30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICI VORBA DE EXTINDEREA MONITORIZARII – In cadrul intalnirii reprezentantilor europeni pentru MCV cu sefii Ministerului Public, procurorul sef al DIICOT, Alina Bica a facut doar o prezentare succinta a structurii pe care o conduce, nu i s-a cerut nici un detaliu sau documentare

Scris de: A.A.S. - R.S. | pdf | print

28 November 2013 16:19
Vizualizari: 10273

 

Urmatorul raport MCV al Comisiei Europene a fost amanat pentru ianuarie 2014. Au aparut, insa, informatii ingrijoratoare legate de afirmatiile unor surse citate de Hotnews sau de anumite posturi de televiziune, cum ca reprezentantii Comisiei Europene vor extinde Raportul MCV si pe crima organizata. Aceste surse ar fi sustinut ca expertii Comisiei Europene care au stat la Bucuresti, pentru evaluare, pana in 27 noiembrie 2013, s-au interesat despre activitatea institutiilor romanesti in combatere a crimei organizate, ceea ce ar insemna o extindere a monitorizarii. In acest sens, chiar postul de televiziune DIGI 24, citand surse dilomatice, a anuntat in 27.11.2013, ca Bruxellesul ar putea extinde monitorizarea în cadrul MCV asupra diviziei de combatere a crimei organizate. Intrucat informatia era extrem de importanta pentru Romania, Lumeajustitiei.ro, ne-am interesat si noi de unde a pornit aceasta informatie si daca este adevarata.


Unele publicatii on line au stranit deja valva in justitie in momentul in care au scris despre o posibila extindere a MCV pe crima organizata, care ar putea aduce noi conditionalitati si care ar face si mai dificila aderarea Romaniei la spatiul Schengen. In urma investigatiei facute de Lumeajustitiei.ro, concluzia este ca Raportul MCV nu va fi extins cu un capitol nou, pe crima organizata. In realitate, in cadrul intalnirii reprezentantilor europeni cu conducerea Ministerului Public, sefa DIICOT, Alina Bica (foto) a avut doar o scurta prezentare a activitatii DIICOT. Atat. Nimeni nu i-a cerut vreo pozitie sau document, iar surse confidentiale din PICCJ afirma, categoric, ca nu e vorba de vreo extindere a monitorizarii MCV pe crima organizata!

Practic, la intalnirea reprezentantilor MCV cu conducerea Ministerului Public, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu a tinut un discurs de o ora si jumatate, iar in cadrul discutiilor, a avut o interventie de 10 minute si procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, aceasta prezentand succint si activitatea lor, ca structura specializata din interiorul institutiei. Sefului DIICOT nu i-a fost pusa nicio intrebare si nu i s-a cerut niciun detaliu in plus. Drept urmare, putem rasufla usurati: combaterea crimei organizate nu intra in vizorul MCV.


Comentarii

# Foamea date 28 November 2013 17:17 +13

M-am linistit cu MCV-ul. Acum ma duc sa ma uit in frigider sa vad daca e tot gol.

# unul din lumea CEA MARE date 28 November 2013 22:53 0

pentru foamea//degeaba te uiti la frigider daca/i gol.......nici nu mai este frigider!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva