24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOUL PORTAL al instantelor de judecata “dezvoltat” de Ministerul Justitiei a primit culoarea portocalie a partidului care l-a pus ministru pe Catalin Predoiu

Scris de: | pdf | print

22 December 2010 08:07
Vizualizari: 418885

Ministerul Justitiei a lansat in urma cu cateva zile portalul instantelor de judecata “actualizat”, pe care l-a prezentat initial ca fiind un bonus oferit de compania care a realizat controversatul ECRIS IV: European Dynamics SA, in parteneriat cu Total Soft SA. Pe nou portal se poate intra aici: http://noulportal.just.ro/ Desi Ministerul Justitiei a platit grecilor de la European Dynamics peste 1.600.000 de euro, programul ECRIS IV a fost lansat cu o intarziere de trei ani pe care oficialii MJ nu au explicat-o pana in ziua de azi, fara sa fie respectate toate cerintele din caietul de sarcini pentru obtinerea contractului ECRIS IV, in care se prevedea, printre multe altele, imbunatatirea portalului instantelor. Portalul instantelor in formula veche realizata de firma INDACO este, in esenta, acelasi cu portalul instantelor in formula noua, cu deosebirea fundamentala ca cel vechi avea culoarea albastra, iar cel nou are culoarea portocalie – a partidului de guvernamant care l-a instalat in functie pe ministrul Catalin Predoiu. Intre cele doua forme ale portalului exista, la nivel de interfata, trei diferente: in prima formula, ferestrele sunt in dreapta paginii, iar in formula noua, ferestrele sunt in stanga; a doua diferenta este ca portalul vechi nu avea incorporat portalul european e-justitie (desi acesta exista pe site-ul MJ) insa in formula noua are acest site incorporat; ultima si cea mai importanta diferenta dintre cele doua forme ale portalului este culoarea celor doua pagini: daca in prima forma a portalului acesta era albastru, in cea de-a doua forma, pagina a devenit portocalie, culoarea de referinta a actualului partid de guvernamant. Fara a face vreun proces de intentie ministrului Catalin Predoiu, trebuie mentionat ca alegerea culorii portocalie chiar in acest moment tulbure din punct de vedere politic nu pare deloc inspirata.

Portalul portocaliu, identic cu formula veche a paginii web, dar fara instantele militare

Una dintre cerintele regasite in caietul de sarcini pentru obtinerea contractului in vederea crearii ECRIS IV a fost:imbunatatirea sistemului de export pe site-ul web/portalul instantelor, dezvoltarea portalului instantelor si a site-ului ministerului cu toate componentele acestuia, refacerea/ imbunatatirea interfetelor grafice, dezvoltarea de motoare de cautare dupa cuvinte, dezvoltarea unei arhive a informatiilor care nu mai sunt de actualitate, cu posibilitatea de cautare pentru utilizatori”. Cu alte cuvinte, noua formula a portalului instantelor de judecata ar fi trebuit sa contina mult mai multe facilitati pentru utilizatori decat formula initiala a portalului. In realitate, insa, singurul lucru care s-a schimbat in mod vizibil este culoarea portalului, din albastru in portocaliu. In rest, cele patru ferestre care existau in portalul vechi, respectiv “Lista instante”, “Jurisprudenta”, “Atlas Judiciar” si “Ghiduri pentru Justitiabili” se regasesc, in exact aceeasi componenta si structura si in noul portal al instantelor. Unica diferenta consta in faptul ca in cadrul portalului vechi, ferestrele erau amplasate in dreapta ecranului, iar in noua formula a portalului, acestea sunt amplasate in stanga ecranului. Cea de-a doua diferenta consta in faptul ca, in formula mai veche a portalului, acesta nu avea incorporat site-ul e-justitie, dar acesta exista pe pagina de internet a Ministerului Justitiei, iar in formula noua a portalului instantelor acest site este incadrat. Informatiile din acesta sunt insa identice, atat in prima formula a portalului, cat si in cea mai recenta.

Cea mai evidenta diferenta dintre cele doua portaluri este culoarea portocalie care iti loveste retina cand accesezi noua forma a portalului instantelor. In rest, in programul ECRIS IV, platit cu 1.650.000 de euro de Ministerul Justitiei si tergiversat trei ani, portalul instantelor de judecata nu a “suferit” nicio imbunatatire. Ba din contra, daca accesezi lista instantelor din Capitala, din ele lipsesc instantele militare!

Imbunatatirile prevazute in caietul de sarcini care nu se regasesc in ECRIS IV

In caietul de sarcini se prevedeau multe alte up-date-uri pentru ca sistemul ECRIS IV sa difere de ECRIS III si sa fie un sistem mai usor de utilizat si mai complex. Cateva dintre update-urile cerute pe hartie de MJ, si care au ramas numai pe hartie, erau:

- imbunatatirea modulului de repartizare aleatoare, astfel incat sa se tina seama in repartizare si de obiectele dosarelor, nu numai de complexitatea lor si numarul maxim de dosare nou intrate maxim admise pe sedinta;

- crearea posibilitatii de a atasa la un dosar, pentru fiecare termen in parte, documente audio si video, care sa poata fi accesate numai pe baza de drepturi asignate in modulul de administrare;

- imbunatatirea aplicatiei pentru faliment, astfel incat sa se realizeze transferul de date securizat intre cele doua aplicatii si extragerea datelor de tip statistic din aplicatia ECRIS;

- modificarea modulului pentru corelarea cu situatia transmiterii in format electronic a dosarelor intre instante;

- imbunatatirea optiunilor de administrare;

- cresterea vitezei de generare si cautare a documentelor tip adresa si stocarea acestora intr-un format optimizat;

- integrarea ECRIS cu sistemele de arhivare si stocare;

- prevederea de optiuni de export catre sistemul electronic de afisare a informatiilor la usa salii de judecata.

Comentarii

# pompiliu bota date 22 December 2010 19:47 +24

Nu partidul l-a plantat pe Predoiu la MJ, ci famiglia Valeriu Stoica-Călin Zamfirescu.Pe probleme de drept, Băse se consultă cu Boc (care şi-a adus colega, Kovesi, în fruntea parchetelor) şi cu Valerică Stoica, mentorul lui ginerică-Predoiu. Daniel Morar e din Cluj, Maior(şeful SRI) e din Cluj...Băse, cine a făcut mai mult rău justiţiei decât aceste nulităţi ale famigliei portocalii?

# katun date 15 March 2011 15:36 +8

ai uitat sa mentionezi la famiglia si pe ma'mare, tanti nuti care este ruda directa cu dom' ministru al justitiei! :-*

# maxu08 date 22 December 2010 21:57 +5

o prostie de sistem - de exemplu la jud buzau nu apare decit jud rimnicu sarat.

iar in dosare nu apar intotdeauna datele importate din sistemul vechi asa ca se pierde istoricul dosarului.

# awd date 4 August 2014 14:14 0


Citeza pe maxu08
o prostie de sistem - de exemplu la jud buzau nu apare decit jud rimnicu sarat. iar in dosare nu apar intotdeauna datele importate din sistemul vechi asa ca se pierde istoricul dosarului.
ramnicu sarat nu e judet

# neo date 6 January 2011 14:10 +7

Si merge ca naiba...ala vechiul macar se incarca, nu dadea tot timpul erori ca asta. Insa este la mintea cocosului ca jumate din bani au ajuns la pdl, ca trebuia udrea sa plateasca imprumutul

# Bracon Ioan date 13 January 2011 23:23 +2

Domnul ministru, al justitiei, cu o vasta pregatire teoretica si practica, cu o prezenta de invidiat, este omul potrivit la locul potrivit.
Respectuos il rog, sa gaseasca modalitatea de convingere a parlamentarilor, pentru discutarea si aprobarea unei legi, care sa puna capat abuzurilor organelor judiciare. De exemplu, recuzarile se resping suta la suta, plangerile penale impotriva magistratilor sunt numai de forma, fara efect, unii judecatori interpeteaza gresit art. 68 C.proc.civ., restrictionand dreptul de aparare a partilor de catre reprezentanti etc. Cine greseste ar trebui sa raspunda, potrivit art.999 C.civ. indiferent de grad sau functie. Regele Persiei si-a tapitat scaunul cu pielea unui judecator corupt, acum gandim altfel, cum e si normal, insa o lege trebuie care sa puna capat abuzurilor de judecata. Inamovibilitatea, este interpetata gresit, pentru ca acopera abuzurile si faptele delictuale, ale magistratilor, ceia ce nu este corect . Asa cum s-a trecut de la un portal vechi, la altul nou, greu de acceptat pentru unii, tot asa ar trebui sa se gaseasca si stimulentul magistratilor care nu respecta legea . Am incredere iin domnul ministru .

# las vegas date 14 January 2011 13:07 +18

Bracon Ioan, daca ai incredere intr-un incompetent mafiot ca Predoiu, nu esti cu nimic mai bun decat magistratii corupti.

# anti date 13 November 2012 06:32 0

dle Bracon, invata si nitica limba romina, altfel, pacat de idei. gramatica divulga multe ...ne doare sa aflam in ce stadiu se afla limba romina. nu a fost niciodata in halul de acum.

# Recidivistul date 14 January 2011 12:59 -2

Ba merge foarte bine ! Si ciocu' mic - noi suntem la putere acum ! In frunte cu sefu' BASE' ! Ciuda voua !

# ioana date 17 January 2011 13:12 +9

Pe langa cele mentionate mai sus cu privire la modul defectuos in care merge sistemul, daca incerci sa afli in ziua x la completul y cate dosare sunt in sedinta si ce obiecte au, cum se putea afla pe vechiul portal, dupa primele 20 de dosare de pe prima pagina de afisare, la adoua pagina de afisare apar automat ultimele 100 de dosare inregistrate la instanta respectiva! Situatia se repeta la orice instanta si complet, deci e total nefolositor, din acest punct de vedere!Dar probabil, unii portocalii au mai incasat o groaza de bani pentru a implementa un program mai prost decat cel vechi!

# euam date 18 January 2011 15:12 +4

un sait foarte, foarte prost. nu se pot accesa informaţiile de la instanta decat pentru ziua respectiva. of, banii nostri!

# Bracon Ioan date 20 January 2011 08:19 -13

Cei care cred că ministrul justiţiei este mafiot, evident că au motive să-l blameze, ei nu eu.
Evident este că domnul ministru, a pus ochii pe mafioţi le deranjează planurile şi afacerile, a devenind astfel inconvenabil, acestora. Ministru, nu este mafiot, ci o piedica a lor, a celor care fură şi comit infracţiuni.

# Cristi P. Sturzu date 20 January 2011 08:51 +12

D.le Bracon, traiti cumva in Romania? Va reamintesc de ce ne arata TOATA lumea cu degetul? Spatiul Schengen? Programul de pre-aderare? Situatia in care este Romania sub aspectul coruptiei? Ar trebui sa incepem sa ne pregatim pentru ce e mai rau...revenirea la dictatura si la atrocitatile ei. Ce repede ati uitat statul la coada la painea pe cartela.
TraIM momentul in care mafiotii adevarati nu sunt deranjati de nimeni. Planurile si afacerile lor se desfasoara conform programului. Bracon Ioan, trezeste-te!

# katun date 15 March 2011 15:41 +4

dom' ministru a lucrat ca avocat pentru mafia imobiliara... cea care finanteaza pdl inca de la castigarea fotoliului de primarde catre actualul presedinte basescu! :-*

# pompiliu bota date 20 January 2011 08:50 +12

Bravo Bracon Ioan, ,,domnul ministru, a pus ochii pe mafioţi le deranjează planurile şi afacerile" (!!!) Să înţelegem că îl va deranja şi pe tata-socru Zamfirescu pentru devalizarea Băncii I. R.! O ce veste minunată pentru păgubiţii B.I.R.-îşi vor primi înapoi toţi banii!

# Cristi P. Sturzu date 20 January 2011 10:58 -2

:D :D :D
:-* :-* :-*
:-x :-x :-x
:cry: :cry: :cry:

# Bracon Ioan date 20 January 2011 18:31 +5

Vă înţeleg suferinţele, pentru că şi eu sufăr la fel, dar nu realizăm nimic prin cuvint jignitoare. Scrie te rog pe net, - comentarii Bracon Ioan -, şi veţi constata că ştiu să biciuiesc dar mă străduiesc să nu jugnesc, pentru că :
După chip cunoti o floare,
Ciocârlia, după cânt,
Aurul după culoare,
Iar pe om, după cuvănt. Rămân al vostru părine.

# Cristi P. Sturzu date 21 January 2011 11:11 +7

Aici, nu v-a jignit nimeni. Ministrul ginerica protejeaza sarlataniile membrilor clanului mafiot. Se vede de la o posta...

# HERACLE date 21 January 2011 09:38 +9

Uraaaa! S-a modificat portalul?!
O laie de Geo Bogza, s-a modificat culoarea portalului, evident in portocaliu!?
BRAVO! Asta da schimbare. Va multumim pentru ajutor!
Rusine sa va fie!

# Ion Carbunescu date 12 February 2011 03:23 +5

Poate va intereseaza sa stiti cine e cea mai mare mafioata dinjustitia Gorjului? ei, bine, sa stiti ca ea se numeste avocata Petrescu Ioana de la Targu Carbunesti, din Tg.Jiu domiciliata care invirteste judecatori si procurori,masluieste dosare in vazul lumi si aranjaza hotariri judecatoresti la minuta. Domnule ministru Predoiu, domnule decan al baroului Gorj, voi stiti ca aceasta escroaca ordinara a fost anchetata de curand pentru reafic de influenta cu un jandarm amantul ei ca beata de ea cred ca e la a treia sau a patra casnicie ratata, curva ordinara.Spunetine si noua, cine o duce in spatele gratiilor pe aceasta afacerista fara scru-pule a instantei de la Targu Carbunesti? E pe mana cu procororii, cu procororu Pena Marian si cu alti ca el? Arestatio pe excroaca de Petreasca de la Targu Carbunesti ca a nenorocit multi oameni, cat mai repede arestatio!

# scanadal date 23 February 2011 20:05 -1

e de rahat portalul!!!!sa va spalati cu el pe cap ma...

# Racaceanu Catalin date 3 March 2011 16:44 -2

:D :D :D Ca tot ce are culoarea portocalie a PDL-ului

# katun date 15 March 2011 15:51 +5

culoarea nu are nici o vina... e chiar pacat ca niste nemernici ca astia au reusit sa-si asocieze actiunile/faptele cu o culoare care semnifica echilibru! :sad:

# anton... beton date 30 May 2011 12:23 -7

:lol: mai tovarasilor iliestenii, de ce dracu nu stati voi in paltonul de lemn frumos si mai mancati ce nu ttrebuie. eu nu am nimic comun cu pdl-istii, dar cand cineva are dreptate are dreptate,indiferent de culoarea politica. CE NU VA CONVINE KGB-istilor ???+ :lol:

# scanadal date 23 February 2011 20:06 +1

e de rahat...splati-va cu el pe fata!!!

# scanadal date 23 February 2011 20:08 +2

[quote name="scanadal"]e de rahat...spalati-va

# mircea date 11 March 2011 09:07 +8

nenea Iancu avea dreotate HALAL JUSTITIE

# kaka maka date 18 March 2011 08:23 +5

Labareala curata in justitia romana. Jmekerasii au scos de pe listarea unui dosar, magistratii care judecau cauza ... tocmai ptr. prostimea sa nu vada mizeria si lipsa de bun simt a magistratilor. Santem o tara cocotiera-bananiera de culoare portocaliu-rosu aprins. Comunisti in vecii vecilor ...rahat.

# didu i date 11 April 2011 21:33 +4

vai de justitia ...lor.noi nu avem justitie.

# Cristi P. Sturzu date 4 May 2011 18:02 +2

Noul portal e un fiasco reusit. E de departe cea mai slaba aplicatie din cate m vazut eu vreodata. Cat o fi costat oare si cine a incasat potul?

# Nicoleta 02.06.2011 date 2 June 2011 14:21 +6

Dedinitie : O instiutie care taraganeaza cauzele fara sa tina cont de suferintele oamenilor care i-au apelat in stabilirea adevarului . Este trist pt. noi oamenii de rand deoarece ne temem sa mai apelam la serviciile justitiei pt. ca durata unui proces simplu dureaza intre 3-5 ani . Daca nu se face ceva in acest sens ne vom duce dracului cu totii .

# Raul date 9 June 2011 11:39 +3

Pacat de banii cheltuiti cu acest portal , nu de acest lucru sufereau oamenii , ci de restructurari in sistem sau de raspundere asumata a celor ce dau verdicte gresite , precum si de simplificarea procedurilor . Este o bataie de joc la adresa cetatenilor si acesta este motivul pentru care oamenii nu mai indrasnesc sa ia atitudine impotriva incorectitudinii si jafului , intrucat de cele mai multe ori se aleg doar cu bani pierduti si timp pierdut evident pt. ca tergiversarile in aceasta institutie sunt la ele acasa , gratie avocatilor , care urmaresc onorarii cat mai grase . Sper sa citeasca cineva aceste mesaje si sa i-a atitudine , intrucat sunt tanar si as dorii ca intr-o zi sa ma inclin in fata adevarului si sa nu-mi doresc plecarea din tara .

# vasral date 6 July 2011 10:24 0

Ce se intampla cu portalul? cand merge cand nu merge... Pacat!

# Vasile Vasiica date 14 September 2011 14:14 +5

Regret ca va trebuii sa spun asta dar si din interiorul acestor institutii, tot asa se vede situatia.Se lucreaza greu, cauze multe, avocatii si legea care le permite duc la tergiversarea atator si atator cauze de lucreaza acesti oameni de multe ori pana la epuizare.Sunt in sistem si va rog sa intelegeti acest lucru.Nu spun ca nu sunt si "uscaturi", chiar foarte multe, dar unde nu sunt.Uitati-va numai la sistemul de angajare.Rude, fi si fice, neamuri de toate gradele si de multe ori numai nulitati ce sunt tinute in brate de cei putini, dar care muncesc, trebuie sa recunosatem ca sunt si de acestia si destul de multi.Insa deca s-ar implica un organism care sa verifice aceste..."paria" ne-am prinde de cap.Cunoasteti si voi atatea si atatea persoane care sunt angajate si sunt "duse in spate" de cei putin, dar cu-i ii pasa.Sistemul functioneaza totusi , la parametrii redusi si peste toate acestea...exista aceasta politica si care, sa nu uitam este de genul..."feminin" iar de legislatie...

# Panbilica date 6 July 2012 09:54 +1

Hales bules.In noul sistem SANSCRIS nu mai gasesti nici un dosar nici completul nici instanta ,nici nimic. Sa va....cu sistemul vostru De ce grecii sa ne faca noua acest sistem Ce noi nu putyem ? De ce ler-ati platit la greci 1,6 milioane de euro cand ai nostri va faceaumai ieftin (SANKI)cu 4 milioane de euro

# ilasca camelia date 25 August 2012 03:01 +3

nu voi scrie prea multe ,,dejaam ajuns reclamagioaica institutiilor din ROMANIA dar chiar nu v-or ,sa deschida un dosar ,[accd rutie tr, de pietoni ,victima zace de 9 luni la pat nedeplasabil, autor accd, cebere emil sustinut puternic de var primar cebere l ,comisar sef ipj, iasi ],care s-a intocmit ,solutionat si judecat de urgenta la un singur termen ,,ca de ar fi afectat imaginea inculpatului,,si nu prea se face in ROMANIA problema e ca victima amai avut si nesimtirea sa ceara stramutarea proc. la i.c.c.j BUCURESTI.solicitind ca cele 2 dosareatit de bine ,,rezolvate ,,la IASI sa se judece la o alta instanta egala in grad.dos. 4301/1/2012 ter, jud 808 2012--- sol definitiva respins ca nefondat ,obliga victima muritoare de foame la plata chelt, jud 100,roni,dos, 4303/1/2012tre, jud 16,8,2012.----setinta definitiva ----inadmisibilitate--- iar plata vict, la inca 100 roni, --motivarea ,,,nu am inteles-o si nu voi intelege cum o inst ca i ,c, c, j  NU DESCHIDE MACAR UN DOSAR????SA VADA  

# Dan date 25 October 2012 17:32 +2

Fratilor poate le atrage cineva atentia bulangiilor care opereaza portalul Instantelor. De o saptamana site-ul functioneaza ca un cur iar azi a fost nenorocire - nu s-a deschis nimic. Vreau sa vad daca am castigat si eu un proces (eu simt in urina ca l-am castigat) si nu se deschide scarba asta de site facut pe o gramada de bani publici.

# adela date 11 April 2013 20:39 +3

ce site e acesta? am un proces civil la calarasi , pe cel vechi aparea, iar aici nici macar nu apare ca inregistrat, iar cei de la arhiva nu vor sa-mi dea nici un detaliu despre.. rezolvati bai, ca lumea e interesata de ce se intampla pe la tribunal..

# cat a costat proiectul date 11 April 2013 21:44 0

costul implementarii proiectului: 2.215.560 lei (fara TVA), din care 79,08% fonduri europene nerambursabile din cadrul programului specific al Comisiei Europene „Justitie Penala” si 20,92% din bugetul de stat.

# zamoreanu date 8 July 2013 17:42 +2

În opinia mea Ministerul ar trebui să „dezvolte” responsabilitatea în rândul inamovibililor care țin la „blat” dosarele baronilor gen Savin Emanoil - primarul fostului Orașului Bușteni, actualmente proprietatea privată a edilului. În plus, noi cei care mai avem verticalitate.., ar trebui să dăm dovadă de curaj și responsabilitate civică și să îndreptăm degetul acuzator către cei care au strivit nărodul sub averile acumulate ilegal sau la limita legii. Cel puțin Bușteni-ul nu mai are nimic: spital, 2 parcuri, sanatoriu, islaz, zone protejate, etc., etc... Dar are un impostor parvenit din Galați care a reușit să cumpere autoritățile locale și centrale, facilitându-le terenuri subevaluat la 11 euro mp, unde și-au construit case de vacanțe (în fostul islaz și-n zonele protejate din Munții Baiului). Pentru mai multe detalii vă invit să-mi vizitați blogul: http://zamoreanul.wordpress.com/ Dunmezeu să ajute România și românii.

# Ion date 23 March 2014 07:16 0

ATENTIE-TAXA HABITAT ILEGALA Pentru cei care doresc renuntarea la plata taxei de habitat se poate proceda astfel:se poate depune o plangere la judecatorie ( plangere formulata pe \"competenta dupa materie si valoare\",conf. art. 94 din CPC) in care se vor specifica urmatoarele: -deseurile provenind din achizitionarea din comert a marfurilor alimentare si nealimentare devin proprii, si prin urmare pot fi valorificate la unitatile autorizate pentru recuperarea banilor (reciclarea lor in scop personal); -potrivit art. 480 Cod civil \"proprietatea este dreptul ce are cineva de a se bucura si a dispune de un lucru in mod exclusiv si absolut cu respectarea art. 44 din Constitutia Romaniei\". Implicit dreptul de proprietate obliga la respectarea sarcinilor privind protectia mediului; - in privinta deseurilor biodegradabile, acestea pot fi folosite ca ingrasamant natural la gradinarit (compost); - se va specifica in plangere neexistenta/nesemnarea unui contract pentru ridicarea gunoiului;

# Șelaru Constantin-Ștefan date 28 April 2014 18:02 +1

PORTALUL ESTE UN DOCUMENT PUBLIC ? Da, pentru că este mijlocul de comunicare existent dintre instanțele judecătorești și justițiabili. Atunci, cum poate fi catalogat faptul că, după numai câteva zile de la judecarea unei cauze s-a dat publicității prin PORTAL faptul că: ”S-A ADMIS CEREREA” pentru ca, după aproape trei luni, cu numai o zi înaintea transmiterii prin poștă către reclamant a hotărârii de la fond, textul citat anterior prin PORTAL să fie modificat pur și simplu, fără nici o explicație, în sensul că: ”RESPINGE CEREREA !?” Care este valoarea juridică a acestor comunicări oficiale total contradictorii ? Am adus la cunoștiința Curții de Apel această stare de fapt generatoare de o legitimă bănuială și a tratat-o ca pe o informație oarecare, fără nici un comentariu. Și asta este legal și mai ales, corect, nu-i așa ?! UNDE ÎNCEPE ȘI UNDE SE TERMINĂ ACTUL DE JUSTIȚIE ?! Aș fi extrem de interesat ca să aflu măcar o singură opinie.  

# ȘELARU cONSTANTIN-ȘTEFAN date 28 April 2014 18:16 0

Autoritatea ”LUMEI JUSTIȚIEI” poate determina Ministrul Justiției ca să reorganizeze activitatea instanțelor astfel încât, litigiile care au ca obiect pensiile să fie înregistrate și judecate cu celeritatea cuvenită avându-se în vedere că ”PENSIONARII NU SUNT NEMURITORI !” iar sumele infime care sunt disputate în cadrul respectivelor litigii, așa mici cum sunt, pentru ei au o imensă valoare și mai ales, importanță chiar vitală, la acoperirea cât de cât a necesarelor cheltuieli zilnice. Până la această dată nimeni nu s-a sesizat de faptul că, uzual, de la data depunerii unei acțiuni și până la primul termen trec de regulă mai bine de doi ani iar completele de la fond și din recurs judecă într-o totală apatie manifestând o vizibilă plictiseală provocată de ”inexplicabila insistență a pensionarilor de a-și căpăta drepturile legitime care în mod frecvent le sunt refuzate ori diminuate de casele de pensii !”  

# dezamagitu date 1 October 2015 10:19 +1

Banii obtinuti in urma unor acte de coruptie,sunt deja bine plasati,greu de recuperat,dar: terenurile obtinute in urma unor falsuri in evidentele CF de catre grupari din politica si adminisratie pot fi indentificate din simpla lecturare a documentelor inversate cronologic. Se intimpla in loc Rupea BV,peroanele beneficiare controleaza justitia BV,au si reprezentati in sistem care la rindul lor beneficiaza din actele de coruptie.Nimeni nu se deranjeaza sa opreasca folosirea de catre propietarii fraudulosi a terenurilor substituite de la STAT

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva