1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NU DORMITI IN JILTURI! – Apelul presedintei de onoare a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, catre membrii CSM: “Noi, corpul de judecatori si procurori am avut vointa noastra ca dorinta voastra se se implineasca si prin vointa noastra sunteti in inaltele jilturi constitutionale ale demnitatii justitiei... Aveti obligatia sa va alaturati faptic, nu numai declarativ, demersurilor presedintei ICCJ de a regla situatia salarizarii, restantelor, pensiilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 December 2023 15:25
Vizualizari: 5628

De exeptie mesajul presedintei de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), judecatoarea Viorica Costiniu (foto), adresat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Costiniu le aminteste celor din CSM ca au obligatia sa se alature nu doar la nivel declarativ sefei ICCJ Corina Corbu, si sa faca toate demersurile pentru ca toate problemele ce privesc salarizarea si pensiile magistratilor si grefierilor sa fie rezolvate. Costiniu le-a transmis un mesaj membrilor CSM vineri seara, 8 decembrie 2023, aducandu-le acestora aminte ca se afla in “inaltele jilturi constitutionale ale demnitatii justitiei” doar in urma votului dat de judecatorii si procurorii din aceasta tara, cei care astazi sunt vaduviti de drepturi care li se cuvin.


 

Judecatoarea Viorica Costiniu le cere in acelasi timp membrilor CSM sa nu uite in niciun moment ca judecatorii si procurorii muncesc peste program, acasa, in weekend-uri, asa cum si cei ajunsi in CSM obisnuiau sa o faca in trecut. “Atata timp cat, potrivit declaratiilor, guvernantii in zilele de week-end vor lucra sa remedieze normele care prejudiciaza intre altele, intregul sistem judiciar cu efecte exponentiale, Seful Puterii Judecatoresti este determinat sa depuna faptic nu declarativ, eforturi pentru ca justitia sa beneficieze de drepturile legale ce i se cuvin, consideram ca prezenta celor 9 membri judecatori si 5 membri procurori poate transforma orice week-end in zi lumina de munca, alaturandu-se Presedintei Inaltei Curti si celor deja angajati in dialogul cu Executivul pentru a se gasi solutiile corecte, obiective, legale rezolvarii acestor probleme din marasmul care macina sistemul de ani de zile si care au dus si la disolutia sistemica a justitiei”, transmite presedinta de onoare a AMR.


Iata mesajul judecatoarei Viorica Costiniu, presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, pentru membrii CSM:


“Buna seara!

Dragi colegi!

Dvs ati avut dorinta sa fiti membri CSM.

Noi, corpul de judecatori si procurori am avut vointa Noastra ca dorinta voastra se se implineasca si prin vointa Noastra sunteti in inaltele jilturi constitutionale ale demnitatii justitiei.

Cu prerogativele pe care le-ati dobandit aveti obligatia de a reactiona, dar mai ales de a actiona cu sceptrul legalitatii si autoritatii ce o reprezentati sa va alaturati faptic, nu numai declarativ, demersurilor Presedintei ICCJ care este sefa Puterii Judecatoresti de a regla situatia salarizarii, a restantelor salarizarii, a pensiilor, a platii debitelor datorate de stat personalului din justitie, a aplicarii acelorasi dispozitii de marire, respectiv de aplicare a indicelui de inflatie la salariile si indemnizatiile din sistem asemeni celorlalte categorii profesionale, de oameni ai muncii.

Ne asteptam sa nu uitati ca si in prezent colegii vostrii fac din weekend zi de munca, prin birouri ori la domiciliu, cum poate si dvs ati obisnuiati sa faceti cand erati in instante /parchete.

Asa ca, atata timp cat, potrivit declaratiilor, guvernantii in zilele de weekend vor lucra sa remedieze normele care prejudiciaza intre altele, intregul sistem judiciar cu efecte exponentiale, Seful Puterii Judecatoresti este determinat sa depuna faptic nu declarativ, eforturi pentru ca justitia sa beneficieze de drepturile legale ce i se cuvin, consideram ca prezenta celor 9 membri judecatori si 5 membri procurori poate transforma orice weekend in zi lumina de munca, alaturandu-se Presedintei Inaltei Curti si celor deja angajati in dialogul cu Executivul pentru a se gasi solutiile corecte, obiective, legale rezolvarii acestor probleme din marasmul care macina sistemul de ani de zile si care au dus si la disolutia sistemica a justitiei.

Cand s-a infiintat CSM, (2004), Ministerul Justitiei a delegat la CSM 20-30 de persoane pentru departamentul economic.

Acum e vremea sa delegati la ICCJ un numar de persoane suficient pentru a sustine efortul departamentului economic al ICCJ ce trebuie sa acopere situatiile din toate instantele.

Cooperarea intre Justitie si Executiv trebuie sa fie in stare sa readuca lucrurile in matca respectului de buna voie, buna credinta pe masura demnitatii ce o reprezentam in ordinea de drept.

Coeziunea autoritatilor judiciare, in orice demers ce priveste justitia, da putere si vigoare Puterii judecatoresti reprezentata de Presedinta ICCJ si care da prin prestanta si demnitate girul statului de drept din Romania.

Multi dintre noi si sambata si duminica vor lucra in instante, la domiciliu pentru JUSTITIE.

Avem convingerea ca si membrii CSM se vor afla in sediul CSM si alaturi de ei staff-ul necesar pentru sprijinul practic girat JUSTITIEI si vor renunta la beneficiile unui weekend linistit de acasa ori de la munte, la o lectura odihnitoare ori la oricare alta activitate, binemeritata de altfel, dar care pentru moment nu pot fi prioritare altora de interes general.

Cu aceasta credinta,

Sa RAZBIM!

Hon. President AMR

Judecator de Curte de Apel Viorica Costiniu”

Comentarii

# maxtor date 9 December 2023 16:45 -46

"Iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători"

# Hai că de la 01.01 Ciolacu a făcut pe plac date 9 December 2023 18:14 -155

Și le ia la freieri direct din brut. Avem de buzunărit freieriu. MI doarme strâmb o noapte,Dna. Corbu,haarrssst un ...% din condei,ca să uniformizeze neuniforma. Ba căpușelor leneșe, cu cat a scăzut numărul de dosare și câtă taxa de timbru ati strâns,fata de anul trecut, ca sa știm câți rămâneți și cât vă dăm. Să vedem cat vor tine legile salarizării in fata autorității UE,recent cedată.

# NICULAIE GHERGU date 9 December 2023 18:59 -95

Niciun cuvant despre arestarile ilegale si a multor inculpati condamnati si arestati care ulterior au fost achitati !

# santinela date 10 December 2023 07:16 +31

Ce drac sa mai "reglati" la pensiile voastre uriase,la salariile dementiale pentru o tara ca Romania ? Doamna Costiniu incepeti sa imbatraniti urat !

# Vasile date 13 December 2023 12:48 0

Magistrati lacomi si avari, profita de clanurile politice interlope. In Spania , un magistrat are o pensie de stat, de max. 4.070 de euro lunar, pe cand in Romania , au ajuns la pensii de peste 10.000 de euro lunar , numai pensia medie a ajuns la 4.500 de euro lunar. Trai pe vatrai.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva