26 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

O VESTE TRISTA: PLEACA SI ADINA – Pierdere importanta pentru magistratura. Dupa o cariera de 25 de ani, judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj iese la pensie. Lupea a fost una dintre vocile care au schimbat in bine magistratura, luptand pentru devoalarea abuzurilor si pentru apararea magistratilor si a drepturilor si libertatilor cetatenilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 September 2022 12:37
Vizualizari: 4782

Justitia va fi mult mai saraca. Una dintre cele mai valororoase si apreciate judecatoare din Romania pune roba in cui. Ne referim la judecatoarea Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj.


 

Dupa o cariera de 25 de ani, Lupea a decis sa iasa la pensie. Solicitarea de eliberare din functie prin pensionare a fost deja depusa la Consiliul Superior al Magistraturii, urmand sa fie discutata joi, 15 septembrie 2022, de Sectia pentru judecatori a CSM (vezi facsimil).


Scut impotriva abuzurilor


Plecarea Adinei Daria Lupea reprezinta o pierdere uriasa pentru sistem. Afirmam asta avand in vedere nu doar profesionalismul judecatoarei Lupea, ci si faptul ca a fost unul dintre judecatorii care s-au luptat si au reusit schimbarea in bine a magistraturii.

De asemenea, nu trebuie uitate nici momentele in care Lupea si-a aparat colegii, supusi diverselor abuzuri, chiar si cu riscul ca impotriva ei sa fie declansate actiuni de hartuire din partea sefilor Justitiei.

Nu in ultimul rand, de nenumarate ori aceeasi Adina Daria Lupea s-a aflat in linia intai a magistratilor curajosi care au reactionat impotriva abuzurilor comise contra simplilor cetateni, aparand in acest fel drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor.

 


Comentarii

# M date 14 September 2022 12:49 +2

Au mai ramas cateva, da es si acestea anul asta s-a terminat cu justitia adevarata

# Pompiliu Bota date 25 September 2022 23:07 0

Mare pierdere, mare doamnă; am ramas dator 2 buchete de flori: doamnei Adina și doamnei cu nume de provincie estică (SIC!)... s-ar putea să reușesc totuși...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.09.2022 – Paranghelie la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva