Bucuresti in dosarul 20691/3/2020, consideram ca CNA nu putea sa ignore ca declaratiile luate lui Mario Iorgulescu au fost unele luate unei persoane fara discernamant, si difuzate in conditiile in care medici psihiatri din Italia si Romania i-au acordat certificate de incadrare in grad de handicap grav.

Concret, ProTV a publicat la 17 martie 2023 declaratiile audio ale lui Mario Iorgulescu, luate prin telefon de reporterul Ovidiu Oanta, in care acesta se lauda ca in ciuda condamnarii primite la fond, el nu va face puscarie: Va garantez ca nu voi face o zi de puscarie!- (vezi foto 2)


Oricat de socante are parea aceste declaratii, si oricat ar parea de necrezut situatia medicala a lui Mario Iorgulescu, acesta a fost declarat drept lipsit de capacitatea de a-si reprezenta interesele, i s-au acordat certificate de persoana cu handicap psihic major.

In aceste conditii, a lua declaratii unei persoane bolnave psihic – stabilita ca atare cu acte medicale de netagaduit - si a le prezenta in spatiul public cu consecinta atragerii unui val de ura publica la adresa familiei Iorgulescu, oare nu constituie o incalcare a legii audio vizualului?

Cu atat mai mult cu cat anterior, ProTV fusese notificat de mai multe ori de catre avocatii familiei Iorgulescu asupra starii de sanatate a lui Mario Iorgulescu... Ne intrebam: oare te poti folosi de declaratiile unei persoane declarata cu handicap psihic si incapabila sa-si reprezinte interesele, pentru a face audienta?

Lumea Justitiei nu-si propune sa dea un verdict impotriva ProTV, nu suntem judecatori si nici vreo institutie de cenzura, insa prezentam acest caz doar pentru ca opinia publica sa inteleaga cat de periculoasa a devenit pentru libertatea de exprimare institutia numita CNA, care pentru cateva opinii despre sinuciderea unei persoane cu probleme psihice da amenzi de 100.000 lei, iar in cazul altei televiziuni in care i se produce dovada indubitabila ca in spatiul public s-au difuzat declaratiile unei persoane bolnave psihic, cu certificate de handicap emise de doua state UE, declaratii cu efect de distrugere mediatica a persoanei bolnave care a emis acele declaratii, se raspunde la sesizarea impotriva ProTV ca: “Nu au fost constatate abateri de la prevederile legislatiei audiovizuale in vigoare”. Atat si nimic mai mult, fara nicio analiza, fara nimic.

Inca o data, ne intrebam retoric, pentru CNA: oare poti folosi declaratiile unei persoane fara discernamant, stiind ca este bolnava si ca poate spune orice prostii, inclusiv sa se autodistruga, doar ca sa faci un subiect de maxima audienta, care sa umple lumea de revolta, fara sa-ti pese ca persoana aia nu stie ce spune sau nu realizeaza la ce se expune?

Alo, CNA, aici nu mai este un caz discriminare impotriva unei persoane bolnave psihic cum ai retinut in cazul Romania TV? Bolnavii psihic nu mai au drepturi, pot fi expusi consecintelor propriei boli ? Si atunci, ori amendezi si Romania TV, si ProTV, ori nu le amendezi pe niciuna?!? De unde vine aceasta dubla masura?

Pentru cine inca se mai indoieste de starea de sanatate psihica a lui Mario Iorgulescu, publicam in continuare certificatele de persoana cu handicap psihic emise de Romania (nr. 2296/28.06.2022 emis de CJ Ilfov) si Italia, ultimul din ele publicat inca de anul trecut in mai multe randuri de Lumea Justitiei si preluat de mare parte a presei.

Mario Iorgulescu chiar este grav bolnav si pana si familia se teme de reactiile imprevizibile ale acestuia, acesta fiind un subiect pe care nu-l dezvoltam.

Cele doua certificate medicale emise de Romania si Italia au fost depuse la sesizarea CNA, insa aceasta institutie nici nu a catadicsit sa le ia in seama, dupa cum a ignorat si prestatia din sedinta CNA a avocatului familiei Iorgulescu, maestrul Florin Durgheu, din Baroul Bucuresti, care a avut numeroase discutii anterioare cu reporterul ProTV si i-a expus starea de sanatate mintala a acestuia – (vezi facsimil 1 si 2)


Familia Iorgulescu a formulat plangere penala impotriva ProTV


Recent, tutorele lui Mario Iorgulescu, respectiv tatal acestuia Gino Iorgulescu, a depus la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, prin avocatul Virgil Boglea, o plangere penala impotriva ProTV sub aspectul violarii vietii private si divulgarii secretului profesional, in care sunt enumerate notificarile anterioare materialului din 17 martie 2023 facute postului cu privire la starea de sanatate a lui Mario Iorgulescu. In plangerea penala, se indica si faptul ca imediat dupa discutia telefonica avuta in luna martie 2023, Mario Iorgulescu i-ar fi dat un mesaj reporterului ProTV cu urmatorul continut: “Te rog frumos sa nu publici nimic ca aseara am avut o criza si dupa ce mi-am luat medicamentele m-am calmat si mi-am dat seama ca nu e bine ce fac si regret acum, si as vrea sa nu publici articolul te rog”.

In plangerea penala se vorbeste si de numeroasele atentionari anterioare ale postului ProTV, inclusiv despre interviul acordat reporterului ProTV Ovidiu Oanta de catre avocatul Florin Durgheu, difuzat pe post si publicat pe 23 februarie 2023 pe siteul www.stirileprotv.ro, din care reies afirmatiile avocatului asupra starii de sanatate a lui Mario Iorgulescu, precum si faptul ca reporterul nu era strain de situatie.
* Cititi aici raspunsul dat de CNA la sesizarea familiei Iorgulescu impotriva postului ProTV pentru difuzarea declaratiilor unui bolnav psihic


Comentarii

# santinela date 24 June 2023 06:28 +5

CNA-ul este o institutie insalubra, po******ta numai de TUTE si "neterminati"(vorba unei clasice in viata) ,pupatoare de dosuri politice pentru care "lucreaza" din greu !

# iulia date 24 June 2023 10:16 +1

CNA este este o așa zisă instituție care execută numai ordine politice. Compusă în cea mai mare parte din sclaveți de propagandă. Dar în acest caz este de râsul lumii cum acest site susține un criminal, drogat precum progenitura Iorgulescu. Se vede că avocații și tîticul decartează consistent.

# Cucurucu date 24 June 2023 15:02 +2

Saracul beizadel

# DODI date 24 June 2023 15:32 +3

Doar fraierii mai cred că CNA este o instituție independentă și nu o alonjă a Noii securități. Este și explicația logică pentru care este plină de nulități, de ratați, de neprofesioniști, de pupincuriști sau de sinecuriști care aplică dublul standard și fac cenură pe față.

# DODI 2 date 24 June 2023 22:55 +1

”CENURA” din finalultextului anterior este doar o mică CENZURĂ aplicată de CNA pentru a trimite Z la... ruși.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva