11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NICUSOR SI-A BATUT JOC DE CAMPIOANA ROMANIEI – Primarul Capitalei Nicusor Dan a fost din nou obligat sa plateasca daune morale din propriul buzunar. Judecatoarea TMB Ioana Antonia Dobre a anulat decizia prin care edilul o daduse afara pe marea campioana olimpica Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti si a dispus ca Dan sa-i achite despagubiri de 10.000 de lei. Sentinta vine la doar doua zile dupa ce Dan a amenintat-o pe Szabo cu DNA (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 November 2022 13:39
Vizualizari: 3773

Primarul Bucurestilor Nicusor Dan (foto 1) a fost din nou pus la respect de catre instanta. De data aceasta, dupa ce „Plicusor Ban” si-a batut joc de unul dintre cele mai respectate nume ale sportului romanesc.Ne referim la campioana olimpica la atletism Gabriela Szabo (foto 2), pe care Nicusor Dan a dat-o afara din fruntea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti. Miercuri, 23 noiembrie 2022, judecatoarea Ioana Antonia Dobre de la Tribunalul Bucuresti a dispus anularea deciziei prin care edilul a dispus, la 3 iunie 2022, inlaturarea Gabrielei Szabo de la sefia CSM Bucuresti si detasarea ei la conducerea Centrului Dalles. Si nu doar atat: cu aceeasi ocazie, magistrata TMB a dispus ca Nicusor Dan sa-i plateasca fostei sportive daune morale de 10.000 de lei. Subliniem: acesti bani trebuie achitati de catre primar, din buzunarul propriu, nu de catre primarie.


Iata minuta sentintei nr. 7372/2022 din dosarul nr. 17288/3/2022:


Admite in parte cererea.

Dispune anularea dispozitiei de detasare nr.1245/2022 emise de parata. Obliga paratul Primarul General al Municipiului Bucuresti sa o reincadreze pe reclamanta in functia detinuta anterior emiterii deciziei nr.1245/2022, de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti. Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 10.000 lei, cu titlu de daune morale.

Respinge in rest cererea ca neintemeiata.

Obliga paratul Primarul General al Municipiului Bucuresti la plata catre reclamanta a sumei de 3.500 lei, reprezentand cheltuieli de judecata acordate proportional cu pretentiile admise.

Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a. Pronuntata azi, 23.11.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei”.


Prezentam reactia Gabrielei Szabo publicata pe Facebook imediat dupa pronuntarea TMB:


La data de 23.11.2022 a fost pronuntata de Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si fiscal hotararea in prima instanta prin care a fost anulata dispozitia de detasare nr. 1245 emisa de Primarul Dan Nicusor Daniel la data de 03.06.2022, ulterior anuntarii acesteia pe o retea de socializare.

Suplimentar obligatiei stabilite de instanta in sensul incadrarii Gabrielei Szabo in functia de Director General al Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, paratul Primarul General al Municipiului Bucuresti a fost obligat la plata sumei de 10.000lei cu titlul de daune morale si la plata cheltuielilor de judecata.

Cred cu tarie ca actul de justitie se infaptuieste exclusiv de instantele de judecata.

Continui sa cred ca intr-o societate civilizata este obligatoriu a fi respectat dreptul fiecarei persoane la demnitate si onoare.

Sunt profund recunoscatoare tuturor celor care mi-au fost alaturi in aceasta perioada.


Nicusor, pus la respect la doua zile dupa ce a amenintat cu DNA


Remarcam ca sentinta Tribunalului Bucuresti vine la doar doua zile dupa ce edilul general a amenintat-o pe Gabriela Szabo cu Directia Nationala Anticoruptie. Mai exact, luni, 21 noiembrie 2022, Nicusor Dan a scris pe Facebook ca va sesiza DNA pentru presupuse nereguli la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti ce reies dintr-un raport al Curtii de Conturi aferent perioadei 2017-2022. Mentionam ca fostul primar general Gabriela Firea a numit-o pe campioana olimpica la conducerea CSM Bucuresti la inceputul lunii iulie 2017.


Redam postarea lui Nicusor Dan despre sesizarea DNA:


Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM Bucuresti) ca urmare a unei verificari a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM in perioada 2017-2022.

In anul 2018, CSM a platit prime in valoare totala de 1.076.330 de lei unor angajati care nu aveau dreptul la acesti bani, mai exact personalului administrativ. Primele pentru castigarea competitiilor se puteau acorda potrivit legislatiei in vigoare la acel moment numai sportivilor si colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuti).

O parte consistenta din suma totala achitata personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost incasata in mai multe transe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub forma de prima.

Totodata, Corpul de Control a identificat si un posibil conflict de interese generat de un contract incheiat de conducerea Clubului in 2018 cu o firma cu care Gabriela Szabo a incheiat ulterior, in acelasi an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Pe langa aceste probleme, s-au constatat si ca reorganizarile succesive ale institutiei, facute in 2017-2019, au fost deficitare, neducand la o imbunatatire a activitatii.

Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentand cheltuieli cu avocatii de 1.205.213 de lei si despagubiri si cheltuieli de judecata in valoare de 1.722.852 de lei (pana la acest moment).

De asemenea, nu s-a gasit o baza de date a numarului de sportivi, pe sectii si pe varste, astfel ca toate cifrele furnizate catre PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niste aproximari nefundamentate.

In plus, nu exista o procedura cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute in vedere in procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximeaza valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare.

In urma neregulilor administrative gasite, a fost sesizata comisia de disciplina si au fost dispuse masuri de remediere a situatiei”.

Comentarii

# X date 25 November 2022 14:25 -139

Vai de capul lui ! El nu este nici la piciorul Gabrielei ! Mai s_ar ocupa de lipsa căldurii și al apei calde. Și deșteptul ăla de la sectorul 2 la fel. Niste catastrofe. Nu au fost în stare să facă ceva bun pentru noi. Când era Gabi Firea , aveam și căldură și apă caldă. Sa plece neisprăvitul asta și sa vina Firea înapoi . El și ăla de la sectorul 2 nu mai vad vot de la cineva.

# Y date 25 November 2022 17:54 +183

Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA în privința unor reguli găsite la Clubul Sportiv Municipal București după o verificare a corpului de control care a vizat activitatea dintre 2017 și 2022. Edilul spune că CSM a plătit ilegal prime de un peste un milion de lei unor angajați, inclusiv directoarei, Gabriela Szabo, care ar fi încasat 190.965 lei în mai multe tranșe. Corpul de Control a identificat și un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în același an, un contract de cesiune de drepturi de autor. N Dan: "Precizez că am toată prețuirea pentru performanțele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București"

# DODI date 26 November 2022 00:02 -156

Acest rateu al ”dreptei” românești și al Noii Securități încearcă prin aceste măsuri disperate, lipsite nu doar de suport legal ci și de bun simț să abată gândurile mucureștenilor de la frigul din case, de la amintiriole cu apa caldă, de la furtișagurile făcute în primărie și de la multele proiecte ratate. Dar ținând cont că cei care numără voturile sunt tot șefii lui SRI vom vedea că în continuare acest NEOM va conduce capitala într-un nou mandat și îi vor fi făcute uitate toate procesele pierdute și toți banii cheltuiți aiurea în contul bucureștenilor.

# Dna primar "sarma" date 26 November 2022 15:13 +190

@Dodi ai descris-o perfect pe Firea. Bravo!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva