19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MREJELE GREFIEREI – Rodica Victoria Ioanes de la Judecatoria Sectorului 4 a incercat asiduu sa ademeneasca un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, ca sa-i acorde atentie si afectiune. Grefiera l-a coplesit cu mesaje de dragoste si inimioare cu “I love you” desenate pe masina. La audierea din CSM, presedintele Bogdan Mateescu a intrebat grefiera cu dibacie: “Cum ati reactiona daca un barbat s-ar fi comportat cu dvs asa cum v-ati comportat dvs fata de colegul judecator?” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 March 2022 16:30
Vizualizari: 19256

Poveste de dragoste cu final trist. Asta a trait o grefiera de la Judecatoria Sectorului 4, care a incercat sa ademeneasca in mrejele sale un judecator, cerand atentie si afectiune.


 

Este vorba despre grefiera Rodica Victoria Ioanes (foto) de la Judecatoria Sectorului 4 si un judecator aflat in prezent la Curtea de Apel Bucuresti. Faptele s-ar fi petrecut in perioada 2019-2020, cand cei doi activau la Judecatoria Sectorului 2, in final grefiera fiind sanctionata cu avertisment de conducerea Curtii de Apel Bucuresti.

Cazul este unul cu adevarat deosebit. Conform informatiilor pe care le detinem, grefiera ar fi lansat un atac concertat asupra judecatorului, asaltandu-l cu mesaje de dragoste. De asemenea, aceeasi grefiera ar fi desenat inimioare pe masina judecatorului, si ar fi scris “I love you” pe luneta autoturismului, fiind surprinsa de camerele de supraveghere. Mai mult, Rodica Victoria Ioanes ar fi mers atat de departe incat l-ar fi contactat si pe tatal judecatorului.


Grefiera a reunoscut “fapta aparuta fulgerator”


Detaliile pe care vi le-am prezentat mai sus sunt cuprinse in raportul prin care grefiera a fost sanctionata in 2020 cu avertisment pentru actiunile de ademenire a judecatorului. Povestea a fost confirmata joi, 17 martie 2022, chiar de catre grefiera Rodica Victoria Ioanes (aceasta si-a spus numele la cererea sefului CSM Bogdan Mateescu, insa nu vom dezvalui identitatea judecatorului implicat in poveste). S-a intamplat in cadrul audierii sale din cadrul sedintei Plenului CSM in care s-a decis ca grefiera, admisa la INM, nu indeplinseste conditia de buna reputatie pentru a deveni magistrat, tocmai din cauza episodului pentru care a fost sanctionata disciplinar.

Astfel, grefiera Rodica Victoria Ionas a explicat ca a fost un episod singular. Doar o “o fapta aparuta fulgerator” in viata sa:


Va rog sa aveti in vedere ca din toate aspectele cercetate reiese ca fapta a fost de o gravitate redusa, atat prin faptul ca s-a aplicat sanctiunea disciplinara a avertismentului, care este cea mai blanda sanctiune prevazuta de lege, cat si din forma culpei cu care a fost comisa.

Totodata, va rog sa tineti cont de faptul ca aceasta fapta nu a avut reverberatii, nu a ajuns in presa si nu a produs consecinte negative. De asemenea, a fost o fapta aparuta fulfgerator in viata mea, nu este o fapta perpetuata, nu este un comportament habitual, nu se poate retine ca am perpetuat acest comportament. A aparut fulgerator intr-un anumit context din viata, in anumiti factori favorizatori, asa cum s-a retinut si prin decizia de sanctionare. Nu am perseverat in acest comportament.

Se poate observa cu usurinta ca in toata perioada anterioara, respectiv patru ani in care am fost grefier la Judecatoria Sectorului 2, cat si ulterior, pana in acest moment, cei doi ani, am avut un comportament ireprosabil, nu am fost sanctionata disciplinar, iar din punct de vedere obiectiv se poate observa ca am avut o activitate ireprosabila concretizata prin calificativele annuale 'foarte bine', pe toata perioada anterioara, cat si pe perioada ulterioara savarsirii faptei”.


Mateescu a pus-o sa schimbe rolurile


Au existat doar doua intrebari pentru grefiera. Ambele puse de presedintele interimar al Consiliului, Bogdan Mateescu. Cu dibacie, acesta a rugat-o pe grefiera sa spuna ce ar fi facut ea daca ar fi patit din partea unui barbat ce a patit judecatorul pe care a incercat sa il ademeneasca:


Bogdan Mateescu: Cum ati reactiona daca un barbat s-ar fi comportat cu dvs asa cum v-ati comportat dvs fata de colegul judecator, daca faptele sunt reale, vom vedea?

Rodica Victoria Ionas: Probabil as fi fost mult mai umana. Probabil as fi avut o discutie prealabila cu domnul respectiv, i-as fi atras atentia asupra comportamentului avut, si nu as fi actionat la modul acesta. As fi avut cu siguranta o discutie deschisa. Domnul judecator niciodata nu a avut o discutie deschisa si nu mi-a atras atentia niciodata.

Bogdan Mateescu: Si daca ati gasi (daca e adevarat, vom vedea) masina cu mesaje sau sms-uri adresate parintelui domnului judecator, daca v-ar fi adresat catre dvs un coleg, un domn acelasi lucru cum v-ati fi comportat?

Rodica Victoria Ionas: Eu consider ca orice persoana are dreptul la libera exprimare, si consider ca atata timp cat omul respectiv se adreseaza intr-o maniera civilizata nu este nicio problema. Eu nu am lezat pe nimeni, nu am folosit cuvinte nedemne si...

Bogdan Mateescu: Am inteles. Va multumesc, doamna grefier”.


* Vedeti aici intregistrarea cu audierea grefierei (minutul 9:50)

Comentarii

# professional matchmaker date 17 March 2022 18:40 +119

Daca scrijelea inimioarele cu un cui il cucerea sigur. Faceau schimb de asigurari apoi de juraminte de iubire si.. gata nunta. Il puneau nas pe bogdanel ca-i expert la mafioteli si-i place sa stea in capu' la masa si sa primeasca atentii.

# maxtor date 17 March 2022 20:25 +2

"v-ati comportat dvs fata de colegul judecator"-oooooooopaaaaaaaa,pai ei sint colegi si cu femeia de servici,cu arhivarii.....(salutul cu psssss,sharpe! e ne-protocolar,totusi).(nu ne cad galoanele,ne putem baga femeie de servici...).

# Kiki date 17 March 2022 20:29 +1

Mai ,nu fiti rai!Ale tineretii valuri!Pai daca casatoria e un contact numit,cu drepturi si obligatii;ea da nastere familiei care e celula de baza a societatii;familia da nastere copiilor care perpetueaza specia noastra!Pai daca una din parti nu face o oferta serioasa de contract de casatorie,cum sa se mai ajunga la casatorie?

# nae din dealul feleacului date 17 March 2022 20:34 +34

Ma,da rai mai sinte-ti!Fata a fost sincera si de buna intentie,dragostea e fara limite!De ce oare a-ti pedepsit-o,chiar e frumoasa si..desteapta.

# maxtor date 17 March 2022 20:52 +2

" Mateescu a pus-o sa schimbe rolurile "-stalagmita si stalactita,e caz de "psiho-terror"

# Io reloaded date 18 March 2022 06:34 +2

Victoria ar trebui sa inteleaga ca este victima

# Vali date 18 March 2022 14:11 +600

Judecatorul cu pricina este Paun Andrei Aurel, un dubios care se pricepe mai bine decat orice la facut referat grefierilor pentru orice prostie ivita din pricina frustrarilor personale. Pacat de saraca fata.

# Papura Voda date 18 March 2022 16:30 +94

Numai un GAY reactioneaza astfel cand o fata frumoasa ii spune ca il iubeste.

# Narcis date 18 March 2022 20:50 +203

Dar B. Mateescu de ce nu schimba rolul, de ex. cu Gabriela Baltag?

# maxtor date 19 March 2022 04:19 -36

@Vali-adica se razbuna grefierii pe el????????????????????????????(ori dai numai numele ori dai numai cu ce se price dumnealui ca nimeni altul!)

# e pacat ! date 19 March 2022 11:08 +1

Daca e tanara,desteapta si frumoasa ,ale tineretii valuri!Vointa ei ! DACA A FOST SI FEEDBACK,OK !"Doamne ajuta ,casa de piatra" Apropos, cu nestapanitii dominati de nesfarsite valuri de "HORMONI AI PUTERII" ce ar trebui facut ? Cu "INDIVIZI DOMINATI DE INVIDIE,RAUTATE CLEVETEALA DE CE II MENTINE-TI IN SISTEM =CODUL DEONTOLOGIC? SUNT CEI CARE PATEAZA! Ma intreb:DE UNDE AU APARUT ? CE II RECOMANDA? CAPACITATEA DE A DISTRUGE VIETI SI OAMENI ? FRICA?DAR PUTEREA NU E A LOR!E a ACELORA DIN SPATELE LOR. EI SUNT UNELTELE CU INTERESE SI FARA CONSTIINTA. SUNT CEI CARE PATEAZA ONOAREA SI OBRAZUL RESPECTABILEI " CASTE " A JUDECATORILOR .- "RASPUNDERE SI CURATENIE" -SUNT MULTI JUDECATORI CARE SE RESPECTA PE EI SI AU DE CE ! DOMNILOR JUDECATORI FACE-TI CURAT!

# vasile date 22 March 2022 20:52 +12

cred ca interesante ar fi probele doamnei grefier depuse in contestatia formulata impotriva sanctiunii!!! Ne plac cadourile,dar nu ne plac inimioarele pe masina!????Penibil om!

# Pestilence date 23 March 2022 22:50 +28

Daca Inspectia Judiciara s-ar preface ca mai controleaza instantele, nu s-ar mai ajunge la asa abuzuri din partea baieteilor care dau cu nasucul de putina putere. Lipsa de reactie a IJ creeaza monstrii. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva