27 April 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NARATIVUL SISTEMULUI CA HOTARARILE CCR NU POT FI CENZURATE DE INSTANTE ESTE UN FALS – Iata decizia Curtii de Apel Bucuresi, mentinuta de Inalta Curte in 2021, prin care Hotararea CCR nr. 1/22.06.2017 a fost anulata - pe motiv ca este act administrativ - care a incalcat drepturile unui justitiabil. Pentru a nu se face de ras cu pretentia ca nu a emis un act administrativ, CCR a renuntat la propriul recurs (Documente)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

27 April 2025 11:59
Vizualizari: 6984

Lumea Justitiei publica dovada ca judecatorul Alexandru Vasile, de la Curtea de Apel Bucuresti, care a anulat Hotararea CCR nr. 32/2024 de anulare a alegerilor prezidentiale, a avut tot temeiul din lume sa califice hotararea instantei constitutionale drept un act administrativ care a incalcat drepturilor votantilor din Romania si s-o desfiinteze!!!


Lumea Justitiei publica mai jos sentinta Curtii de Apel Bucuresti nr. 2924 din 20 iunie 2018, pronuntata de Sectia a VIII-a Contencios Administrativ in dosarul 1290/2/2018, precum si Decizia nr. 2792 din 12 mai 2021 Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, prin care s-a mentinut ca definitiva solutia primei instante, care a anulat in parte Hotararea CCR nr. 1/22.06.2017 publicata in Monitorul Oficial nr. 477/23.06.2017, pe motiv ca a incalcat drepturile unei persoane.

 

Iata deci ca a existat precedentul anularii unei hotarari a CCR publicate in Monitorul Oficial, cu constatarea expresa ca actul Curtii a fost un act administrativ, care a incalcat dreptul unei reclamante de a avea acces la actele din propriul ei dosar (care se inscrie in materia dreptului la un proces echitabil), careia CCR ii interzisese accesul prin Hotararea CCR 1/2017, care a fost anulata.

 

Cele doua hotarari judecatoresti demonstreaza fara putinta de tagada ca atunci cand CCR iese din sfera atributiilor sale constitutionale si incearca sa limiteze cu de la sine putere drepturi fundamentale ale omului prevazute de Constitutie (in baza unor legi speciale pe care nu are competente si autoritate absolute) actele sale pot fi calificate drept acte administrative, si ca atare atacabile in instantele de contencios administrativ si anulabile.

 

Probabil ca doar teroarea pe care statul paralel a instituit-o in Romania din perioada protocoalelor servicii-parchete si o practica impusa de la varful justitiei pana in prezent a facut ca majoritatea cazurilor in care instantele au fost sesizate in contencios cu cereri de anulare a unor hotarari ale CCR, judecatorii sa refuze sa judece in contencios administrativ invocand din oficiu exceptia inadmisibilitatii unor asemenea cereri, pentru a nu se lega la cap sau chiar din convingere.

 

Poate tocmai de aceea, opinam noi, CCR a iesit de sub orice control judecatoresc, si a ajuns sa dea in materia unor legi speciale, cum sunt si cele electorale, hotarari prin care sa anuleze abuziv alegeri, ori sa elimine cu de la sine putere pe viata candidati din cursa alegerilor prezidentiale, substituindu-se puterii judecatoresti si “judecand” unilateral persoane fara macar sa le dea posibilitatea sa-si exprime un punct de vedere in aparare. In conditiile in care CCR nu are asemenea competente legale si nu face parte din categoria instantelor judecatoresti.

 

Speta din cele doua hotarari judecatoresti pe care le prezentam in continuare in facsimil e simpla. O petenta din Bucuresti (nu-i dam numele) a solicitat sa i se comunice de catre CCR opinia separata a unor judecatori dintr-un dosar pe care petenta l-a avut pe rolul Curtii Constitutionale. I s-a refuzat acest drept, CCR invocand propria sa hotarare nr. 1/22.06.2017 publicata in Monitorul Oficial nr. 477/23.06.2017 privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente. Petenta s-a adresat instantei de contencios administrativ, iar Curtea de Apel Bucuresti prin sentinta Curtii de Apel Bucuresti nr. 2924 din 20 iunie 2018, pronuntata de Sectia a VIII-a Contencios Administrativ in dosarul 1290/2/2018 a constatat ca hotararea CCR atacata are caracter de act administrativ, ca a incalcat dreptul la un proces echitabil si ca atare, dupa ce a respins exceptia inadmisibilitatii cererii (invocata de CCR care a pretins ca hotararile ei nu pot fi puse in discurite de instantele judecatoresti) a anulat in parte Hotarare nr. 1/22.06.2017 prin care instanta constitutionala a incalcat drepturile petentei. Ulterior, in urma unui alt proces civil, care s-a aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, CCR a fost obligata prin sentinta sa comunice actele procesuale solicitate. De-a dreptul rusinos!

 

Sentinta Curtii de Apel Bucuresti a ramas definitiva prin Decizia nr. 2792 din 12 mai 2021 Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, care nu a mai avut de facut altceva decat sa constate ca onor Curtea Constitutionala, realizand ca nu-i va merge cu vrajeala ca actul ei nu e unul administrativ si-a retras recursul!!! Astfel ca sentinta de anulare in parte a Hotararii CCR nr. 1/2017 a ramas definitiva.

 

Publicam in continuare cele doua hotarari ale CAB si Inaltei Curti cu urmatoarele intrebari retorice:

 

- cum si-a permis CSM sa sesizeze Inspectia Judiciara impotriva judecatorului Alexandru Vasile, de la CA Ploiesti, pe motiv ca in multe alte spete similare alte curti de apel din tara au respins cereri similare de anulare a Hotararii CCR 32/2024, cand iata ca exista un precedent la nivelul CAB si ICCJ? Si asta inainte ca judecatorul Alexandru Vasile – un erou national – sa-si motiveze sentinta?

 

- cum si-au permis o serie de ministri si politicieni, precum si o serie de pretinsi oameni ai Dreptului sa condamne public sentinta judecatorului Vasile, chiar sa ceara arestarea acestuia, si sa propage narativul fals ca o hotarare a CCR nu poate fi atacata in contencios administrativ si nu poate fi pusa in discutie de nicio instanta?

 

- cum a putut Inalta Curte sa judece un recurs in cateva ore cu incalcarea tuturor drepturilor si regulilor procesuale si sa desfiinteze dreapta si impecabila sentinta a judecatorului Alexandru Vasile, pe motiv ca cererea dedusa judecatii era inadmisibila, fara sa asculte toate partile si fara sa tina cont de propriul precedent?

 

Iata dovada:

Decizia ICCJ din recurs in care CCR si-a retras propriul recurs:

In imagine Klaus Iohannis, fericit alaturi de trei dintre judecatori CCR, Marian Enache, Livia Stanciu si Attila Varga, pe care i-a decorat la doua luni dupa anularea alegerilor prezidentiale si prelungirea abuziva a mandatului sau

foto: Agerpress

 

Comentarii

# art date 27 April 2025 12:30 +50

aceasta hotarare este una interna a ccr, prin care s-a emis o autoreglementare privind modul concret de redactare a hotararilor si deciziilor ccr, atunci cand exista opinii separate. deci o asdemenea hotarare interna poate fi atacata in justitie. de asemenea, pot fi atacate in justitie acte ale ccr sau ale presedintelui sau, privind angajarea/concedierea personalului, salarizarea personalului etc. aceste hotarari sint acte administrative sau de dreptul muncii, spre deosebire de hotararile si deciziile ccr, care nu poat fi atacate in justitie.

# visu date 27 April 2025 12:44 -5

Au dat si aplicat norme alambicate pentru portitele si visinii lor cand principiile de drept si bunul simt sunt deasupra speciale(i)lor. Jos cu violenta subversiva!

# maxtor date 27 April 2025 13:02 -1

"Dăm Cezarului – se tălmăceşte: Statului – ce este al său, dacă e în adevăr stat şi se poartă în consecinţă. Când statul (Cezar) se îndeletniceşte cu ale lui, cu întreţinerea drumurilor, menţinerea ordinei, canalizări, transporturi, apărarea ţării, administraţie şi împărţirea dreptăţii, i se cuvine respectul şi tot ce este al său: impozitul, serviciul militar, civismul." -CCR nu vrea sa se ocupe cu o critica pe oug80/taxe de timbru.(in rest nu au decat sa judece sambata,duminica si in timpul lor liber)

# QED date 27 April 2025 13:08 0

QED

# pt art date 27 April 2025 13:19 -25

Mai citeste odata ce ai scris si ai sa ai senzatia ca privesti in gol. Hotarari interne si hotariri externe? De unde ai scos categoriile astea, din doctrina lui Licu? Tu esti specialist in alba-neagra, nu în drept, si te banuiesc ca lucrezi la ICCj, la intrarea in parcare.

# Victoria date 27 April 2025 14:34 +9

Opinie-pamflet... D-le Savaliuc, sunteti un MESERIAS! I-ati batut cu PROPRIILE ARME! Oricum, era LOGIC de la-nceput, doar cei de REA CREDINTA se prefaceau ca nu-nteleg, DACA IES DIN SFERA DE COMPETENTA, INDIFERENT CE-AR DECIDE, ARE VALOARE ZERO! Daca-ntr-o zi CCR hotaraste sa mi se debranseze un calorifer, sunt OBLIGAT SA-NGHET DE FRIG TOATA VIATA, pe motiv ca "NICIO INSTANTA n-are dreptul s-o CENZUREZE"? DEMISIA CCR! DEMISIA CSM! DEMISIA ICCJ! JOS MAFIA "Pro-europeana"! TURUL 2 INAPOI!

# fost judecator date 27 April 2025 14:56 -33

Aia cu "hotararea interna" a CCR e mortala... :-) Mai baieti, fiti mai inventivi!

# unul din lumea cea mare date 27 April 2025 16:39 +4

de ziua izvorului tamaduirii(si nu sint mistic!) SA LE DEA DUMNEZEU JUDECATORILOR DE LA COMPLETUL 8 (CONTENCIOS ADMINISTRATIV) ADICA ,MARIA HUDEI,ALINA POHRIB,SI ALINA PRELIPCEANU ATITA SANATATE LOR,CITI SI FAMILIILOR LOR PE CIT DE LEGALA A FOST DECIZIA DE SUSPENDARE A DECIZIEI DE SUSPENDARE A JUDECATORULUI CA PL! EU ASTA LE DORESC!!!!!!!CRED IN ,,JUSTITIA IMANENTA,,....CE FACI TE FACE!!!!!!

# ionel date 27 April 2025 16:40 +5

Verificarea existentei unor fraude electorale nu intra in jurisdictia constitutionala. Ce legatura are faptul ca autoritatile publice isi indeplinesc sarcinile sau nu cu constitutionalitatea legilor? CCR si-a extins ilegal atributiile. Discutia despre atacabilitatea hotaririlor este o falsa problema menita sa ascunda adevarata problema, anume ca CCR pretinde ca poate comite orice ilegalitate deoarece are puterea absoluta in stat. Noi nu mai discutam acum daca ce a facut e in conformitate cu legea, ci daca hotaririle sunt identice cu deciziile. Intrebarea la care trebuie sa raspunda juristii este de unde rezulta ca CCR (institutie politica) este deasupra puterii judecatoresti (asadar deasupra legii) si ca poate incalca drepturile cetatenilor dupa bunul plac.

# Victoria date 27 April 2025 17:56 +8

Opinie-pamflet... CAB (prin Decizia nr. 2924/20.06.2018) si ICCJ (Decizia nr. 2792/12.05.2021), au anulat Hotararea CCR nr. 1/22.06.2017, intrucat incalca dreptul la un proces echitabil, deci CHIAR Constitutia (art. 21, alin 3). Asa cum Hotararea CCR nr. 32/06.12.2024 incalca TOT Constitutia (art. 36 - dreptul de vot si 37 - de-a fi ales). Asadar, sentinta CA Ploiesti nr. 135/24.04.2025, este CORECTA. Iar Inalta Curte, prin decizia nr. 2198/25.04.2025, a GRESIT si S-A CONTRAZIS PE SINE! Documentul prezentat de LUJU e BETON.

# Csaba D date 27 April 2025 18:38 +1

Noi suntem divinitatea. De neatins

# Pandele date 27 April 2025 19:07 0

NU CERE NIMENI O EXCEPTIE DE CONSTITUTIONALITATE LA ARTICOLUL DIN LEGEA 47/1992 CARE DIFERĂ DE TEXTUL CONSTITUTIEI? IN CONSTITUTIE SCRIE CA NUMAI DECIZIILE SUNT GENERAL OBLIGATORII DAR IN LEGE SCRIE CA SI HOTARIRILE SI DECIZIILE. LEGEA CCR NU E CONSTITUTIONALA. MACAR SA VEDEM PE UNDE SCOT EI SI CAMASA ASTA

# Meci date 27 April 2025 20:31 0

mie imi place cand se distreaza judecatorii... cand o fac intre ei e mortal :lol: :lol: :lol:

# Dzeu pe pamant date 27 April 2025 20:34 0

muritorii de rand sa stea la coada... Aici se dau lectii... :lol: :lol: :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.04.2025 – Record mondial la ICCJ. Nealesul Bolojan s-a trezit vorbind

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva