24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NETEJORU, PENTRU UNII MUMA, PENTRU ALTII CIUMA – Inspectia Judiciara a musamalizat scandalul “Slugarete”. IJ nu s-a autosesizat fata de seful CSM Bogdan Mateescu, spre deosebire de cazul altor magistrati. Inspectia refuza sa explice pasivitatea manifestata fata de Mateescu: “In evidentele Inspectiei Judiciare nu au fost identificate lucrari avand ca obiect situatia de fapt la care faceti referire”

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 June 2021 15:28
Vizualizari: 6638

Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Asta este seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru (foto stanga si dreapta). Dovada sta in atitudinea Inspectiei Judiciare in scandalul “Slugarete”, scandal in care este implicat presedintele CSM Bogdan Mateescu (foto centru), si care a fost musamalizat de institutia condusa de Lucian Netejoru.


Inspectia Judiciara refuza sa ancheteze cazul “Slugarete” privind comentariile de pe un forum al magistratilor, publicate de blogul Slugarete.wordpress.com si atribuite lui Bogdan Mateescu. Discutii in care erau ironizati si atacati magistrati si politicieni. Mai exact, Inspectia Judiciara nu s-a autosesizat in acest caz, desi a trecut aproape o luna de la aparitia discutiilor atribuite lui Mateescu.

Informatia a fost dezvaluita chiar de Inspectia Judiciara intr-un raspuns acordat Lumea Justitiei. Pe trei randuri, Inspectia ne transmite ca: “Va comunicam faptul ca in evidentele Inspectiei Judiciare nu au fost identificate lucrari avand ca obiect situatia de fapt la care faceti referire”.

Asadar, nimeni nu a facut sesizare impotriva lui Mateescu, dar nici Lucian Netejoru, nici sefa Directiei de inspectie pentru judecatori Roxana Petcu nu au gasit de cuviinta sa se autosesizeze.


Inspectia lui Netejoru refuza sa raspunda la intrebari. Probabil pentru ca nu poate

 

Raspunsul Inspectiei Judiciare se refera doar la doua intrebari pe care le-am adresat, respectiv:

- “Daca Inspectia Judiciara s-a autosesizat fata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator Bogdan Mateescu, in scandalul denumit de presa “Slugarete”, privind discutiile purtate pe forumurile magistratilor, postate pe blogul Slugarete.wordpress.com si atribuite presedintelui CSM, domnul judecator Bogdan Mateescu”.

- A fost primita vreo sesizare la Inspectia Judiciara in legatura cu scandalul “Slugarete”?

Totusi, Lumea Justitiei a solicitat si alte informatii de la Inspectia Judiciara, care insa nu ne-au fost oferite. Concret, am cerut sa ni se spuna motivele pentru care Inspectia Judiciara a considerat ca nu se impune autosesizarea. De asemenea, am solicitat sa ni se explice cu ce este diferit cazul “Slugarete” fata de un alt caz in care Inspectia Judiciara s-a autosesizat, si anume cel in care judecatorii Dragos Calin, Laurentiu Grecu si Alina Gioroceanu, precum si procurorul Bogdan Pirlog sunt cercetati disciplinar tot pentru niste discutii de pe forumul magistratilor, cerandu-se de catre Inspectie chiar si suspendarea lor din functie.

Desigur, Inspectia Judiciara nu ne-a raspuns la aceste doua intrebari pentru ca nu poate oferi, in opinia noastra, un raspuns credibil care sa justifice pasivitatea manifestata fata de Bogdan Mateescu. Asta intrucat cazul “Slugarete” nu este cu nimic diferit fata de cel al magistratilor #rezist mai sus amintiti, impotriva carora s-a inceput cercetarea disciplinara, cerandu-se in paralel si suspendarea lor din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare.


Iata intrebarile trimise de Lumea Justitiei la Inspectia Judiciara:


1. Daca Inspectia Judiciara s-a autosesizat fata de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator Bogdan Mateescu, in scandalul denumit de presa “Slugarete”, privind discutiile purtate pe forumurile magistratilor, postate pe blogul Slugarete.wordpress.com si atribuite presedintelui CSM, domnul judecator Bogdan Mateescu?

2. Daca nu a facut-o, care sunt motivele pentru care Inspectia Judiciara a considerat ca nu se impune autosesizarea?

3. Cu ce este diferit cazul “Slugarete” fata de un alt caz in care Inspectia Judiciara s-a autosesizat, cel in care Inspectia Judiciara a cerut chiar suspendarea din functie a judecatorilor Dragos Calin, Laurentiu Grecu si Alina Gioroceanu, precum si a procurorului Bogdan Pirlog, toti cercetati disciplinar pentru discutii purtate pe pe forumurile magistratilor?

4. A fost primita vreo sesizare la Inspectia Judiciara in legatura cu scandalul “Slugarete”?


Iata raspunsul de trei randuri al Inspectiei Judiciare:

 


Comentarii

# nae din dealul feleacului date 8 June 2021 15:51 +387

Ce asteptari sa avem de la acest"mi se pare".Ba mai mult are acoperire prin care "numai daca ei constata ca unul de-al lor a judecat cu rea-credinta si grava neglijenta"atunci(la pastile cailor)se vor sesiza;pina la verdict insa mai e de asteptat!Socrate:"o justitie distrusa,distruge".Astia ne aduc in situatia sa punem mina pe furci si pe topoare si sa ne facem dreptate.Ei au fost pe la scoala sa-i dea buna-ziua!

# IONESCU GHEORGHE date 8 June 2021 16:13 +464

Vorbim - în persoana acestui Netejoru - despre cel mai corupt şi mai toxic personaj din justiţia română ! Din postura de "procuror şef", face şi desface, dar numai "pe interes".. Exemplu :spune JDL de la Tribunalul Argeş-Secţia penală, că un dosar al DNA ST Piteşti, şi în care nu se lucrase- dar nimic !-vreme de vreo 4 ani, este alcătuit exclusiv din înscrisuri preluate din alte 2 dosare.. Ce credeţi că scrie Netejoru Curţii de Apel Bucureşti-Secţia a 9 a CAF ."prin încheierea pronunţată, JDL din cadrul Trib Argeş -Secţia penală a constatat că urmărirea penală a fost efectuată ritmic şi operativ ". Cât de bolnav poate să fie un sistem judiciar ca să aibă în fruntea Inspecţiei Judiciare un asemenea personaj ?

# zgaiba date 8 June 2021 17:22 +249

Nea Netejitoru i-a rezolvat frumos pe multi. Ca la Nufaru. Nici ******t n-au mancat, nici legea n-au batjocorit-o. Nu-l mai saltati atat in slavi ca e din acelasi aluat ca si aia la care nu observa nici el, nici inspectorii lui, "indicii ale savarsirii abaterilor disciplinare" in cazuri clarrrrreee.

# Cetateanul date 8 June 2021 17:37 +106

Întreb pentru un prieten: care e slugăretele dintre cei doi?

# Diana date 10 August 2021 10:27 +312

IJ dă senzația unui cuib de bandiți puși să toace banii statului fără să facă nimic. Un inspector judiciar încasează cam 6000 euro/lună (salariu plus indemnizație). Cu circa 50 de inspectori, IJ toacă mai mult de 3.000.000 euro pe an. Pentru acești bani, inspectorii dau pe bandă rulantă soluții de „nu se confirmă”, iar revenirile la Netejoru Buflea nu au niciodată niciun fel de succes, acesta acoperindu-le de fiecare dată pe putorile de inspectori. În loc să facă curățenie în sistemul justiției, cel profund corupt și incompetent, putorile se mulțumesc doar să aspire banii mulți de la stat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva