18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MUSAT & ASOCIATII, O NOUA VICTORIE PENTRU ASF – Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza Autoritatii de Supraveghere Financiara in litigiul cu RST Media. Instanta de recurs a respins pretentiile de 1 milion lei ale RST Media si a admis cererea reconventionala a ASF. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii: „Decizia confirma pe deplin argumentele noastre, in sensul importantei majore a respectarii reglementarilor imperative aplicabile contractelor de achizitie publica”

Scris de: A.P. | pdf | print

31 March 2016 12:30
Vizualizari: 7401

Autoritatea de Supraveghere Financiara, reprezentata de renumita Casa de avocatura Musat & Asociatii, a castigat definitiv litigiul cu RST Media. Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a admis, luni 28 martie 2016, recursul formulat de ASF impotriva sentintei din septembrie 2015 a Tribunalului Bucuresti si a respins in integralitate pretentiile de peste 1 milion lei ridicate de firma condusa de Radu Soviani. In plus, instanta de recurs a admis cererea reconventionala formulata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, obligand RST Media sa ii restituie institutiei publice suma de 27.555,64 lei.


Minuta deciziei CAB nr. 1778/28.03.2016 (dosar nr. 18444/3/2015):

Respinge ca nefondat recursul formulat de recurenta SC RST MEDIA SRL. Admite recursul declarat de recurenta Autoritatea de Supraveghere Financiara. Caseaza sentinta recurata si in rejudecare: Respinge in integralitate cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta-parata SC RST MEDIA SRL. Admite cererea reconventionala formulata de parata-reclamanta Autoritatea de Supraveghere Financiara. Obliga reclamanta-parata SC RST MEDIA SRL la restituirea catre parata-reclamanta Autoritatea de Supraveghere Financiara a sumei de 27.555,64 lei. Definitiva”.

Minuta sentintei TMB nr. 6196/30.09.2015: Admite in parte cererea de chemare in judecata. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 191.115,89 lei. Respinge ca neintemeiata cererea reconventionala. Obliga pe parata la plata catre reclamanta a sumei de 451 lei reprezentand taxa de timbru. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare”.

Prin cererea de chemare in judecata promovata de RST Media, prin directorul general Radu Soviani, s-a solicitat obligarea Autoritatii de Supraveghere Financiara la plata unor despagubiri in cuantum de peste 1 milion de lei. Pretentiile formulate de jurnalistul Radu Soviani deriva din anumite contracte de achizitie publica incheiate cu Autoritatea de Supraveghere Financiara, pentru asigurarea managementului in domeniul comunicarii, se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de Casa de avocatura Musat & Asociatii.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti confirma pe deplin argumentele noastre, in sensul importantei majore a respectarii reglementarilor imperative aplicabile contractelor de achizitie publica. Solutia instantei de recurs reprezinta o noua victorie importanta obtinuta de Musat & Asociatii in favoarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, litigiu care intregeste portofoliul de astfel de mandate complexe incredintate de clientii nostri”, a declarat Dr. Gheorghe Buta (foto), Co-Managing Partner.

Echipa care a pregatit dosarul Autoritatii de Supraveghere Financiara este formata din avocatii Pauna Neculae, Managing Counsel, si Valeriu Solcanu, Senior Associate.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania dupa 1 ianuarie 1990. Avand 18 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul Firma de avocatura a anului in Romania, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica The Lawyer firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata Casa de avocatura a anului in Romania de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul Romanian Law Firm of the Year, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei Chambers Europe Awards for Excellence 2011.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.

Comentarii

# DODI date 1 April 2016 20:54 -1

Felicitări! Se vede treaba că nu este suficient să fii un jurnalist care turuie la TV în probleme de drept sau economice. Mai sunt necesare unele calități: profesionalism, decență și bun simț.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva