21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

OBIECTIVELE FLAVIEI – Avocata Flavia Teodosiu, prodecan al Baroului Bucuresti, candideaza la un nou mandat de consilier in cadrul Baroului Bucuresti: “Transparenta activitatii conducerii Baroului prin implicarea cat mai activa a avocatilor nemembri ai Consiliului in problemele de zi cu zi ale Baroului... Intarirea prestigiului profesiei si apararea imaginii si demnitatii profesionale a avocatului”

Scris de: L.J. | pdf | print

11 September 2023 16:18
Vizualizari: 2548

Cunoscuta avocata Flavia Teodosiu (foto), consilier al Baroului Bucuresti din 2015 si prodecan al Baroului Bucuresti din 2019, si-a depus candidatura pentru un nou mandat de consilier. Asta pentru a duce mai departe proiectele deja incepute, dar si pentru a lansa altele noi.


 

Flavia Teodosiu si-a prezentat cateva dintre obiectivele pe care doreste sa le puna in practica intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de duminica, 10 septembrie 2023. Inainte insa, Teodosiu a amintit mai multe realizarile avute in ultimul mandat de consilier, perioada in care a detinut si functia de prodecan al Baroului Bucuresti. “Alaturi de echipa Baroului Bucuresti si a UNBR, am contribuit la majorarea onorariilor din oficiu, la modificarile legislative esentiale pentru profesie. Nu in ultimul rand, datorita eforturilor echipei, accesul cu telefoane mobile, tablete si laptop-uri in incintele organelor de urmarire penala este posibil. De asemenea, includerea avocatilor in categoria beneficiarilor de indemnizatii pe perioada pandemiei, reglementarea posibilitatii atestarii specimenului de semnatura si a declaratiilor privind spalarea banilor, introducerea votului electronic, posibilitatea obtinerii rapide, online, a datelor de stare civila necesare reprezentarii/asistarii clientilor, precum si reglementarea decontarii cheltuielilor de transport in cadrul asistentei din oficiu au devenit posibile datorita eforturilor acestei echipe”, scrie Flavia Teodosiu.

In ceea ce priveste noile obiective, avocata Flavia Teodosiu mentioneaza, printre altele, transparenta activitatii conducerii Baroului Bucuresti prin implicarea cat mai activa a avocatilor nemembri ai Consiliului in problemele de zi cu zi ale Baroului, intarirea raporturilor interprofesionale cu reprezentantii magistraturii si a celor din institutiile cu care profesia de avocat se interfereaza in exercitarea activa a profesiei, intarirea prestigiului profesiei si apararea imaginii si demnitatii profesionale a avocatului, consolidarea independentei avocatului si a respectarii dreptului la aparare.


Iata postarea avocatei Flavia Teodosiu:


“Sunt avocat. De 30 de ani. Profesia este pentru mine una din componentele esentiale ale vietii mele.

Referindu-ma la inceputurile profesiei mele de avocat, pot spune ca acestea au radacini adanci in trecutul meu, fiind a treia generatie de avocati. Afirm acest lucru pentru ca, traind intr-o familie de avocati, legatura mea cu profesia a inceput inca din copilarie. Sunt avocat prin excelenta si sustin cu tarie ca profesia de avocat este o profesie in care stiinta, eleganta si elocinta sunt pietrele de temelie.

Am devenit avocat in anul 1993, la terminarea Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, facand parte din ultima generatie a celor '100', respectiv ultima generatie de studenti admisi la Facultatea de Drept in anul 1989, si de atunci sunt in exercitiul profesiei in mod neintrerupt.

La formarea mea profesionala au contribuit corifei ai profesiei precum domnul avocat Victor Anagnoste, domnul avocat Ernest Virgil Popovici si, nu in ultimul rand, regretatul meu tata, avocat Flavius Teodosiu.

La randul meu, am sustinut si indrumat tinerii avocati, astfel incat sa pot transmite mai departe atat invatamintele maestrilor mei, cat si cunostintele acumulate de-a lungul celor 30 de ani de profesie exercitata neintrerupt.

La nivelul organelor de conducere, am fost singura avocata aleasa in Consiliul Baroului Bucuresti atat in anul 2015, cat si in anul 2019 cand, la propunerea domnului Decan avocat Ion Dragne, am fost aleasa si Prodecan al Baroului Bucuresti. Alegerea mea in mai multe mandate consecutive a venit ca o confirmare a increderii si aprecierii colegilor avocati, carora le multumesc inca odata si pe aceasta cale.

In prezent sunt Consilier, Prodecan al Baroului Bucuresti, iar in perioada exercitarii mandatului, incepand cu anul 2019, impreuna cu domnul Decan Ion Dragne si domnul Prodecan Daniel Fenechiu am format o echipa foarte bine inchegata, care a luptat pentru profesie, pentru drepturile avocatilor, pentru un portofoliu profesional cat mai larg al avocatului, avand si pentru viitor proiecte pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Astfel, am decis sa reducem taxa profesionala achitata de stagiari catre Barou, am creat anumite facilitati la plata taxei catre INPPA, iar pe viitor dorim sa implicam cat mai mult stagiarii in activitatea de management a Baroului.

Mandatul de Prodecan a fost unul greu, dar si cu realizari. Sa nu uitam ca am trecut prin pandemie, prin modificari legislative importante si, nu in ultimul rand, prin schimbari politice. In toti cei patru ani de mandat, in echipa, am raspuns nevoilor si solicitarilor avocatilor, am depus diligente pentru ca orice problema a unui avocat sa fie solutionata in cel mai scurt timp, am depus eforturi reale pentru imbunatatirea programului SAJ, fiind, alaturi de dl Decan Ion Dragne, coordonator al conceperii noului program care a reglementat in mod echitabil modalitatea de desemnare a avocatilor din oficiu.

Totodata, am reprezentat Baroul Bucuresti in cadrul organismelor profesionale internationale, participand la mai multe conferinte internationale cu teme profesionale de actualitate, pe care le-am transpus, in masura posibilului, in politica profesionala romaneasca.

Alaturi de echipa Baroului Bucuresti si a UNBR, am contribuit la majorarea onorariilor din oficiu, la modificarile legislative esentiale pentru profesie. Nu in ultimul rand, datorita eforturilor echipei, accesul cu telefoane mobile, tablete si laptop-uri in incintele organelor de urmarire penala este posibil. De asemenea, includerea avocatilor in categoria beneficiarilor de indemnizatii pe perioada pandemiei, reglementarea posibilitatii atestarii specimenului de semnatura si a declaratiilor privind spalarea banilor, introducerea votului electronic, posibilitatea obtinerii rapide, online, a datelor de stare civila necesare reprezentarii/asistarii clientilor, precum si reglementarea decontarii cheltuielilor de transport in cadrul asistentei din oficiu au devenit posibile datorita eforturilor acestei echipe.

Facand parte din echipa domnului Decan Ion Dragne, impreuna cu domnul Prodecan Daniel Fenechiu in conducerea Baroului Bucuresti, am reusit in perioadele grele pe care le-a parcurs profesia sa ramanem uniti si sa reprezentam o forta in apararea profesiei si a tuturor avocatilor.

Candidez, in continuare, pentru un nou mandat pentru demnitatea de Consilier al Baroului Bucuresti pentru ca am convingerea ca toate realizarile profesionale personale, precum si experienta acumulata la conducerea Baroului, in cadrul Consiliului Baroului, pot ajuta atat profesia, cat si avocatii si, de asemenea, cred in continuarea proiectelor incepute, dar si in lansarea unora noi, precum:

• crearea unui departament de comunicare al Baroului;

• eficientizarea si diversificarea activitatii consilierilor Baroului Bucuresti;

• transparenta activitatii conducerii Baroului prin implicarea cat mai activa a avocatilor nemembri ai Consiliului in problemele de zi cu zi ale Baroului;

• organizarea mai eficienta a conferintelor dedicate imbunatatirii tuturor domeniilor profesionale si, in mod special, a celor de 'nisa';

• intarirea raporturilor interprofesionale cu reprezentantii magistraturii si a celor din institutiile cu care profesia de avocat se interfereaza in exercitarea activa a profesiei;

• imbunatatirea resortului relatii internationale prin participarea cat mai activa a membrilor Baroului Bucuresti la conferinte si in cadrul organismelor profesionale internationale;

• intarirea prestigiului profesiei si apararea imaginii si demnitatii profesionale a avocatului, imbunatatirea relatiei cu institutiile implicate in infaptuirea justitiei, in sensul consolidarii independentei avocatului si respectarii dreptului la aparare;

• sustinerea in continuare a proiectului privind edificarea, in 'Cartierul Justitiei' a constructiei care sa gazduiasca un sediu nou si modern pentru Baroul Bucuresti, precum si multe alte proiecte pe care, in echipa, le vom realiza in noul mandat.

Sunt onorata ca am facut parte din echipa domnului Decan avocat Ion Dragne, impreuna cu domnul Prodecan avocat Daniel Fenechiu. Imi doresc pentru viitor tot o echipa puternica si dedicata la conducerea Baroului Bucuresti, pentru ca numai intr-o echipa bine inchegata, alaturi de un Decan ca domnul avocat Daniel Fenechiu, care a dovedit in timp abnegatie si dedicatie pentru profesie, precum si alaturi de Consilieri la fel de motivati, vom reusi sa aparam in continuare prestigiul avocaturii si sa consolidam rolul avocatului in infaptuirea actului de justitie.

Flavia Teodosiu,

Avocat”

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva