5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Neincrederea in justitie. Cacealmaua Piturca

Scris de: Gheorghe MOROSANU, fost judecator | pdf | print

27 February 2023 16:10
Vizualizari: 4691

Epopeea trecerii celor doi Piturca din libertate in diferite forme de preventie si iarasi la libertate in decurs de numai citeva zile a naruit si ultima farima de incredere a romanului in justitie, daca mai era vreun rest.


 

Din scurta si complexa istorie, de la plimbarea in catuse la retinere apoi la libertate deplina, eu inteleg asa, sau:

Sau procurorul acela habar nu are ce e cu el pe acolo si a facut-o la plesneala ori din alte motive.

Sau procurorul era normal la cap, dar judecatorul care l-a pus pe Piti in deplina libertate a facut-o pe linga lege, ori influentat de cine stie ce.

Sau si-a bagat dracu' coada...

Clara ca buna ziua este confuzia generata de acest episod. Dupa asta, nici un roman, fie el simplu cetatean nejurist sau profesionist al dreptului nu mai poate avea vreo speranta ca justitia penala romana mai are ceva rational in ea.

Comentarii

# LuciParizianul date 27 February 2023 21:56 0

Mai e o variantă: procurorul e un tímpit semianalfaboss precum Portocala!

# pisicamitu date 28 February 2023 11:53 +3

Este plina puterea judecatoreasca de Portocale cu ifose, gusturi selecte si capete seci. Un procuror ar trebui sa aiba cunostinte consolidate de matematica, logica, psihologie, , ptr a avea o gandire analitica complexa.Din pacate, procurorii sunt cei care faceau compuneri si eseuri bune la literatura.In rest, geaba functie, bani, mofturi de aristocrati, ca gandire, analiza, zero barat.

# Maria date 28 February 2023 16:26 0

Din respect nu voi spune de la ce Tribunal este judecatorul care in sedinta publica a intrebat pe justitiabilii din sala ,ce este streasina la casa ?/??? in cazul unui proces intre doi vecini ,zapada,apa de pe streasina casei vecinului cadea in curtea celuilalt vecin .Ma intreb ;cum mai poate stabili adevarul de pe un plan T.O.P.O. teren cand nu stie ce e stresina de la casa ?????

# maxtor date 1 March 2023 21:49 0

gheorghe dinica fusese "linior"-tragea linii de inalta tensiune mecanixca si electrica-ar fi avut un rol BETON de judecator,nu-i asa? Trepte pe cer este un film românesc din 1978 regizat de Andrei Blaier. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Silvia Popovici, Gheorghe Dinică și Ilarion Ciobanu. Wikipedia Regizor: Andrei Blaierstein.

# Retardanis date 2 March 2023 09:48 0

Mai poate fi si razboiul pilelor. Sa explicam. Avand in vedere cum se face intrarea in magistratura, foarte putini care au note mai la scris ajung judecatori pentru ca nu trec proba "interviului". Astfel justitia e plina de personaje fara carte, dar cu mari ifose, iar cand judeca primeaza parerea celui care reuseste sa convinga mai multi confrati ca asa trebuie judecat, chiar daca peste o saptamana, la aceasi speta, solutia va fi total pe dos.

# Ion matei date 18 March 2023 12:49 0

Sau poate o fi vreo legătură dintre procuror și omul de afaceri gorjean Nicu Sarcina lăsat fără contractele de la CE Oltenia de către Vigil Popescu prin demiterea directorului general (finul lui Sarcina). Sa ne uitam la soția lui Sarcina care e președintele tribunalul Gorj și anterior procuror șef care l-a avut în subordine pe procurorul care îl anchetează pe Piturca...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva