16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEAMU' PROST DE LA DIICOT – Cititi pentru ce grozavii au fost recuzati procurorii din cazul Caracal. Avocatul Tonel Pop: "Todoran mi-a spus 'ca daca nu-mi convine ceva, nu vreau atunci sa trec eu sub Dinca, cand mima sexul, in locul manechinului!... La subsolul DIICOT procurorii de caz m-au filmat ca pe un infractor, umilindu-ma. Mi-au explicat ca o sa am dosar penal". Sefa DIICOT Giorgiana Hosu a respins recuzarea procurorilor Haineala, Todoran, Albu si Patuleanu (Documente)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 November 2019 19:48
Vizualizari: 8026

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) tinde sa fie mai rau decat Directia Nationala Anticoruptie unde, cu exceptia unitatii de elita de la Ploiesti (despre care surse ne-au marturisit ca avea in dotare o camera de "tortura"), nu au iesit in spatiul public acuzatii care sa ne duca cu gandul la vremea inchizitiei. Dupa mai bine de 3 luni de ancheta in dosarul tinerelor Luiza Melencu si Alexandra Macesanu, rapite si violate in Caracal de Gheorghe Dinca, DIICOT este acuzat ca desfasoara ancheta prin tortura, abuzuri si incalcari ale legii.

Acuzatiile au fost aduse de avocatul Tonel Pop, aparatorul familiei Melencu, intr-o cerere de recuzare depusa in luna octombrie 2009, in numele familiei tinerei Luiza Melencu, respectiv mama sa Monica Melencu si bunicul sau Stelian Iordache, in care reclama tupeul fara margini al unora dintre procurorii de caz, aluziile cu tenta sexuala facute de anchetatori chiar in prezenta lui Gheorghe Dinca, dar si "camera de interogatoriu de la subsolul DIICOT", unde avocatul Tonel Pop reclama ca patru dintre procurorii de caz au incercat sa il umileasca si sa il preseze pentru a-l determina sa accepte sa devina "agentul lor de influenta" in cazul Caracal.


Avocatul Tonel Pop denunta abuzurile de la DIICOT

Toate aceste elemente dar si multe altele sunt cuprinse in cererea de recuzare formulata in data de 7 octombrie 2019 si depusa in atentia procurorului general al Romaniei Bogdan Licu impotriva procurorilor DIICOT – Structura centrala care instrumenteaza dosarul Caracal. Este vorba despre procurorii:

-Giorgiana Hosu – procuror-sef interimar DIICOT;

-Oana Andrea Schmidt-Haineala – procuror sef adjunct directie;

-Alina Albu – procuror-sef sectie;

-George Lucian Patuleanu – procuror-sef adjunct sectie;

-Adrian Petre Todoran – procuror.

Asupra fiecaruia dintre acestia, reclama Tonel Pop, exista suspiciuni rezonabile ca impartialitatea le este afectata, acuzandu-i pe acestia ca "nu actioneaza exclusiv in baza literei si spiritului legii ci selectiv in mod partinitor, fata de inculpat si familia acestuia, asuprind totodata familiile victimelor si aparatorii acestora".

Cei cinci procurori sunt acuzati de familia Melencu de faptul ca instrumenteaza cazul intr-un mod neechitabil si revoltator fata de partile vatamate si avocatii acestora, dand dovada de "o puternica patima represiva cu valente clare de ura, rezultatul cuncretizandu-se intr-o razbunare demonstrativa, amplificata de criticile aduse anchetatorilor, fara a mai exista nicio urma de impartialitate, ci un adevarat razboi impotriva noastra".

Recuzare respinsa de pe scaun

Astfel cum veti vedea, desi cererea de recuzare vizandu-i pe cei cinci procurori este depusa in atentia Procurorului General Bogdan Licu, aceasta a fost solutionata de Licu doar in parte. Sustinem aceasta intrucat, conform Ordonantei din 11 octombrie 2019 pe care Lumea Justitiei o prezinta exclusiv, Bogdan Licu a solutionat, la o zi de la formularea cererii de recuzare, doar un capat de cerere, respectiv cel care o viza pe procuroarea Giorgiana Hosu, dispunand "respingerea ca inadmisibila" a cererii de recuzare. Cu privire la recuzarea celorlalti patru procurori s-a pronuntat insa tocmai Giorgiana Hosu, evident, prin "respingerea cerii ca nefondata".

Respingerea cererii de recuzare a fost motivata prin aceea ca "procurorii de caz au avut un rol activ in desfasurarea procesului penal, respectand drepturile procesuale ale inculpatului si partilor civile, in vederea lamuririi cauzei sub toate aspectele, administrand probele necesare aflarii adevarului si examinand cauza sub toate aspectele".

Amenda de 5.000 lei anulata in DIICOT

La aceasta solutie s-a ajuns in conditiile in care in cererea de recuzare a fost invocata "colosala si netemeinica/abuziva" amenda de 5.000 lei, care i-a fost aplicata mamei Luizei Melencu pe motiv ca nu s-a prezentat la parchet cand a fost citata pentru a-i fi prelevate probe, decizia procurorului scandalizand populatia, cu atat mai mult cu cat, astfel cum s-a retinut si in cererea de recuzare a celor cinci procurori, Monica Melencu este o mama care si-a pierdut copilul, cu o situatie materiala precara, dar si o persoana care a fost "umilita, inca de la inceput, de catre procurorul DIICOT Vasilescu, de la Craiova".

Acest comportament a avut loc desi, atentie, ordonanta procurorului nu era executorie,politistii care au venit la domiciliul familiei Melencu nu a prezentat ordonanta, ci doar o citatie care ar fi fost intocmita in fals.

Ne amintim astfel ca in urma spectacolului cumplit din curtea familiei Melencu, unde a fost necesara interventia paramedicilor pentru a-i stabiliza starea de sanatate mamei Luizei Melencu, procurorul sef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus anularea amenzii.

Tonel Pop sustine ca procurorul DIICOT Adrian Todoran l-a trimis sub Gheorghe Dinca

In vasta cerere de recuzare, este indicat un moment cutremurator care il are in prim-plan pe procurorul Adrian Petre Todoran, cel despre care avocatul Tonel Pop sustine ca nu are vechime de 10 ani necesara functionarii in cadrul DIICOT. Concret, se arata in cererea de recuzare, la reconstituirea din 17 septembrie 2019, cand se reproducea scena violului, fiind de fata si aparatorul familiei Luizei Melencu, Tonel Pop, acesta a relatat ca dorind sa intrebe ceva, procurorul Adrian Petre Todoran i-ar fi transmis ca "daca nu-mi convine ceva, nu vreau atunci sa trec eu sub Dinca (cand mima sexul) in locul manechinului?!"

Iar aceasta nu este singura scena care il are in prim-plan pe procurorul Adrian Petre Todoran. Acesta este reclamat ca pe parcursul intregii anchete l-ar fi apostrofat pe avocatul Tonel Pop, acuzandu-l de diverse lucruri si "hartuindu-l" in timpul audierilor.

Iata despre ce este vorba. Redam pasaje din cererea de recuzare:

"Cu prilejul recunostituirii facute in data de 17.09.2019, la domiciliul inculpatului din Caracal, in momentul in care se reconstituia violul facut de inculpat cu victima Luiza Melencu Mihaela, respectiv atunci cand inculpatul mima sexul, cu un manechin din calti, ce se afla sub acesta, iar activitatea se filma oficial (cu doua camere), procurorul Adrian Petre Todoran (cu o nesimtire incredibila), vazand ca vreau sa pun o intrebare mi s-a adresat cu o expresie de genul: 'Ca daca nu-mi convine ceva, nu vreau atunci sa trec eu sub Dica (cand mima sexul) in locul manechinului?!

Nota: Pentru a nu putea reactiona (macar verbal) m-a si avertizat imediat (din spatele atator politisti si mascati) cu ceva de genul: ca, daca o sa vorbesc (raspund), inseamna ca intrerup filmarea/reconstituirea si ma da afara (bineinteles facand referire la mascatii/politistii ce il inconjurau).

Inclusiv toate aceste avertizari ulterioare si jigniri le-a facut pentru a ma umili in continuare si a nu ma putea apara verbal in momentul in care am fost supus unei astfel de situatii umilitoare, si asta in timpul unei proceduri judiciare la care participam oficial in calitate de avocat/aparator al unei parti vatamate".

Avocat Tonel Pop bagat in beci

Incredibil, avocatul Tonel Pop denunta in cererea de recuzare formulata in numele familiei Melencu si faptul ca procurorii de caz Oana Andrea Schmidt-Haineala, Alina Albu, George Lucian Patuleanu si Adrian Petre Todoran l-au dus intr-o camera de interogatoriu de la subsolul sediului DIICOT unde l-au presat pentru a fi "agentul de influenta" al DIICOT-ului, in sensul de a o convinge pe mama Luizei Melencu sa se prezinte pentru recoltarea probelor biologice.

Redam pasaje din cererea de recuzare:

"In data de 26.09.2019 subsemnatul aparator ales, dupa ce m-am prezentat la sediul DIICOT am fost chemat intr-o camera de interogatoriu la subsolul cladirii, unde s-au strans pentru a face presiuni externe asupra mea toti procurorii de caz (cu exceptia dnei procuror sef Hosu) care m-au filmat ca pe un infractor/inculpat, umilindu-ma si facand presiuni inimaginabile asupra mea (in cor) pentru a fi practic 'agentul de influenta' al DIICOT-ului impotriva vointei propriului client si a cunostintei mele profesionale.

In mare mi-au explicat practic ca o sa am un dosar penal, mentionandu-mi care sunt prevederile penale privind obstructionarea justitiei, daca nu explic, daca nu spun, sau daca nu ma raliez pozitiei dansilor, in sensul in care sa o conving pe dna Melencu G, sa se prezinte si sa i se ia probe biologice.

Este foarte important de precizat faptul ca mi-au fost puse in vedere prevederile art. 271 CP fara ca eu anterior sa fi cunoscut continutul hotararii judecatoresti, pentru a se pune problema ca ar fi putut exista o fapta a mea in acest sens ce-mi putea fi adusa la cunostinta odata cu procedura prealabila de avertizare (asupra faptei) prevazuta prin alin. 1 din art. 271 CP".

Parful

Tonel Pop: "S-a incercat obsesiv inducerea ideii ca parfumul Luizei l-a determinat sa se gandeasca la ideea infractionala de a rapi fata, starnind astfel instinctele sale sexuale si violente"

In cererea de recuzare se mai precizeaza si ca anchetatorii au incercat in timpul audierilor sa sugereze anumite declaratii, in sensul ca Gheorghe Dinca nu ar fi premeditat actiunile de rapire si ulterior violare a tinerelor Luiza Melencu si Alexandra Macesanu, insa a fost determinat la fapte criminale de parfumul fetelor:

"In acest sens s-a dat o intreaga lupta in a induce de catre procurori in declaratie faptul ca inculpatul este un criminal odios, dar cumva, cumsecade si de buna credinta, care a luat fetele sa le duca acasa pentru a le face un bine, chiar pe gratis, fiindu-i mila, de acestea pentru ca asteptau singure la ocazie si faceau din mana disperate, de parca inculpatul nu avea masina preparata ca o adevarata capcana pe roti (prin geamuri fumuri si usi blocate din interior), rapind si omorand fetele in serie.

Nota: Pe mai departe s-a incercat obsesiv inducerea ideii ca parfumul Luizei (nu avea) l-a determinat sa se gandeasca la ideea infractionala de a rapi fata, starnind astfel instinctele sale sexuale si violente".

Publicam integral cererea de recuzare formulata de avocat, precum si Ordonanta prin care aceasta a fost respinsa ca fiind nefondata:


Comentarii

# Dorel al avocaturii date 4 November 2019 20:08 0

Sa recuzi procurorul sef care nu arr dosarul mi se pare un amatorism !sa sustii recuzarea pe motivele aratate si subliniate obsesiv intr un caz in care aperi victima nu criminalul mi se pare ca ti dai autogol!dar na,unii doar se autointiluleaza avocatii victimei .dar de fapt sunt ai inculpatului!

# DIICOT - Tabula Rasa date 5 November 2019 17:46 +3

Empiristul de la DIICOT ce sa descopere ? Despre ce fel de procuror vorbim ? Cu un astfel de limbaj si comportament .Ce vrea frate sa descopere ? Pentru el cazul Caracal este ca si motorul de BOEING. Habar n-are meserie.... OUT DIN MAGISTRATURA ! Doamna Hosu, luati in echipa profesionisti...ca aveti !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva