18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NICIO PUBLICATIE NU POATE FI SUPRIMATA – CNA atenteaza grav la libertatea presei prin masuri care nu se impun intr-un stat democratic. Protestul jurnalistei Anca Alexandrescu: „Pentru ca deranjam foarte tare, astazi CNA a decis ca emisia Realitatii Plus sa fie suspendata in timpul emisiunii mele! In semn de protest fata de incercarea de a ne baga pumnul in gura, va rog sa stati pe Realitatea Plus, chiar daca emisia se va opri! Audientele noastre ii deranjeaza grav”. Constitutia interzice cenzura

Scris de: L.J. | pdf | print

18 May 2023 15:57
Vizualizari: 3661

Consiliul National al Audiovizualului atenteaza grav la libertatea presei, dedandu-se la masuri incompatibile cu un stat democratic. De exemplu, practicand cenzura, acuza jurnalista Anca Alexandrescu (foto) de la Realitatea Plus dupa ce CNA a dispus ca emisia postului de televiziune sa fie suspendata timp de zece minute joi, 18 mai 2023, intre orele 19:00 si 19:10.Sanctiunea a fost aplicata ca urmare a unor dezvaluiri facute de canalul TV despre ministrii Sorin Grindeanu si Sebastian Burduja – acestia fiind, de altfel, cei care s-au plans la autoritatea de reglementare audio-video.

In acest context, intr-un mesaj publicat pe Facebook tot joi, Anca Alexandrescu isi indeamna telespectatorii sa tina televizoarele pornite pe Realitatea Plus inclusiv in intervalul orar in care emisia va fi suspendata din cauza deciziei CNA.

Incheiem, adaugand ca in Romania Constitutia interzice explicit atat cenzura, cat si suprimarea de publicatii. In acelasi timp, legea fundamentala consacra inviolabilitatea libertatii de exprimare.


Este vorba despre art. 30 alin. 1, 2 si 4 din Constitutie:


Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisa. (...)

(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata”.


Redam postarea Ancai Alexandrescu de pe Facebook:


Pentru ca deranjam foarte tare, astazi intre orele 19-19.10 CNA a decis ca emisia Realitatii plus sa fie suspendata in timpul emisiunii mele! In semn de protest fata de incercarea de a ne baga pumnul in gura, va rog sa stati pe Realitatea plus, chiar daca emisia se va opri! Audientele noastre ii deranjeaza grav si fac tot posibilul sa mi ia dreptul la libera exprimare! Va multumesc!

#nuneoprim”


Cenzura comunista se intoarce!” a scris Alexandrescu intr-un mesaj anterior, publicat tot joi pe Facebook, insotit de fotografia de mai jos.

 


Comentarii

# Cetateanul date 18 May 2023 16:42 -2

Nu cumva e postul inventator al colindului dna să vină să vă ia? PS Cum se întoarce ea roata sorții :lol:

# maxtor date 18 May 2023 18:03 +2

de partea cealalta a micului ecran: art. 29 – Libertatea conştiinţei. (1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă.

# parerea mea date 19 May 2023 07:52 +2

Atat timp cat "materialul"( tolerat si cel fara de "provenienta" ca e fara urma si miros) este primordial in stabilirea "calitatii "cetateanului" ? In acest context ,drepturile si libertatile devin IPOTETICE. Declarativ e ..discutabil, la propriu , lipsesc cu desavarsire. Similar cu lipsa "ADMINISTRATIEI" la nivel tara deoarece noi avem doar "AUTORITATI".Totul "TOLERAT"in "concordanta" cu respectarea CONSTITUTIEI si a LEGII in Romania. "AUTORITATILE" dispun in functie de "necesitati", legea avand caracter "facultativ" si aplicandu-se aleator f: "cetatean" (se justifica prin cei 33 de ani trecuti in "democratie", ca i-am uitat deja "scopul").Schimbarea parului, nu se manifesta doar la "lup"..."NARAVUL DOMINATOR" este un "instinct" primar la unii cetateni "erijati" in "autoritate" din institutiile publice.Ei si CE ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva