21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

O ALEGERE EXCELENTA – Sefa ICCJ Corina Corbu propune delegarea judecatoarei Eleni Marcu la conducerea Sectiei penale a Inaltei Curti. In prezent, functia de presedinte al Sectiei penale a ICCJ este vacanta, dupa ce judecatorul Claudiu Rus si-a dat demisia

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 September 2023 16:41
Vizualizari: 3674

Excelenta este, din punctul nostru de vedere, alegerea presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu (foto centru), pentru sefia Sectiei penale a ICCJ.


 

Corbu propune delegarea judecatoarei Eleni Marcu in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti. Propunerea va fi discutata de Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de joi, 14 septembrie 2023 (vezi facsimil).

 


Pentru cine nu cunoaste, trebuie sa spunem ca Eleni Marcu este o judecatoare recunoscuta si apreciata in mediul judiciar pentru solutiile corecte pe care le-a dat de-a lungul timpului. In plus, Eleni Marcu se numara printre magistratii care au intarit practica respectarii hotararilor CCR si ICCJ pe prescriptie, inclusiv dupa decizia CJUE din 24 iulie 2023.

Nu in ultimul rand, judecatoarea Eleni Marcu, impreuna cu colegele sale de la ICCJ Elena Barbu si Valerica Voica, a pronuntat in vara acestui an, in 21 iunie 2023, o solutie extrem de curajoasa, dar cat se poate de temeinica, admitand recursul in casatie formulat de primarul Cristian Popescu Piedone in dosarul Colectiv, si dispunand achitarea acestuia.

In final, amintim ca functia de presedinte al Sectiei penale a ICCJ era vacanta din iulie 2023, dupa demisia judecatorului Andrei Claudiu Rus.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva