20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

MOTOC O TINE DIN CURTE IN CURTE – Dupa noua ani ca judecator la CEDO, Iulia Motoc se muta la Curtea Penala Internationala: “Onorata sa anunt ca am castigat selectia... Justitia penala internationala este in centrul lumii contemporane, a tragediei contingente a razboiului”

Scris de: G.T. | pdf | print

29 March 2023 10:42
Vizualizari: 3681

Judecatoarea Iulia Motoc (foto) se muta de la o curte la alta. Dupa noua ani in care a fost judecator la Curtea Europeneana a Drepturilor Omului (CEDO), Motoc va ocupa functia de judecator din partea Romaniei la Curtea Penala Internationala (CPI).


 

Iulia Motoc a anuntat pe Facebook, marti seara, 28 martie 2023, ca a castigat selectia pentru functia de judecator la CPI: “Onorata sa anunt ca am castigat selectia pentru candidatura Romaniei la Curtea Penala Internationala. Sper sa reprezint cu onoare si succes Romania. Justitia penala internationala este in centrul lumii contemporane, a tragediei contingente a razboiului, acum atat de aproape de noi”.


Pentru postul de judecator la Curtea Penala Internationala, Iulia Motoc a avut trei contracandidati. Este vorba despre Aurora Ciucaavocat in Baroul Iasi si prof. univ. dr. Hab. Institutul de Cercetari Juridice ”Acad.Andrei Radulescu” Bucuresti, Laura Maria Craciunean-Tatu conferentiar universitar titular (Drept international public/ Drept international umanitar/Drept diplomatic si consular) la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Drept, si Nicolae Ploesteanuconf. univ. dr. La Universitatea Petru Petru Maior din Targu Mures, Facultatea de Drept.

Comentarii

# Asta se bucura ca e razboi. Doamne fereste-ne si apara-ne!! date 29 March 2023 15:57 0

Faceti o colectie de baterii d-alea babane sa facem o donatie la doamna...ca aceasta persoana probabil trebuie indelung stimulata sa mai simta ceva daca are bucurii la razboi.

# tele date 29 March 2023 16:40 0

De la o Curte la alta e pe orizontala. Ia- in sus, e mai interesant.

# DODI date 29 March 2023 20:43 +4

Încă o dovadă (cu fustă!) că pupincurismul are mare viitor în România codusă de securiști. Așa că Noua Securitate condusă de alogenul IADvig să trăiască că de înflorit o face doar în detrimentul românilor. Să nu uităm că dl. Bârsan a fost ”extras” de la CEDO de slujire pentru a-i face loc acestei pupincuriste petroviene, iar acum (cu ciolaniSS-6case la cârmă) se ține tot între fese. Cu așa reprezentanți ai României să ne mai mirăm că suntem priviți în Europa ca ultimii oameni? Pentru că noi ca țară promovăm doar gunoaie umane tip slujirea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva