2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTELE CANDIDATILOR LA ICCJ – Judecatorul CAB Daniel-Marian Draghici a obtinut cel mai mare punctaj la concursul pentru promovarea la Inalta Curte. Pe locul II s-a clasat Gheorghe-Liviu Zidaru, tot de la CAB. Urmeaza Bogdan Cristea de la CAB si Mihail Udroiu de la CA Oradea. Numai 8 dintre cei 43 de candidati au obtinut promovarea la ICCJ. Sectia penala a ramas cu sase locuri libere, iar Sectia de contencios cu trei posturi neocupate (Tabelul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 September 2023 16:43
Vizualizari: 5118

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat joi, 21 septembrie 2023, lista finala cu judecatorii promovati la Inalta Curte de Casatie si Justitie in urma probei finale a interviului (ce a urmat probei constand in evaluarea hotararilor judecatoresti pronuntate de candidati).Doar opt dintre cei 43 de candidati initiali au fost declarati admisi la instanta condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto). Doua dintre cele patru sectii ale ICCJ au ramas cu posturi neocupate.

Daca la cele doua sectii civile au fost ocupate toate cele patru locuri scoase la concurs (trei la Sectia I si unul la Sectia a II-a), nu acelasi lucru se poate spune despre Sectia penala si cea de contencios administrativ si fiscal.

Astfel, numai unul dintre cele sapte posturi de la Sectia penala a fost ocupat, in timp ce la Sectia de contencios administrativ si fiscal este vorba despre trei dintre cele sase locuri.

Cel mai mare punctaj la prima proba (constand in evaluarea hotararilor judecatoresti) l-a primit judecatorul Daniel-Marian Draghici de la Curtea de Apel Bucuresti (98 de puncte, candidat pentru Sectia I civila a ICCJ), urmat de magistratii CAB Gheorghe-Liviu Zidaru (95,50 de puncte, candidat la aceeasi sectie) si Bogdan Cristea (92,50 de puncte, Sectia de contencios), precum si de Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea (90 de puncte, Sectia penala).


Iata situatia judecatorilor declarati admisi (vezi facsimil):


I. Sectia I civila:

- Daniel-Marian Draghici (CAB): 98 de puncte;

- Gheorghe-Liviu Zidaru (CAB): 95,50 de puncte;

- Marcel Nechita (CA Suceava): 76,50 de puncte;

II. Sectia a II-a civila:

- Mihaela Mineran (CAB): 70,20 de puncte;

III. Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal:

- Bogdan Cristea (CAB): 92,50 de puncte;

- Mihnea-Adrian Tanase (CAB): 85 de puncte;

- Ramona-Maria Gliga (CA Timisoara): 77 de puncte;

IV. Sectia penala:

- Mihail Udroiu (CA Oradea): 90 de puncte.

 


Comentarii

# Codul lui Hamurabi date 10 November 2023 03:05 0

Da,un sistem total subiectiv, greoi si prafuit de promovare,inutil de-a dreptul in conditiile crizei de judecatori din iccj si sistem. Cei din sectia penala a iccj sint epuizati ,lasati de onor csm sa lucreze si pt cei 6 judecatori lipsa din sectia penala.Interviul-care nu poate fi contestat ,trebuie eliminat definitiv si irevocabil din promovarea la iccj !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva