23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NE-AU VANDUT PE NIMIC – Vot rusinos in Senat impotriva intereselor nationale. Senatorii au dat liber la nesocotirea Constitutiei si nerespectarea deciziilor CCR si ale ICCJ, instituind primatul dreptului european. PSD, PNL si UDMR au eliminat sanctiunea pentru magistratii care nu respecta deciziile CCR. Intr-o sedinta condusa cu aroganta de Alina Gorghiu, senatorii au votat Legile Justitiei fara sa fie dezbatute amendamentele respinse la comisia speciala

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 October 2022 17:17
Vizualizari: 10060

Vot rusinos dat in Senatul Romaniei, impotriva intereselor nationale. Coalitia de guvernamant a comis un atentat urias la suveranitatea nationala, instituind primatul dreptului european.


 

Senatul Romaniei a votat in bloc luni, 17 octombrie 2022, noile Legi ale Justitiei. S-a intamplat intr-o sedinta condusa cu aroganta de senatoarea PNL Alina Gorghiu (foto), presedintele interimar al Senatului, in care aceasta a mers pana acolo incat a facut aprecieri de genul “exemplarul George Simion”. Votul s-a dat in procedura de urgenta, amendamentele respinse in comisia speciala care a dezbatut Legile Justitiei nefiind supuse dezbaterii si votului in plenul Senatului. Mai mult, au existat senatori care au cerut amanarea votului motivand ca nu au luat la cunostinta de continutul rapoartelor pe legi emise de comisia speciala parlamentara, nici macar cu doua ore inaintea sedintei Plenului acestea nefiind accesibile. Practic, asa-zisele dezbateri din Senatul Romaniei au fost in realitate o mascarada sinistra, de vreme ce inclusiv votul a fost dat in orb, in functie de cum a decis Comisia speciala.

Cert este ca in cele din urma noile Legi ale Justitiei au fost votate gratie votului dat de PSD, PNL si UDMR. Iar printre noile prevederi din pachetul de legi ale justitiei adoptat de Senat s-a numarat si abrogarea din viitoarea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor a abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR si ale Inaltei Curti pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii. Cu alte cuvinte, luni, 17 octombrie 2022, Senatul Romaniei, prin votul PSD, PNL si UDMR, au dat liber la nerespectarea de catre magistrati a deciziilor CCR si ICCJ (data in solutionarea RIL-urilor). Caci incepand de astazi nu va mai exista nicio sanctiune pentru judecatorii si procurorii care refuza sa aplice deciziile obligatorii ale CCR. In plus, prin abrogarea abaterii disciplinare constand in nerespectarea deciziilor CCR, nu va mai exista nicio piedica in a aplica cu prioritate deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) in detrimentul deciziilor CCR.


 

Votul a fost urmatorul (vezi facsimil):

Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii a intrunit 87 voturi pentru, 37 impotriva, 3 impotriva.


Legea privind organizarea judiciara a intrunit 85 pentru, 37 impotriva si 1 abtinere.Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor a intrunit 83 pentru, 37 impotriva si 3 abtineri.Impotriva noilor Legi ale Justitiei au votat AUR, USR si senatoarea Diana Sosoaca.


Altfel, trebuie spus ca vanzarea Romaniei si gravul atentat comis la suveranitatea nationala au avut loc la ordinele venite din afara tarii, birocratii de la Bruxelles conditionand, asa cum ministrul Justitiei Catalin Predoiu a recunoscut, ridicarea MCV si aderarea la spatiul Schengen de adoptarea noilor Legi ale Justitiei. Adica simple promisiuni.


Cazanciuc a preluat discursul lui Predoiu


Incredibil a fost discursul din Senat al fostului ministru de Justitie, senatorul PSD Robert Cazanciuc. Acesta a preluat in integralitate pozitia ministrului actual al Justitiei Catalin Predoiu, explicand ca, vezi Doamne, Constitutia si decizii CCR vor ramane in continuare obligatorii, chiar daca sanctiunea pentru nerespectarea deciziilor CCR a fost eliminata. In acest sens, fix cum pretinde de ceva vreme Catalin Predoiu, Robert Cazanciuc a sustinut ca magistratii care vor nesocoti deciziile CCR vor raspunde disciplinar pentru grava neglijenta sau rea-credinta. Cum, in baza carei legi, nu stiu nici ei. In rest, in acceptiunea lui Robert Cazanciuc, noile Legi ale Justitiei vor asigura independenta magistratilor si a sistemului judiciar.

Comentarii

# sever date 17 October 2022 17:38 +609

mai ramane nadejdea in CCR daca ,fie un grup de parlamentari, fie Avocatul Poporului , o sesizeaza .

# maxtor date 17 October 2022 18:51 +218

Alina Gorghiu: În politică sunt permise artificii, chiar dacă se încalcă ... 14 mai 2020 · Afirmație foarte gravă făcută de senatorul PNL Alina Gorghiu,

# justitiareala.ro date 17 October 2022 18:58 +108

Nimic nou sub soare! Vor modifica tot pt UE și securiștii din tara Tot Justiție în România nu există! Vezi Portocala care revine in magistratură

# Marius date 17 October 2022 19:12 +63

Prin legea 28 din 1991 Romania a devenit Corporatie Financiara. Legea nr. 363/30.12.1947 (modificata in 1965) a rămas în vigoare, nu a fost anulată nici până acum, iar tot ce s-a decis şi organizat după 22.12.1989 este ILEGAL!!! udmr este un ONG !!! nu are drept de vot si nici nu are dreptul de a fi in sparlament ! Conform Legii 304/2004 art 38 https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/64951 pretinsele instante NU EXISTĂ CA ȘI PERSOANE JURIDICE în Corporatia România.

# Legi ale Justitiei au fost votate gratie votului dat de PSD" date 17 October 2022 19:25 +336

Ca sa stim unde si pe cine sa scuipam.

# Vornicu Ioan date 17 October 2022 19:56 +66

Impostorii trădători de țară și de nem ne-au îngenunchiat!România apatică frăgezită de nevoile și problemele zilnice a fost transformată în colonie.Ziua ca trădătorii să-i vadă stăpâni ce bine lucrează pt ei!

# Gica contra sistemului date 17 October 2022 20:02 +190

Pai nu v-a spus Gica? Jocurile cu UE pe legile justiției erau făcute, contra cost, adică banii din PNRR, de care securiștii de la putere au nevoie ca de aer! Acum au pus-o de mămăligă, pe fata! Și nu înțeleg pentru ce atâta agitatie. Uitați-vă în jurul vostru. Totul este vândut străinilor, sau falimentat și furat de securiștii vechi și noi. Interlopii zburda și-și etalează opulenta. Copii de români sunt traficanți. Nimic nu mai este al cetățeanului, poate datoriile prezente și viitoare. Dacă tara avea justiție adevărată nu ajungea în halul asta. Nu va mai străduiți sa salvați ceva din mizeria asta. Dați cu maturoiul și dezinfectare cu var!

# adrian date 17 October 2022 20:03 +59

Rusine sa le fie!Sunt niste slugi,niste tradatori de tara.

# JOs PSD date 17 October 2022 22:03 -101

Tradatorul de Ciolacu mananca rahat pe la tv acum .HUAAA Jegurilor, rablelor. Asteptam sa ne chemati la recrutare si sa ne dati arme pe mana

# Avocat date 17 October 2022 23:10 +12

E o aberație juridică. Degeaba este obligatorie respectarea deciziilor CCR si ale ICCJ -RIL și HP, dacă nu exista o sancțiune pt nerespectarea lor. Dispozițiile art. 1, alin. 5 și art. 147, alin. 4 din Constituție devin facultative.

# Robert - alt avocat date 18 October 2022 01:48 +14

@Avocat: "E o aberație juridică. Degeaba este obligatorie respectarea deciziilor CCR si ale ICCJ -RIL și HP, dacă nu exista o sancțiune pt nerespectarea lor. Dispozițiile art. 1, alin. 5 și art. 147, alin. 4 din Constituție devin facultative." Da, dar devine facultativa prevederea art. 142 alin.(1) din Constitutie, cu consecinta ca INTREAGA Constitutie devine facultativa, inclusiv art. 1 si 2 din Constitutie, in integralitatea lor! Constitutia fiind Actul Suprem de constituire a Statului roman, desfiintarea de facto a acesteia, inseamna desfiintarea tot de facto, a Statului roman si aservirea lui unei entitati straine! Draga colega, revezi te rog prevederile art. 394 - 398 CP si sunt sigur ca ai sa intelegi ce zic!

# santinela date 18 October 2022 07:50 +18

Adio PSD,r-ati ai dracului de nenorociti ,o sa va mai voteze numai familiile voastre .Slugi ordinare !

# maxtor date 18 October 2022 12:58 0

ne-legiuitorul (vezi "300 si unicameral", a fost un referenduum) si-a exercitat COMPLET reaua vointa: s-a manifestat ieri pentru inlaturarea sanctiunii privindu-i pe cei care nu vor respecta Decizii ale CCR NUMAI CA din 2018 prin modificarea Statutului, L303/2004, art. 2 alin. 3 DEJA inlaturase OBLIGATIA catre impartialitate impusa judecatorului: din 2018 judecatorii pot face abstractie de respectarea Constitutiei, cum decurge de exemplu prin ridicarea exceptiilor de n.c.- evident,prin partinire, ridicarea se face IN CONTRADICTORIU cu partea in opozitie;cu alte cuvinte: ieri au inlaturat o sanctiune ramasa fara adresa!(putem ajuta completul penal de la Inalata,cel care a nesocotiti Decizia pe prescriere -sa preia d.lor argumentu asta,sa indrazneasca!) va rog cititi L303,art. 2,alin. 3, la prima citire era sa cad de pe scaun, am inteles reaua intentie;evident ca tot ieri au (tentat),sters aceasta ultima urma prosteste,nu prin abrogare se poate sterge,trebuie alta Calitate.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva