2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NNDKP A BATUT PALMA CU TPS - Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen a incheiat un parteneriat strategic cu Transfer Pricing Services, principalul consultant fiscal independent in domeniul preturilor de transfer din Europa Centrala si de Est. Ion Nestor, cofondator NNDKP: „Clientii nostri sunt preocupati sa se conformeze cerintelor legislatiei fiscale, iar respectarea reglementarilor preturilor de transfer are un rol important din acest punct de vedere”

Scris de: A.P. | pdf | print

19 January 2016 16:12
Vizualizari: 8675

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, prima casa de avocatura din Romania care a integrat serviciile de consultanta fiscala cu cele juridice, a anuntat, luni 18 ianuarie 2016, incheierea unui parteneriat strategic cu Transfer Pricing Services (TPS), una dintre cele mai apreciate firme independente de consultanta fiscala in domeniul preturilor de transfer din Europa Centrala si de Est. Prin parafarea aliantei, NNDKP si TPS - care au colaborat si pana acum - isi propun sa continue oferirea unui pachet complet de servicii juridice si fiscale destinate companiilor romanesti care sunt parte a unui grup, fie national, fie multinational, intr-un moment in care tranzactiile intra-grup au devenit unul dintre cele mai "fierbinti" domenii ale fiscalitatii.


Intelegand nevoia companiilor pentru solutii complexe, interdisciplinare, NNDKP a fost prima casa de avocatura romaneasca ce a integrat serviciile de consultanta fiscala cu cele juridice. Acum, in contextul in care subiectul preturilor de transfer capata o anvergura deosebita la nivel international si local, NNDKP isi consolideaza resursele in acest domeniu prin crearea aliantei cu TPS. Avem in vedere atat practica recenta a autoritatilor romane in acest sens, cat si modificarile de viitor rezultate in principal din planul de actiune contra BEPS. Clientii nostri sunt preocupati sa se conformeze cerintelor legislatiei fiscale, iar respectarea reglementarilor preturilor de transfer are un rol important din acest punct de vedere”, a declarat Ion Nestor, unul dintre partenerii fondatori ai NNDKP.

Pornit ca o initiativa G8 si dezvoltat ulterior de OECD, Planul de Actiune contra BEPS va determina modificari ale legislatiei fiscale in ceea ce priveste modelele de afaceri ale grupurilor de companii, cu accent pe continutul economic al tranzactiilor si pe preturile la care se incheie tranzactiile dintre persoanele afiliate. Similar cu tendinta de pe plan extern, este de asteptat ca autoritatile romane sa acorde importanta crescuta acestor aspecte.

Adrian Luca (foto stanga), partener fondator TPS: Tot ce tine de domeniul preturilor de transfer este vazut astazi, in toata lumea, ca vinovatul de serviciu pentru veniturile sub asteptari pe care autoritatile fiscale le obtin din impozitarea afacerilor diverselor companii. Se schimba legislatii, dar mai ales se schimba modul in care autoritatile verifica tranzactiile intra-grup. De aceea, am dorit sa asociem ofertei noastre si o componenta puternica de servicii juridice, aceasta alianta creand un pol al specialistilor de top in consultanta juridica si fiscala din Romania”.

Colaboram cu echipa TPS inca de la infiintare. Ma bucura sa vad ca aceasta conlucrare se transforma acum intr-o alianta strategica, ce va potenta resursele practicilor implicate”, mentioneaza Alina Timofti (foto 1), partener NNDKP Consultanta Fiscala.

Alianta NNDKP-TPS va acorda de la asistenta necesara implementarii unei tranzactii intra-grup si/ sau reprezentare in cadrul inspectiilor fiscale si a litigiilor aferente, pana la reprezentare in arbitraje internationale in disputele cu autoritatile fiscale.

NNDKP este promotor al avocaturii de afaceri in Romania si in prezent are, impreuna cu diviziile specializate de taxe si proprietate intelectuala, o echipa formata din 115 avocati, 20 de consultanti fiscali, trei consilieri in proprietate intelectuala si 70 de angajati in departamentele administrative. Cu birouri la Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Craiova, NNDKP ofera servicii de avocatura si consultanta fiscala complete companiilor care isi desfasoara activitatea in Romania. Firma reprezinta Romania in unele dintre cele mai importante asociatii profesionale la nivel international – Lex Mundi, World Services Group – si este membru fondator al South East Europe Legal Group (SEE Legal).

Infiintata in 2009, TPS este astazi printre cele mai puternice si mai apreciate firme independente de consultanta fiscala in domeniul preturilor de transfer din Europa Centrala si de Est servind peste 400 de clienti, filiale de grupuri multinationale si nationale. Pe baza rezultatelor, echipa TPS a fost desemnata in fiecare an 2011-2015 de diverse publicatii de profil drept cea mai buna echipa in domeniul preturilor de transfer din tara, dar si la nivelul Europei Centrale si de Est. Echipa a ajuns astazi la peste 20 de consultanti, fiecare fiind acreditat sau in curs de acreditare dupa standardele ADIT.

TPS este singura firma de consultanta fiscala cu doi dintre cei cinci membri propusi de Romania in Comisia europeana de arbitraj pentru eliminarea dublei impuneri in relatia dintre partile afiliate. Din 2010, TPS face parte din cea mai mare retea globala de consultanti independenti in domeniul preturilor de transfer, TPA Global, cu prezenta in peste 50 de tari.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva