11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MOTOC VREA LA CURTEA PENALA – Judecatoarea CEDO Iulia Motoc s-a inscris in procedura pentru desemnarea judecatorului roman la Curtea Penala Internationala. Motoc are trei contracandidati (Lista)

Scris de: L.J. | pdf | print

17 January 2023 11:05
Vizualizari: 7856

Cu mandatul de la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) pe terminate, judecatoarea Iulia Motoc (foto) tinteste un post la o alta instanta internationala. Ne referim la Curtea Penala Internationala.


 

Motoc s-a inscris in procedura pentru desemnarea candidatului la Curtea Penala Internationala. Anuntul a fost facut luni, 16 ianuarie 2023, de Consiliul Superior al Magistraturii (vezi facsimil).

Iulia Motoc are trei contracandidati. Este vorba despre Aurora Ciuca, avocat in Baroul Iasi si prof. univ. dr. Hab. Institutul de Cercetari Juridice ”Acad.Andrei Radulescu” Bucuresti, Laura Maria Craciunean-Tatu, conferentiar universitar titular (Drept international public/ Drept international umanitar/Drept diplomatic si consular) la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Drept, si Nicolae Ploesteanu, conf. univ. dr. La Universitatea Petru Petru Maior din Targu Mures, Facultatea de Drept.


Iata anuntul CSM:


“In urma examinarii, in conformitate cu art. 5 alin. (1) din Procedura pentru desemnarea candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea Penala Internationala, a dosarelor de candidatura depuse in termenul stabilit prin Anuntul referitor la selectia candidatului Romaniei pentru functia de judecator la Curtea Penala Internationala, publicat la 22 decembrie 2022, comunicam faptul ca urmatorii candidati intrunesc conditiile de participare la sesiunea de audiere/interviu:

1. CIUCA Aurora

2. CRACIUNEAN-TATU Laura-Maria

3. MOTOC Iulia Antoanella

4. PLOESTEANU Nicolae

Sesiunea de audiere va avea loc la 30 ianuarie 2023, in sistem de videoconferinta, programarea candidatilor la interviu urmand a se realiza ulterior”.

 


Comentarii

# DODI date 17 January 2023 11:22 +105

Credem că Lăpușneanu este mai actual decât oricând și cel mai bine pentru România ar fi să-i vrem capul. Dar mă tem că-i sună a gol.

# FOST JUDECATOR date 17 January 2023 14:10 +1

CUM SA FIE NUMITA IULIA MOTOC LA CPI? ASTA E JUDECATOR DE SERVICIU? DE LA CURTEA EUROPEANA DREPTURILOR OMULUI, UNDE A AJUNS CU RANG DE JUDECATOR DE JUDECATORIE, ACUM SARE LA CURTEA PENALA INTERNATIONALA? NU ARE NICI UN MERIT, DECAT CA E SOTIA UNUI PILOS, CAND AMBASADOR, CAND MINISTRU LA APĂRARE, UN NEICA NIMENI, UNUL MOTOC...INTR-O LUME IN CARE MINISTRUL DE INTERNE E FOST CHELNER, PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN E UN FOST CHELNER, NU NE MAI MIRA NIMIC...NUMESTI UN POLITIST JUDECATOR, CARE AMANA PRONUNTAREA DE 52 ORI...LUMEA OAMENILOR MERITOSI S-A DUS, E VREMEA ASTORA...

# Andrei C date 17 January 2023 14:38 +5

Femeia asta are vizibile probleme. Sau ati uitat ce facea cand era la CCR?

# Mihai date 17 January 2023 18:01 -4

E frumușica doamna judecător! Ii urăm success în concurs!

# dragos barna date 17 January 2023 18:30 +31

Ne facem de c a c a o peste tot. De la DNA la EPPO. De la CEDO la ICC. Asta e lipsa de educatie a poporului si e o consecinta a doctoratelor copy/paste si facultatilor private.

# Hiki date 17 January 2023 18:50 +1

Cred ca locul e ca si al ei!Sunt unii copii teribili ai sistemului care topaie din functie in functie si ies mereu in fata ,ca paduchii!Asa ca pe spatele sotului ,e imposibil sa nu ia!Iar altii muncesc o viata si se pregatesc in van!

# Abramburica date 17 January 2023 22:42 +3

Din cauza ei era sa moara o asistenta de la CCR după ce nu i-a permis sa își ia concediu. Are probleme foarte grave.

# santinela date 18 January 2023 07:51 +3

Ce concurs,ce prezentare ? Locul va fi al celui pentru care von Snitel va da OK-iul !

# FOST JUDECATOR date 18 January 2023 12:52 +45

ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE BĂDĂLĂU A AJUNS SEFUL AUTORITATII DE AUDIT ȘI ÎI CÂNTA SALAM LA CHERMEZE, ASTA E CULTURA, DE MAHALAUA GIURGIULUI, NE MAI MIRĂ CĂ AJUNGE MOTOC IULIA LA CURTEA PENALĂ INTERNAȚIONALĂ, PROBABIL AMERICANII VOR CONDAMANREA LUI PUTIN ȘI/SAU XI JIN PING, DAR SĂ NU AJUNGĂ CUMVA BIDEN PE ACOLO...PROBABIL VA DEMISIONA , CUM A DEMISIONAT SI DE LA CCR ÎN 2013, DUPĂ NUMIREA DIN 2010.EXISTĂ O GRUPARE MAFIOTĂ CARE A CĂPUȘAT SISTEMUL. NU ȘTIE NIMIC, CÂND CATEDRĂ, CÂND JUDECĂTORIE, CÂND LA PARIS, STRASBOURG ȘI ACUM HAGA.OR FI INVITAT-O LA DAVOS MILIARDARII HOMOSEXUALI...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva