4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NUMITA LIVIA STANCIU TREBUIE SA PLECE – Senatorul PSD Serban Nicolae ii cere demisia sefei ICCJ, dupa cazul Mariana Rarinca: „Este o pata rusinoasa, care afecteaza grav credibilitatea Justitiei... Cea mai onorabila solutie este sa plece la pensie, sa plece in avocatura, sa plece intr-o profesie privata, dar sa nu mai ramana in niciun moment in magistratura... Nu mai are ce cauta sa imparta dreptatea... Apelezi la DNA si DNA ia pozitia de drepti si executa pe cel care deranjeaza”

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 September 2015 15:48
Vizualizari: 7662

Senatorul Serban Nicolae continua sa ii ceara demisia presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu (foto 1), ca urmare a scandalosului caz Mariana Rarinca. A facut-o dupa achitarea definitiva a Marianei Rarinca, din mai 2015, si o face si acum, dupa ce judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca au admis contestatia in anulare formulata de DNA impotriva deciziei de achitare si au transformat o achitare definitiva intr-o condamnare cu suspendare, astfel incat onoarea Liviei Stanciu, cea care a acuzat-o de santaj pe Mariana Rarinca, si a DNA-ului sa fie „reperate”.

Invitat la emisiunea „La oridinea zilei”, de vineri 11 septembrie 2015, zi in care judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca au mentinut condamnarea de 3 ani cu suspendare a Marianei Rarinca data la fond, Serban Nicolae (foto 2) a explicat ca acest caz reprezinta o pata rusinoasa care afecteaza grav credibilitatea Justitiei din Romania. In opinia lui Serban Nicolae, Livia Stanciu ar trebui sa plece urgent din magistratura, in conditiile in care si-a permis un abuz pentru a rezolva o problema personala. Potrivit senatorului PSD, Livia Stanciu nu mai poate sa imparta dreptatea dupa acest urias scandal, mai ales din functia de presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Serban Nicolae a facut si o paralela intre cazul lui Mircea Basescu, cel care a apelat la DNA pentru a scapa de rudele lui Bercea Mondial care isi cereau inapoi banii dati pentru eliberarea interlopului, si cazul Livia Stanciu-Mariana Rarinca. Concluzia lui Serban Nicolae a fost ca atunci cand se apeleaza la DNA, parchetul Codrutei Kovesi i-a pozitia de drepti si il executa pe cel care l-a deranjat pe puternicul zilei.

Iata declaratia senatorului Serban Nicolae cu privire la demisia Liviei Stanciu:

Eu am mai spus-o, toata aceasta operatiune ar trebui sa aiba, in orice tara civilizata, un singur deznodamant: demisia numitei Stanciu Livia din magistratura. Este o pata rusinoasa, care afecteaza grav credibilitatea Justitiei, toata aceasta poveste. Dincolo de deznodamantul pe care l-am anticipat - poate si din experienta, poate si combinat cu experienta politica si cu ceea ce am vazut eu ca se intampla in institutiile statului de la nivel inalt - eu cred ca este un episod rusinos si in momentul asta credibilitatea Justitiei, prin persoana celei care ocupa, in modul in care ocupa, functia de presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie este afectata. Si atunci, cea mai onorabila solutie este sa plece la pensie, sa plece in avocatura, sa plece intr-o profesie privata, dar sa nu mai ramana in niciun moment in magistratura, pentru ca a facut o plangere in conditii foarte dubioase, a adresat-o unui parchet care nu avea niciun fel de competenta pe acest domeniu, s-a invocat o chestiune care este absolut stupida – pe un student l-ai da afara din examen, nu ca i-ai da o nota sa revina la toamna, l-ai da afara ca i-ai zice 'n-ai inteles nimic din facultatea asta' – sa spui ca ai calitatea, ca parte vatamata, care ar atrage competenta DNA, cand in lege nu se vorbeste de asa ceva, se vorbeste de calitatatea faptuitorului de demnitar. Nu a fost o egalitate de arme, am mai spus-o si cu alte ocazii, eu nu cred ca Mariana Rarinca ar fi avut acces la inregistrari din sedinta CSM, ca sa poata sa invoce o situatie de incompatibilitate intre magistrati, pentru ca a avut loc un dialog pe care unii l-au interpretat ca fiind generator de antipatii sau ranchiune personale, deci nu a fost o egalitatea de arme in toata aceasta chestiune. S-a intrebuintat DNA-ul intr-un mod care mie mi se pare ca afecteaza si credibilitatea acestei institutii, au aparut elemente de genul Mariana Rarinca a mai fost cercetata la Galati pentru nu stiu ce alte probleme cu inscrisurile contabile, nu mai stiu ce alte probleme. Toate aceste operatiuni arata o anumita determinare pentru a o spala pe Livia Stanciu, care si-a permis un abuz sa rezolve o problema personala. Imi aduce aminte ca si Basescu, in cazul lui prin fratele sau, isi rezolva niste probleme personale cu ajutorul DNA-ului. Apelezi la DNA si DNA ia pozitia de drepti si executa pe cel care deranjeaza pe puternicul zilei, pe 'boss-ul Romaniei'. Cam acelasi lucru s-a intamplat si astazi. Din nefericire, inca o data o spun, demisia Stanciu Livia din magistratura, de urgenta, daca mai exista o urma de demnitate. Daca mai exista un minim respect, minima decenta fata de actul de justitie, nu mai are ce cauta sa imparta dreptatea, mai ales din postura de presedinte al Inaltei Curti. Nu comentez competenta profesionala, nu comentez latura umana, nu sunt problemele mele si nu afecteaza spatiul public, dar pozitia de presedinte al Inaltei Curti este in momentul acesta afectata”.

Sursa Foto 1: Felixrache.ro

Comentarii

# Grigore Alexandrescu date 14 September 2015 14:10 +14

"Se află vreo ţară, unde l-aşa-ntîmplare Să se jertfească leul? Nici una, mi se pare. Nu ştiu cum se urmează, nu pricep cum se poate, Dar văz că cei puternici oriunde au dreptate".

# tov-a Stanciu e o victimă date 15 September 2015 18:24 +3

Ce lume rea. Doar purtătorul de vorbe al CSM, Dănileț finu Oanei a zis clar: „a acţionat considerându-se victimă a unei infracţiuni, nu ca magistrat”. I-auzi brîul  :P

# ana date 14 September 2015 14:15 +20

Dar Dle senator, aici nu vorbim de demnitatea L Stanciu. Aici vorbim de PUTERE!!!

# remember date 14 September 2015 19:07 +13

Cu asemenea propuneri,d-nul senator Serban Nicolae si-a cam semnat sentinta, in sensul ca lovind in Livia Stanciu, a lovit indirect si in Kovesi, ce nu poate spune ca nu stie despre ce este vorba si nu cunoaste speta, a lovit si in "campul tactic" ce este implicat direct si a mai lovit si in Ciolanis, cel ce a afirmat de nu stiu cate ori ca justitia isi face treaba corect.Mai urmeaza sa le ceara demisia ca si complici si sigur s-a aranjat de-un dosar pe 10 ani.Nu mai spun ca lista se poate lungi si cu Dorel Matei si complicea lui, al carei nume imi scapa.De admirat curajul domnului senator dar as dori sa-l vad luptand cu ardoare si rezolvand in acest mandat, modificarea legii "raspunderii magistratilor" lege care dac-ar intra in vigoare in 2016 ar prinde-o si pe Livia Stanciu la plata.!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :eek: :eek: :eek:

# o pensionara date 14 September 2015 14:59 +27

ce spuneti d-le senator? numita stanciu sa intre in avocatura.?????..dar ce? avocatura este lada de gunoi a justitiei?toti refulatii sistemului trebuie sa-si gaseasca loc in vreun barou?"monumentul de moralitate" trebuie sa raspunda material impreuna cu binomul pentru terfelirea conceptului de justitie...

# Yala date 14 September 2015 16:10 +17

si eu cred ca doamna poate sa se retraga fericita la pensie; sa aiba grija de broasca testoasa mostenota de la sotul avocat si sa viziteze lumea, inclusiv in croaziere de lux.La pensia pe care o va avea, chiar nu merita sa-si mai bata capul prin procese,ca avocata. In plus, i-ar fi cumplit de greu ca, la varsta dumneaei, sa se adapateze la un alt rol , acela de a vedea justitia, pe care a reprezentat-o la cel mai inalt nivel, dintr-o alta perspectiva, absolut umilitoare

# Avocățelu Stanciu date 16 September 2015 20:38 +1

Nu-i de ea jobul de jude, prea e puturoasă. Îl lăsă cu ochii în soare pe Babiuc - ieși, după 9 luni, de la bulău și canci hotărîre. Ar fi un avocat de milioane. La proces a vorbit 4 ore.

# STANCIU E O VICTIMĂ date 16 September 2015 21:09 +2

E o victimă, așa a crezut că face carieră. Doar Băse făcu ministresă pe cel mai puturos procuror (198 DOSARE NEREZOLVATE cu vechime de 60-1030 zile la PARCHETUL GENERAL).

# mulder, agentul mulder date 14 September 2015 15:07 +17

Daca caz ca asta ar fi rarisim, toti romanii ar fi fericiti! Dar asa ne aflam in fata unei "gallus gallus domesticus" care are pretentie de a se da "cocos de lupta sau rara avis". Din nefericire, cazuri gen "Rarinca", in care un boos loveste in cel fara pile, relatii, influenta etc. dar nu avem atata publicitate (nu ca ar dauna, Doamne fereste!), insa acele cazuri raman in umbra. mai mult, majoritatea romanilor loviti de astfel de necazuri, nu intreprind demersuri pentru a-si rezolva nedreptatile la CEDO, aceasta probabil din cauza lehamitei sau a starii natiei (care se automultumeste sa creada ca "Dumnezeu ii vede pe cei care au gresit voit!"). Nimeni nu ne scoate din letargie, iar jeg...uri precum unii protagonisti ai cazului de mai sus cunosc aceasta "particularitate" a poporului si, probabil, pe asta mizeaza. Pe urma ne miram ca suntem facuti de altii: "popor las", "tigani" etc. si incercam sa ne prefacem ca luam atitudine impotriva nedreptatilor....trist, dar perfect real ce spune si Severin :sad:

# PROFESIONALISM date 14 September 2015 15:19 +21

Si pe langa dna Livia Stanciu, cine mai trebuie, sa isi dea demisia? O anume doamna care a transformat dna-ul in politie politica si care aresteaza de zor, doar, doar sa ii faca guvern lui Iohannis! (Palarie intr-un picior, ghici kovessi, ce e?)

# AM date 14 September 2015 15:24 +15

CE RESPONSABILITATE ARE MINISTRUL JUSTITIEI,CAND TOATE ACESTE ABUZURI SE PETREC SUB NASUL ACESTUIA?DE CE SUNT TOLERATE ASEMENEA FAPTE SI NIMENI NU IA MASURI.CE FAC DRIGUITORII ACESTEI TARISOARE,HAITUIATA SI ABUZATA DE UNII SI ALTII.DNA SE OCUPA DE ,,MAREA CORUPTIE" DE 25000 DE EURO SI TRECE CU VEDEREA HOTIILE DE ZECI SI SUTE DE MILIOANE DE EURO,BA CHIAR MILIARDE.NE INTREBAM DE CE???

# nicolae date 14 September 2015 15:34 +21

Toti magistratii corecti din Romania ar trebui sa ceara DEMISIA tupeistei STANCIU LIVIA . Sigur sub inaltul ei scaun se ascund multe infractiuni . Daca pleaca ea , vor iesi la lumina .

# unul din lumea cea mare date 14 September 2015 17:34 +13

ptr nicolae// tocmai asta/i nicolae, au RAMAS POATE NICI MACAR 20% MAGISTRATI corecti.........RESTUL SINT BUCATARI CHINEZI AI (IN)JUSTITIEI..........vezi acum de ce este gresit ca sint bagati si procuratori in rindurile magistratilor

# nea caisa date 14 September 2015 16:33 +15

Vedeti sa nu-si dea Livia Stanciu demisia!

# CI date 14 September 2015 17:45 -10

Credeam că Șerban Nicolae are alte preocupări: legea amnistiei, reducerea pedepselor, interzicerea arestărilor în cauze de corupție și alte asemenea măsuri de sprijinire a justiției...

# Faptasul date 14 September 2015 23:08 +8

Ai uitat legea privind portul catuselor numai de catre talhari si criminali...exceptant coruptii...apropos de un an jumate nu avem.o lege pentru a obtine un listing telefonic intr un dosar unde trebuie sa stii cu cine a vbit victima sau inculpatul...nimeni nu se ingramadeste sa o adopte....legile sunt pro infractori

# bogdan date 15 September 2015 07:35 +7

Adica cum ”sa plece in avocatura”??? Cu alte cuvinte toate ... pot face parte din corpul avocatial. Nu, nu. Avocatura are nevoie de oameni integri, de oameni cinstiti nu de judecatori imorali sau prinsi cu mata-n sac !!!!

# santinela date 15 September 2015 08:12 +6

Asta sa plece ? Ha,Ha,Ha--- !Ea,Camelia Bogdan

# dan date 16 September 2015 11:01 +3

Cred ca d-na Stanciu are in mana meniul unui restaurant....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva