27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICUSOR, SCOS DIN PLICUSOR – Primarul Sectorului 1 Dan Tudorache intra la rupere: "Nicusor Dan este rau intentionat, ori mincinos, ori prost... Despre profituri ar putea sa va spuna oamenii de afaceri... ar putea sa va spuna ce intelegeri au avut cu Nicusor Dan... Clotilde Armand daca era interesata de Sectorul 1, de ce a plecat in PE? Pentru un salariu undeva la 20.000 euro. Se intoarce la 2.000 euro cat are un primar? Ce face cu diferenta asta? Cine suplineste diferenta de 18.000 euro?"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 June 2020 16:27
Vizualizari: 5265

Batalia politica pe Primaria Sectorului 1 se duce pe fata. O demonstreaza actiunile celor care tanjesc la functia de primar al Capitalei sau al celui mai verde Sector din Bucuresti, dupa numarul de hectare de spatiu verde, si blocajele care au loc permanent in Consiliul Local din partea unor partide precum USR si PNL, care sunt acuzate ca si-au dat mana pentru a-l scoate din Primarie pe actualul edil Dan Tudorache. Numai ca, dupa cum veti vedea, cei mai afectati de schemele si strategiile celor care tanjesc la fotoliul de primar sau ale consilierilor liberali si useristi sunt tocmai cetatenii Sectorului 1. Tartorii acestor practici ar fi, dupa cum sustine primarul Dan Tudorache, cei care s-au mai inchipuit primari. Ne referim la europarlamentarul USR Clotilde Armand – despre care se vehiculeaza ca ar candida in toamna la Primaria Sectorului 1 si cu sprijinul PNL – dar si la fostul lider USR, Nicusor Dan, care si-a depus candidatura pentru dunctia de Primar al Capitalei. Toate aceste dezvaluiri sunt facute chiar de primarul Sectorului 1 Dan Tudorache (foto) intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Lumea Justitiei, in care vorbeste despre atacurile concertate ale lui Nicusor Dan si Clotilde Armand asupra activitatii Primariei Sectorului 1. Concret, Dan Tudorache a povestit cum Nicusor Dan si Clotilde Armand au atacat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 1, reclamand ca actualul primar vrea sa "desfigureze" Parcul Herastrau si Padurea Baneasa prin construirea de imobile pe aceste suprafete. Ori, arata Dan Tudorache, acest lucru ar fi imposibil din moment ce Parcul Herastrau nu se afla in administrarea Primariei Sectorului 1, ci in administrarea Primariei Capitalei, iar PUZ-ul prevede interzicerea constructiei de cladiri in Padurea Baneasa: "Deci, vrea sa candideze la Primaria Capitalei si el nu stie ca parcul Herastrau nu are nicio legatura sau nu este in subordinea Primariei Sectorului 1. Inseamna ca este rau intentionat, ori mincinos, ori prost".

Toate aceste atacuri insa ar fi, sustine Dan Tudorache in interviu acordat Lumea Justitiei, destul de profitabile, lucru pe care il stiu mai bine oamenii de faceri cu care Nicusor Dan ar avea intelegeri.


Intrebandu-l pe Dan Tudorache care este situatia Clubului de Fotbal Rapid Bucuresti, despre care s-a vehiculat ca ar fi finantat de Primaria Sectorului 1, dar si ca Primaria urmareste construirea unui centru comercial in locatia Pro Rapid, primarul Sectorului 1 a negat orice implicare, subliniind ca in spatele acestor actiuni se afla fostul sau contracandidat Clotilde Armand (care obtinuse intr-un final doar un post de consiler local la PS1, la care a renuntat pentru functia de europarlamentar). Negand toate aceste sustineri, Dan Tudorache se intreaba cum va putea sta Clotilde Armand, cea vehiculata ca fiind candidatul lui Tudorache la Sectorul 1, pe un salariu de 2.000 de euro cat are un primar, in conditiile in care functia de europarlamentar ii asigura un venit de 18.000 euro lunar. "Daca era atat de interesata de ce se intampla in Sectorul 1 de ce a renuntat la Consiliul Local si a plecat in Parlamentul European? Pentru ca acolo are un salariu foarte mare, undeva la 20.000 euro pe luna, se intoarce la 2.000 euro cat are un primar? Ce face cu diferenta asta? Cine ii suplineste diferenta de 18.000 euro?"


In interviul acordat Lumea Justitiei, Dan Tudorache a relatat cum USR si PNL s-au opus PUZ-ului Sectorului 1 care prevedea inclusiv asfaltarea si canalizarea a peste 120 de strazi, existand chiar si in prezent noua blocuri care au fosa septica, dar si cum a ajuns un consilier de la USR sa fie scos din Consiliul Local pe motiv ca a votat pentru infiintarea Spitalului Sfantul Vasile cel Mare aflat pe raza Sectorului 1. Referindu-se la o alta stire vehiculata in spatiul public, potrivit careia ar fi achizitionat peste 2700 de holtere EKG fara a avea aprobarea Consiliului Sectorului 1, Dan Tudorache a dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca in prezent Curtea de Conturi efectueaza un control asupra acestei achizitii, control ale carui concluzii vor fi facute publice urmand sa arate ca intreaga procedura s-a desfasurat "perfect legal", avand la baza chiar solicitarea fostului ministru al Sanatatii Victor Costache.


Redam in continuare integral interviul realizat de Lumea Justitiei cu primarul Sectorului 1 Dan Tudorache:


CNCAN a publicat un comunicat de presa in care a facut o serie de precizari referitore la motivul pentru care amana autorizarea computerului tomograf pozitionat in curtea Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" de circa o luna si jumatate. Care este pozitia dvs, in calitate de primar al Sectorului 1, institutie care a infiintat Complexul Multifunctional Caraiman si care detine computerul tomograf de un milion de euro, dat spre folosita Institutului "Matei Bals"?


Intr-adevar, CNCAN face orice ca sa nu ne dea acest aviz. Ultima solicitare a lor, de ieri, catre Institutul "Matei Bals" a fost sa li se comunice numarul de inmatriculare al autovehiculului, al trailer-ului, cu care a fost adus computerul tomograf la Institutul "Matei Bals". Eu ma astept ca peste o saptamana sa imi ceara si numarul de la pantofi. Ei ne solicita orice lucru ca sa intarzie autorizarea si deci punerea in functiune a computerului tomograf. Este parerea mea persoanala. CNCAN are ordin direct de la premierul Orban sa blocheze Institutul "Matei Bals", sa il blocheze pe prof. dr. Streinu Cercel si, automat, ma blocheaza si pe mine, asa cum a si facut-o, spunand ca nu suntem in stare sa punem in functiune un aparat pe perioada pandemiei.


De ce nu i-ar interesa punerea in functiune a unui aparat care pana la urma are capacitatea de a diagnostica intr-un timp record cazurile de COVID-19?


Pentru ca ar ramane surprinsi de rezultate. Este o lupta politica si orice facem noi, primarii PSD, trebuie sa blocheze.


Si credeti ca are legatura intarzierea emiterii avizului cu faptul ca cel care a pus la dispozitie acest computer tomograf este un primar PSD?


Suta la suta. Atat il intereseaza pe Orban, sa blocheze administratiile PSD ca sa spuna ca Guvernul si el, in primul rand, au avut dreptate. Totusi, sa ne intelegem, ne aflam in aceasta situatie desi acest computer tomograf a fost achizitionat la solicitarea ministrului Sanatatii, Nelu Tataru. Eu inainte sa il cumpar, am facut o solicitare scrisa catre ministrul Sanatatii la care nu a raspuns, in aceeasi zi l-am interpelat intr-o emisiune si mi-a raspuns ca "da, daca da OK-ul profesorul Streinu Cercel, puteti achizitona acest aparat". Ulterior ministrul Sanatatii Nelu Tataru m-a sunat si i-a solicitat prof. Streinu Cercel sa ia legatura cu mine, care m-a si contactat, punandu-i in vedere posibilitatea achizitionarii acestui aparat, iar Cercel mi-a raspuns "este foarte bun, dar pentru mine, pentru specialistii de la Matei Bals". Pe cale de consecinta, l-am achizitionat la Complexul Multifunctional Caraiman, centrul medical cu servicii gratuite pentru locuitorii Sectorului 1, si l-am dat cu titlu de imprumut, spre folosinta, la "Matei Bals". Odata cu tomograful trimis la "Matei Bals", specialistii de la Complexul Caraiman au fost trimisi pentru a invata de la specialistii de la "Matei Bals" modul cat mai eficient de folosire a acestui aparat.


Care este povestea, de fapt, cu cele 2.700 de holtere EKG detinute de Centrul Multifunctional Caraiman, despre care consilieri ai USR v-au acuzat ca le-ati achizitionat cu incalcarea procedurii, si fara a avea avizul Consiliului Local?


Este o minciuna. Tot ce achizitionez si am achizitionat in Primaria Sectorului 1 este cu aprobarea Consiliului Local. Ei nu au fost de acord, dar nu aveam nevoie de votul lor. In momentul de fata Curtea de Conturi efectueaza un control despre aceasta achizitie, iar cand acesta va fi finalizat voi face public rezultatul legat de aceste holtere si se va vedea ca totul este perfect legal, iar ceea ce sustin reprezentatii USR este o minciuna.

Povestea este in felul urmator. Ni s-a solicitat de catre fostul ministru al Sanatatii Victor Costache sa achizitionam un numar de 2.700 de holtere EKG, insa din cele 2.700 am cumparat in cele din urma 1.000 de holtere. Vazand ca ministrul Sanatatii nu mai este interesat de aceasta colaborare cu Centrul Medical Caraiman am sistat contractul, iar in prezent folosim aceste holtere pentru bolnavii nostri din Sectorul 1.


Care a fost Partidul care v-a sabotat cel mai mult in acest mandat in cadrul Consiliului Local? Clotilde Armand, spre exemplu, a fost unul dintre cei mai aprigi oponenti ai dvs.

Exact. USR si PNL in egala masura. A fost un consiler de la USR care a votat infiintarea unei societati pentru realizarea unui spital pe raza Sectorului 1, respectiv Spitalul Sfantul Vasile cel Mare, si pentru faptul ca a votat acest lucru a fost dat afara din Consiliu.


Care sunt proiectele pe care Consiliul Local le-a avizat negativ, ca vendeta politica, si care in final au afectat cetatenii acestui Sector?

PUZ-ul Sectorului 1 este unul dintre punctele minus ale mandatului meu, si nu din cauza mea, ci din cauza faptului ca USR si PNL s-au opus acestui PUZ si, din aceasta cauza, am peste 120 de strazi neasfaltate in Sectorul 1, pentru ca nu am PUZ in acea zona. Nu am apa, nu am canal, nu am retele. Cand am preluat mandatul, PUZ-ul era atacat in acea zona, am incercat sa fac acest PUZ si cand sa ajung pe ultima suta de metri l-au blocat in instanta si, automat, acei oameni stau in continuare fara apa potabila, fara canalizare. Sunt noua blocuri in acel cartier, construite in mandatul fostului primar Chiliman, care au fosa septica. Nu este posibil ca in anul 2020 sa avem blocuri in Sectorul 1, in cea mai frumoasa zona a Sectorului 1, zona de nord, care sa aiba fosa septica. Au blocat PUZ-ul pe toata perioada realizarii lui si in final in instanta.


Legat de acest PUZ si de proiectele care stau in asteptare in Sectorul 1, intelegem ca fostul lider USR, Nicusor Dan, intreprinde mai multe actiuni prin instante, formuland pe banda rulanta contestatii in instante impotriva proiectelor primariei. Recent chiar, Tribunalul Bucuresti a suspendat avizul de mediu pentru PUZ al Sectorului 1, in urma unor actiuni ale lui Nicusor Dan si Clotilde Armand care reclamau ca zone din padurea Baneasa si din Parcul Herastrau vor fi "desfigurate", urmand sa fie construite mai multe cladiri. Cum raspundeti acestor acuzatii?

Este o minciuna de la inceput pana la sfarsit. Sa incepem cu Parcul Herastrau. Parcul Herastrau nu se afla in administrarea Primariei Sectorului 1, ci se afla in administrarea Primariei Generale a Municipiului Bucuresti. Eu nu aveam voie sa imi reglementez ceva ce nu este in administrarea Primariei Sectorului 1.

In momentul de fata, in Padurea Baneasa se poate construi datorita PUZ-urilor obtinute anterior. In proiectul de PUZ pe care eu l-am inaintat am propus trecerea terenurilor din cadrul Padurii Baneasa din intravilan in extravilan. Deci, interziceam constructiile in padure. Este exact invers. Eu as fi salvat Padurea Baneasa, nu ii mai lasam sa taie niciun copac.

A doua minciuna pe care ei au afirmat-o a fost aceea ca distrug parcul Herastrau. Eu nu pot distruge, chiar daca as fi vrut sa fac asta, nu este in administrarea Primariei Sectorului 1, nu as fi avut dreptul legal, as fi facut un abuz in serviciu daca as fi reglementat ceva vis-a-vis de parcul Herastrau. Sunt convins ca amandoi stiau, pentru ca Nicusor Dan nu poate sa imi spuna ca nu stie in subordinea cui este parcul Herastrau. Ganditi-va ca Nicusor Dan vrea sa candideze la Primaria Capitalei. Deci, daca el spune sau nu stie ca parcul Herastrau este in subordinea primarului general al Capitalei, parca presedintele folosea un termen... esti prost sau...

Deci, Nicusor Dan vrea sa candideze la Primaria Capitalei si el nu stie ca parcul Herastrau nu are nicio legatura sau nu este in subordinea Primariei Sectorului 1. Inseamna ca este rau intentionat, ori mincinos, ori prost. Asta e...


Care este castigul lui in urma acestor atacuri?

Este in campanie electorala, despre restul lucrurilor, precum profituri, ar putea sa va spuna oameni de afaceri. Tot oameni de afaceri ar putea sa va spuna ce intelegeri au avut cu Nicusor Dan, insa nu pot sa spun pentru ca nu am dovezi.


Care este implicarea Primariei Sector 1 in Clubul de Fotbal Rapid Bucuresti? Desi multi v-au atacat politic pe acest subiect pe motiv ca cheltuiti banii contribuabililor, in toate tarile occidentale, implicarea autoritatilor in activitati sportive este ceva normal. Cati bani s-au cheltuit pana in momentul de fata in Clubul Rapid si pana la ce nivel vreti sa mergeti cu investitiile?

Nu are nicio implicare, nu a dat niciun leu, doar ca suntem legati cu sufletul, ca orice om si ne dorim binele acestui club. S-a ajuns sa se creada altceva pentru ca o parte a galeriei s-a asociat cu Clotilde Armand si, automat, batalie politica. Totul este o batalie politica. La fel a fost si scandalul ca eu, prin noul PUZ las sa se construiasca sau dau aprobari sa se construiasca in locatia PRO Rapid un centru comercial. Este o minciuna. Daca era atat de interesata de ce se intampla in Sectorul 1 de ce a renuntat la Consiliul Local si a plecat in Parlamentul European? Pentru ca acolo are un salariu foarte mare, undeva la 20.000 euro pe luna, se intoarce la 2.000 euro cat are un primar? Ce face cu diferenta asta? Cine ii suplineste diferenta de 18.000 euro?


Ultimele sondaje in ce priveste favoritul pentru mandatul 2020-2024 la Primaria Sectorului 1 va plaseaza pe primul loc, fiind urmat de consilierul pe probleme economice al premierului Ludovic Orban, Tanase Stamule, si de Clotilde Armand de la USR.

Sunt tot felul de sondaje... O sa imi fac si eu propriul sondaj, pe care nu il voi prezenta, indiferent de rezultat. Cu siguranta, daca veti vedea ca reprezentatii PNL o vor pune candidat la Sectorul 1 pe Clotilde Armand, va dati seama cat de bine sta PNL in Bucuresti.


De ce ar trebui sa va voteze lumea? Care sunt proiectele cu care va mandriti in acest mandat si ce promiteti sa faceti intr-un nou mandat?

In acest mandat termin de reabilitat blocurile. In ce priveste blocurile care necesita reconsolidare, trebuie sa mentionez ca acelea se afla in administrarea Primariei Capitalei.

In aceasta perioada am inceput reabilitarea lifturilor, suntem prima administratie din Romania care am inceput repararea lifturilor, incepem reabilitarea termica a caselor, avem un centru medical Caraiman care ofera servicii medicale gratuite de foarte buna calitate tuturor locuitorilor Sectorului 1. La inceputul mandatului Centrul medical Caraiman avea patru cabinete medicale cu patru specializari, iar acum are 27. Am luat decizia de a infiinta acest centru pentru ca am considerat ca o administratie locala de stanga trebuie sa se implice in sanatate. Nu am avut probleme in trecut cu modul de functionare a acestui centru, insa acum m-am lovit de aceasta problema pentru ca se apropie campania electorala si trebuie sa fiu ingenuncheat.

Daca Orban ma ataca, eu sunt convins ca este mana lui in spate in situatia cu CNCAN, si punea un liberal in spate ca si contracandidat al meu, ziceam 'da, domne, munceste pentru un liberal', dar Orban sa munceasca pentru Clotilde Armand ma dezamageste.

Comentarii

# VOX date 18 June 2020 22:34 +5

Paziti-va de Nicusor Dan : are o "privire" si "logica" de BALACEANCA !!. si asta nu este o gluma ! De la individul asta de poti astepta la orice ! la nivel psihic.

# Alina. date 18 June 2020 22:58 +2

CLOTILDE ARMAND este doar un "paravan" propagandistic pentru Nicusor Dan ! Pe romaneste "tiitoare" la scandal de strada!.

# escu date 19 June 2020 08:42 +3

Plicușor Dan nu este nici prost, nici mincinos, nici rău intenționat, ci TICĂLOS. Se vede și din așa zisele conferințe de presă desfășurate în ultimul timp de el prin diferite zone, unde este o mică baltă, o groapă etc. Din ce bani face el astfel de acțiuni? Să colinzi Bucureștii, să cari echipament, să ai oameni lângă tine costă bani. De unde Plicușor atâta bănet pe capul tău în plină criză?

# romanul date 19 June 2020 09:03 +3

"Nicusor Dan este rau intentionat, ori mincinos, ori prost..." Cred ca e si una, si alta! Iar Clotilde Armand este o jav... ahtiata de bani, in special de banii romanilor prin Bechtell (sper ca se scrie corect)!

# sic semper tyrannis date 23 June 2020 12:07 0

toti se infrupta din conturile #soros/rezist/lgbt/antifa etc, zeul lor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva