21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICUSOR INCOMPATIBILUL – Exclusiv. Cititi plangerea depusa la ANI in care activista Iosefina Pascal il acuza de incompatibilitate si conflict de interese pe primarul Nicusor Dan, care, prin Asociatia Salvati Bucurestiul, a ingropat in procese Primaria Capitalei: „Daca vreuna dintre asociatiile reprezentate de el castiga vreun litigiu in fond, primarul general trebuie sa formuleze calea de atac... Nicusor Dan n-a demisionat din functia de vicepresedinte al ASB... Nicio dovada de buna-credinta” (D

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 October 2020 19:06
Vizualizari: 8876

Deputatul Nicusor Dan (foto dreapta) ar putea ajunge pe faras chiar la scurt timp dupa preluarea mandatului de primar general al Bucurestilor. Asta daca Agentia Nationala de Integritate va admite o plangere in care Dan este acuzat de incompatibilitate si conflict de interese.Plangerea – depusa de catre activista civica Iosefina Pascal marti, 6 octombrie 2020 – are in vedere mormanul de procese in care proaspatul edil a ingropat Primaria Capitalei prin Asociatia Salvati Bucurestiul (ASB), al carei vicepresedinte este. De altfel, anume acest ONG ii poate aduce necazuri lui Nicusor Dan. Dar nu prin simpla calitate de vicepresedinte al ASB, ci prin faptul ca, in cazul in care organizatia non-guvernamentala va castiga in prima instanta procesele cu Primaria Municipiului Bucuresti, PMB va fi obligata sa faca noi cheltuieli, atacand sentintele. Apoi Primaria Capitalei va fi si mai mult mulsa de bani, in ipoteza in care va pierde procesele. Iar sumele vor ajunge in buzunarul primarului general Nicusor Dan. Deci avem un caz-scoala de incompatibilitate si conflict de interese, subliniaza Iosefina Pascal.

Nu doar Nicusor Dan este implicat in acest circuit de ONG-uri si procese, ci si concubina acestuia, Loredana Mirabela Gradinaru (foto stanga). Aceasta, prin Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural, a dat in judecata atat Primaria Generala, cat si Primaria Sectorului 1, acolo unde va fi primar Clotilde Armand, colega de USR cu Nicusor Dan. Or, scenariul este identic cu cel din paragraful de mai sus: daca ONG-ul Loredanei Gradinaru va castiga procesele, banii vor ajunge tot in gospodaria primarului general Nicusor Dan, mai arata Iosefina Pascal.


Redam plangerea depusa la ANI (vezi facsimil):


Catre: Agentia Nationala De Integritate

In atentia Inspectiei De Integritate

Subsemnata, Iosefina Pascal, (...), conform Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative:

- art. 12, alin. (1): 'Agentia indeplineste activitatea de evaluare prevazuta la art. 8 din oficiu sau la sesizarea oricarei persoane fizice sau juridice, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 233/2002',

formulez prezenta

SESIZARE

Cu privire la numitul Nicusor Daniel Dan, primarul ales al Municipiului Bucuresti, fata de care va solicit sa constatati existenta starii de incompatibilitate, precum si conflictul de interese, asa cum sunt acestea prevazute si reglementate de art. 25 din Legea 176/2010, avand in vedere calitatea sa de vicepresedinte si de reprezentant legal al Asociatiei Salvati Bucurestiul, cat si cea de primar ales al Municipiului Bucuresti.

Asociatia Salvati Bucurestiul a actionat in judecata Municipiul Bucuresti (prin primarul general al Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti) si primarul general al Municipiului Bucuresti, solicitand, dupa caz, anularea unor acte administrative emise de autoritatile sus-numite.

In fapt,

i. Avand in vedere faptul ca primarul ales al sectorului 1, Clotilde Marie Brigitte Armand, este membru USR-PLUS si ca atat Asociatia Salvati Bucurestiul, din care face parte primarul general ales al Municipiului Bucuresti, Nicusor Daniel Dan, cat si Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural (al carei membru fondator este chiar concubina primarului general ales, Loredana Mirabela Gradinaru), ambele asociatii fiind parti in dosarul 26744/3/2012* (n.r. aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti), cu termen pe data de 15.10.2020, consider ca exista un conflict de interese, avand in vedere faptul ca reclamantul, reprezentantul Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Daniel Dan, se va afla in proces cu parata, Primaria Sectorului 1 Bucuresti, condusa chiar de colega sa, Clotilde Marie Brigitte Armand. Apreciez ca interesele statului, adica ale paratei Primaria Sectorului 1 Bucuresti, nu vor fi reprezentate in mod corect, avand in vedere legatura politica dintre reclamantul Nicusor Daniel Dan si primarul ales al sectorului 1, Clotilde Marie Brigitte Armand.

ii. Avand in vedere sutele de procese aflate inca pe rolul instantelor din Bucuresti, in care reclamanti sunt Asociatia Salvati Bucurestiul (reprezentata de Nicusor Daniel Dan, Primarul ales al Municipiului Bucuresti), cat si Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural (fondata de concubina lui Nicusor Daniel Dan, Loredana Mirabela Gradinaru), Asociatia 'Miscarea Civica Militia Spirituala' si Asociatia SOS Orasul (fondata tot de Loredana Mirabela Gradinaru), consider ca primarul ales al Municipiului Bucuresti, Nicusor Daniel Dan, se afla in conflict de interese, folosindu-se de functia publica pentru a obtine foloase patrimoniale in numele asociatiei pe care o reprezinta legal si a carei vicepresedinte este, dar si in numele asociatiilor fondate sau reprezentate de concubina sa, Loredana Mirabela Gradinaru. Daca vreuna dintre asociatiile reprezentate de Nicusor Daniel Dan sau de Loredana Mirabela Gradinaru va castiga vreun litigiu in fond, primarul general al Municipiului Bucuresti este cel care trebuie sa formuleze de indata calea de atac si sa conteste hotararea deforabila primariei, actionand cu deplina buna-credinta si implicare institutionala, pentru a castiga. Or, avand in vedere faptul ca Nicusor Daniel Dan nu a demisionat nici in timpul campaniei electorale din functia de vicepresedinte al Asociatiei Salvati Bucurestiul, nu exista nicio dovada de buna-credinta din partea sa.

iii. Pentru a confirma premeditarea si reaua credinta, Nicusor Daniel Dan a anuntat in spatiul public, pe data de 28.09.2020, intentia de a-l demite pe directorul Directiei Juridice din cadrul Primariei Bucuresti, fapt menit sa ii faciliteze reclamantei Asociatia Salvati Bucurestiul castigarea proceselor aflate pe rol impotriva paratei Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. Consider ca aceasta actiune este menita sa prejudicieze apararea statului, respectiv a paratei Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. Totodata. Daca Asociatia Salvati Bucurestiul are cauza de castig pentru un litigiu, primarul general al Municipiului Bucuresti, Nicusor Daniel Dan, ar trebui sa formuleze imediat cale de atac si sa conteste hotararea defavorabila primariei.

iv. Mai mult decat atat, in cauza 4858/3/2019 (n.r. aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti), cu termen pe data de 25.02.2021, in care numitul Nicusor Daniel Dan este reclamant, avand in vedere functia de Primar General al Municipiului Bucuresti a domnului Nicusor Daniel Dan, acesta se va afla in conflict direct cu paratul Primarul General al Municipiului Bucuresti, reprezentat tot de propria sa persoana.

In drept,

Avand in vedere dubla calitate a numitului Nicusor Daniel Dan, cea de vicepresedinte a Asociatiei Salvati Bucurestiul si cea de Primar General al Municipiului Bucuresti, constatand schimbarea calitatii sale din 'reclamant' in 'parat', va solicit constatarea starii de incompatibilitate, precum si existenta conflictului de interese, in sensul dispozitiilor art. 70 din Legea nr. 161/2001, 'situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative'”.

 sursa foto: Wowbiz.ro

Comentarii

# Ion Creanga date 6 October 2020 19:35 +10

Mucusor, iti mai da mama Pralong tata, de la sanii ei cazuti, ca vad ca esti si incompatibl si galbejor olimpicule! Daca nu, suge la taticul tau de la Coitroceni, numai sa ai de unde, ca si el este sponsorizat de Georgel Soros, senilul care a furat averile evreilor.

# markus date 9 October 2020 10:26 0

Cred ca a fost lasat sa fure voturi sa ajunga primar sa vada lumea cum se judeca el cu el in acele sute de procese si cu ce bani le sustine

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva