3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OAMENI MICI IN FUNCTII MARI – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti: “Cazul presedintelui interimar al CSM mi-a amintit de cazul actualului premier... Constat ca 'lupta pentru scaun' imi demonstreaza ca vesnicia in functia de sef s-a nascut in Romania!... Cu cat mai mare disperarea de a ramane sef, cu atat mai mic este cel care face asta!... De voi se va vorbi ca despre niste disperati ai functiilor! Asa veti fi recunoscuti!”

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 May 2022 12:39
Vizualizari: 5544

Cazul asa-zisului presedinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu, este doar o parte dintr-un fenomen generalizat in Romania. Si anume cel al oamenilor pentru care sa fii sef, cat mai mult posibil, reprezinta telul suprem.


 

Judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti a facut luni seara, 9 mai 2022, o analiza pe pagina sa de Facebook, plecand de la situatia din CSM, acolo unde Bogdan Mateescu a stat la conducerea institutiei peste mandatul legal, vreme de aproape sase luni, inventandu-i-se functia de presedinte interimar, neprevazuta de lege si de Consititutie. Astfel, precizand inca din start ca textul sau nu este un atac la persoana si nici vreo apreciere asupra litigiilor aflate in curs in legatura cu mandatul nelegal al lui Mateescu, judecatoarea Afrasinie isi exprima convingerea ca cu cat o persoana se agata de scaun si cu cat disperarea de a ramane sef este mai mare, cu atat respectiva pertsoana este mai mica. Iar despre personajele aflate intr-o asemenea situatie, se va vorbi in viitor ca fiind niste disperati ai functiilor.

Mesajul judecatoarei Madalina Afrasinie este unul cat se poate de pertinent, si, asa cum ea insasi a precizat, nu reprezinta vreun atac la persoana. Orice magistrat din aceasta tara are dreptul de a comenta ce se intampla in forul superior al magistraturii, asta intrucat membrii CSM sunt trimisi acolo de toti magistratii tin tara si reprezinta interesele tuturor judecatorilor si procurorilor. Astfel, criticile aduse membrilor CSM trebuie sa fie permise, si magistratii chiar trebuie incurajati sa isi spuna pararea, iar orice actiune imptriva vreunui judecator sau procuror pentru opinii exprimate in legatura cu ce se intampla in CSM nu reprezinta altceva decat represalii la adresa acestuia. De altfel, judecatoarea Madalina Afrasinie a fost supusa in trecut unor asemenea actiuni abuzive de intimidare si de reducere la tacere, tocmai pentru opinii exprimate in legatura cu ce se intampla in sistemul de Justitie. Asadar, un eventual nou demers impotriva judecatoarei Afrasinie dupa acest comentariu, din partea sefului CSM Bogdan Mateescu sau a Inspectiei Judiciare, nu va fi altceva decat o noua actiune de intimidare si de incercare de reducere la tacere.


Prezentam comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


“'Au facut copiii nostri dinti!

Musca din bunici si din parinti

Musca din vazduh si din pamant

Musca si din mortii din mormant...'

In loc de noapte buna...

Cazul presedintelui interimar al CSM mi-a amintit de cazul actualului premier

Fara sa fac aprecieri asupra litigiilor care au fost sau care sunt in curs (legea interzicandu-mi acest lucru) si fara ca mesajul meu sa reprezinte un atac la persoana, constat ca 'lupta pentru scaun' imi demonstreaza ca vesnicia in functia de sef s-a nascut in Romania!

Ne agatam cu o disperare pe care nu mi-o pot explica 'de scaun', de parca 'scaunul' ne defineste ca oameni!

Cu cat mai mare disperarea de a ramane sef, cu atat mai mic este cel care face asta!

La mine, la tara, se spune ca, pentru a vedea cat de mic este omul, trebuie sa-i dai o functie!

32 de ani de democratie mioritica nu ne-au schimbat cu nimic! 'Eu' contez, 'mie' sa-mi fie bine! Tara, poporul, profesia? Ce-s acestea? Nu 'ma' impiedic de niste cioturi! 'Eu' sa castig!

'Dupa mine, potopul!'

Traim vremuri grele...parca sunt ultimele noastre momente pe acest pamant!

'Seceta domneste pe pamant

Iar soparlele se cred iguane'

Distrugem tot, tesem panze de paianjen pentru cei care au alte opinii, care ne critica si ne dorim sa fim lasati 'pe scaun'...'eul' trebuie hranit, desi, toate acestea, arata cat de bolnavi sunt cei care fac asta...

Bolnavii care ne guverneaza sunt multi si au discipoli...boala se intinde pe orizontala si pe verticala, si totul pentru a distruge..tot si pe toti!

Cei 7 ani....nu in Tibet, ci in functia de conducere m-au invatat ceva, si anume ca exista persoane atat de nefericite, de bolnave, incat singura lor fericire este sa-i nefericeasca, sa-i imbolnaveasca pe ceilalti...pe cei pe care dimineata, cand se trezesc, nu ii doare gatul...de ce? Pentru ca a avea o constiinta curata este cea mai odihnitoare perna!

Sa conduceti 'bine', bolnavilor!

Nu veti reusi sa ne imbolnaviti pe toti!

Iar de voi se va vorbi ca despre niste disperati ai functiilor! Asa veti fi recunoscuti!

PS mesajul este scris in amintirea lui Malica (Emilian Dardeci), tatal meu, care m-a incurajat sa vorbesc liber...ma rog, cat ma vor mai lasa...

'Madi, tata, au murit copii pentru ca si tu sa poti vorbi, fiica de chiabur cu origini nesanatoase! Vorbeste pana cand pamantul te va acoperi...'”

Comentarii

# FOST JUDECATOR date 10 May 2022 13:42 +302

BOALA DE ȘEFIE SE NUMEȘTE TIRANIE, DE FAPT E NARCISISM SAU AMOR PROPRIU, SAU ORGOLIU BRUTAL. AZI CSM NU GARANTEAZA INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI, OPEREAZĂ O VENDETĂ LA NIVELUL SISTEMULUI.ȘEFII ADMINISTRATIVI AFECTEAZĂ INDEPENDENȚA MAGISTRATULUI PRIN DETAȘĂRI, DELEGĂRI, CALIFICATIVE, LIPSA NORMĂRII MUNCII, IMPLICAREA SERVICIILOR SECRETE ÎN SISTEMUL JUDICIAR AFECTEAZĂ DREPTURILE ȘI LIBERTĂȚILE PROFESIONALE , CETĂȚENEȘTI...PROCURORUL CARE PARICIPĂ LA CCR TREBUIE SĂ FIE SPECIALIZAT ÎN DREPT CONSTITUȚIONAL, NU PROCUROR JUDICIAR.CCR DIN 21.000 CAUZE A RESPINS 20.500, A ADMIS 500 ȘI A INTEPRETAT DOAR 23 DECIZII.

# Speranța date 10 May 2022 13:47 +303

Felicitări pentru mesaj doamna judecător ! Musca din toți așa este , doar atâta știe si doar atâta poate ! Asta este in mintea si sufletul lui ! Un om care nu are sânge in vene doar ura frustrare , Nebunie … Ma întreb cine o fi de vina ? El ca face ce vedem toți sau cei care l au adus pe acest nul in funcția asta prea mare Pt el ? Trăim in România si asta ne explica multe

# visu date 10 May 2022 13:54 +163

Degeaba vbim dac-o facem la bec. Astia mai din domeniu, gasiti chichitele avocatesti, nu judecatoresti si, infundati-i pe nemernici!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva