24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEINTENTIONATUL BUDA – Judecatorul Marian Buda din CSM a uitat ca si-a anuntat intentia de a candida la presedintia Consiliului. Dupa ce a tras de timp pretinzand ca asteapta motivarea deciziei CCR prin care a fost confirmat in CSM, Buda nu si-a mai manifestat dorinta de a prelua conducerea Consiliului. Marian Buda devine complice la mentinerea lui Bogdan Mateescu in functia de presedinte interimar al CSM, neprevazuta de lege si Constitutie

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 March 2022 12:48
Vizualizari: 3239

Judecatorul Marian Buda (foto) din CSM - celebru pentru ca de cand a venit in Consiliu a vorbit o singura data public, provocand stupoare in legatura cu modul in care se exprima (click aici pentru a citi)devine complice la mentinerea lui Bogdan Mateescu in functia de presedinte interimar al CSM, functie neprevazuta de lege si de Constitutie. O face uitand ca si-a anuntat intentia de a candida la presedintia Consiliului, candidatura care ar fi incheiat mandatul peste lege al lui Mateescu.


 

Asa cum se stie, la inceputul lunii februarie, judecatorul Marian Buda si-a anuntat intentia de a candida la sefia CSM. Intentia a fost pusa pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM din 10 februarie 2022, dar ea nu a mai fost discutata intrucat Buda a decis sa astepte decizia CCR privind sesizarea USR prin care i se contesta numirea in Consiliu in locul Marianei Ghena. Decizia CCR a fost pronuntata in 16 februarie 2022, insa nici asa Marian Buda nu si-a depus candidatura, motivand ca asteapta motivarea hotararii CCR. Desigur, nu Marian Buda a explicat asta, ci seful sau Bogdan Mateescu, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM din 24 februarie 2022.


Motivarea a venit, Buda sta ferit


CCR a publicat decizia pe care Buda pretindea ca o asteapta ca sa isi depuna candidatura in 17 martie 2022. De atunci si pana in prezent nu a mai fost programata nicio sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM, astfel incat Marian Buda nu a avut ocazia de a-si concretiza intentia de a candida la presedintia Consiliului.

Iata ca Bogdan Mateescu a convocat Sectia pentru judecatori a CSM joi, 31 martie 2022. Surpriza: pe ordinea de zi a sedintei nu figureaza niciun punct care sa vizeze o eventuala candidatura a lui Marian Buda la sefia Consiliului. Nu figureaza nici macar asa-zisa intentie de a candida (vezi facsimil).

Ceea ce inseamna ca Marian Buda fie a renuntat la gandul de a-si depune candidatura, fie inca nu si-a redactat proiectul. Oricum ar fi, prin neanuntarea candidaturii pentru sefia CSM Marian Buda nu face altceva decat sa ajute la mentinerea lui Mateescu in functia de presedinte interimar al Consiliului, neprevazuta de lege si de Constitutie.

 


Comentarii

# Kluivert date 30 March 2022 14:02 +149

Eu cred ca în cazul lui Mateescu s-ar putea discuta despre o posibila infracțiune de abuz în serviciu. Rămânerea peste termen în funcția de președinte CSM este vădit contrara legii, iar folosul material consta în diferența de indemnizație de la președinte la simplu membru CSM.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva