16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OBSTRUCTIONAREA JUSTITIEI – Mariana Rarinca i-a facut plangere penala la PICCJ presedintei CAB: „Lia Savonea a incalcat ROIIJ, substituindu-se completului legal investit... Nu a fost lasat completul initial investit prin repartizarea aleatorie sa judece dosarul meu, pentru a gasi judecator dispus sa incalce legea. Si l-a gasit pe Matei Dorel... Invoc celeritatea, pentru ca este vorba de libertatea mea” (Plangerea)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

28 August 2015 15:38
Vizualizari: 11361

Pensionara Mariana Rarinca a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, joi 27 august 2015, impotriva presedintei Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Lia Savonea (foto), pe care o acuza de abuz in serviciu si obstructionarea justitiei. Mariana Rarinca i-a solicitat Procurorului General Tiberiu Nitu sa solutioneze plangerea cu celeritate, intrucat este vorba despre libertatea sa, dar si pentru egalitate de tratament cu partea vatamata Livia Stanciu, presedinta ICCJ, la a carei plangere de santaj s-a pus in miscare un intreg sistem de forta, femeia fiind imediat incatusata de DNA si apoi aruncata 6 luni in puscarie, inainte de a fi achitata definitiv.


Mariana Rarinca o acuza pe Lia Savonea ca si-ar fi incalcat atributiile pentru a face in asa fel incat dosarul avand ca obiect contestatia in anulare a DNA impotriva hotararii de achitare sa ajunga la „un judecator dispus sa incalce legea”, judecator identificat in persoana lui Dorel Matei. Astfel, pensionara sustine ca presedinta Curtii de Apel Bucuresti s-a substituit completului de judecata initial investit prin repartizare aleatorie sa judece contestatia in anulare (n.r. - judecatoarele Cristina Carmen Craiu si Mihaela Nita), trimitand dosarul la Inspectia Judiciara fara consultarea membrilor acestui complet, determinand astfel amanarea cauzei. In acest sens, Mariana Rarinca a invocat art. 92 din Regulamentul de ordine interioara a instantelor de judecata (ROIIJ), care prevede in mod explicit ca un dosar poate parasi arhiva unei instante doar in vederea solutionarii unor cauze aflate pe rolul altor instante/ parchete sau pe rolul intantelor europene, Inspectia Judiciara a CSM nefiind nici instanta, nici organ de parchet.

Femeia mai arata in plangere ca „aspectele acestea au fost cunoscute de Doina Livia Stanciu si, totusi, 'reperul de moralitate si corectitudine' a acceptat sa fie judecata, fiind parte in dosar, de un complet ilegal constituit si care a incalcat legea prin atribuirea dosarului catre sine, a judecat fara sa fie potrivit normelor si nu a respectat principiul continuitatii si repartizarii aleatorii a dosarelor”.

Plangere penala si impotriva lui Dorel

Aceasta nu este singura plangere penala formulata de Mariana Rarinca impotriva unor judecatori si procurori implicati in dosarul avand ca obiect cererea DNA de admitere a contestatiei in anulare prin care parchetul a solicitat si obtinut desfiintarea hotararii de achitare pronuntate in luna mai 2015 de judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache. Astfel, pe 20 august 2015, Mariana Rarinca a depus, tot la Parchetul General, o plangere penala impotriva judecatorilor Bogdan Corneliu Ion-Tudoran, Dorel Matei si Anamaria Tranca, precum si impotriva procuroarei DNA Elena Matiesescu. Pentru solutionarea cu celeritate a acestei plangeri, pensionara a depus la PICCJ, joi 27 august 2015, o cerere adresata procurorului general al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti.

Prezentam plangerea penala formulata de Mariana Rarinca impotriva judecatoarei Lia Savonea:

Subsemnata Rarinca Mariana, din Galati, (...) formulez prezenta plangere penala impotriva doamnei judecator Lia Savonea, presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, pentru abuz in serviciu si obstructionarea infaptuirii justitiei.

Motivele sunt:

La data de 27.05.2015, s-a inregistrat la CSM, Inspectia Judiciara, o plangere formulata de mine. Desi plangerea a fost inregistrata cu data mai sus-mentionata, dosarele de fond, de apel si de contestatie in anulare au fost inaintate Inspectiei Judiciare exact cu o zi inainte de termenul de judecata stabilit la data de 24.06.2015, cand trebuia sa se judece admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare, formulata in cazul meiu de catre DNA, fara sa fie consultat completul initial investit prin repartizarea aleatorie. Desi completul a formulat adresa catre Inspectia Judiciara in vederea restituirii dosarelor in vederea termenului din 26.06.2015, aceasta nu s-a conformat. In context, precizez ca dosarele fusesera inaintate Inspectiei de catre presedinta Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea, fara consultarea completului, asa cum am precizat, si in mod ilegal, viciind astfel termenele de judecata din datele de 24.06.2015 si 26.06.2015, dispunandu-se amanarea cauzei pentru lipsa dosarelor. Prin acest demers, Lia Savonea a incalcat Regulamentul de ordine interioara a instantelor de judecata, substituindu-se completului legal investit.

Toate acestea ma fac sa cred ca, in mod special, nu a fost lasat completul initial investit prin repartizarea aleatorie sa judece dosarul meu (3302/2/2015), pentru a gasi judecator dispus sa incalce legea. Si l-a gasit pe Matei George Dorel.

Aspectele acestea au fost cunoscute de Doina Livia Stanciu si totusi 'reperul de moralitate si corectitudine' a acceptat sa fie judecata – fiind parte in dosar – de un complet ilegal constituit si care a incalcat legea prin atribuirea dosarului catre sine, a judecat fara sa fie potrivit normelor si nu a respectat principiul continuitatii si repartizarea aleatorie a dosarelor.

Trebuie precizat, de asemenea, ca art. 92 din Regulamentul de ordine interioara a instantelor prevede in mod explicit ca un dosar poate parasi arhiva unei instante de judecata doar in vederea solutionarii unor cauze aflate pe rolul altor instante sau parchete, ori pe rolul intantelor europene, ori Inspectia judiciara a CSM nu este nici instanta, nici organ de parchet.

Totodata, potrivit aceluiasi regulament, dosarul este preluat de grefierul de sedinta si predat completului de judecata cu 2 zile inainte de primul termen de judecata in vederea studierii si nu poate fi ridicat din arhiva instantei fara permisiunea completului de judecata. In acest context, doamna Lia Savonea s-a substituit completului de judecata si a dispus, in mod ilegal, fara consultarea completului, trimiterea dosarelor mele catre Inspectia Judiciara, incalcand grav normele incidente in cauza.

Solicit in mod expres ca aceasta plangere penala sa fie solutionata cu celeritate – asa cum a fost solutionata plangerea Doinei Livia Stanciu pe data de 04.06.2014 – pentru egalitate de tratament conform art. 16 din Constitutia Romaniei.

Invoc celeritatea pentru ca este vorba de libertatea mea, libertate care depinde de o instanta – Curtea de Apel Bucuresti – unde chiar presedinta Lia Savonea savarseste ilegalitati si de un complet ilegal.

Anexa la plangerea penala impotriva jud. Lia Savonea

Catre Parchetul General

Domnule Procuror General Tiberiu Nitu,

Subsemnata Rarinca Mariana, (...), in vederea solutionarii plangerii penale formulate impotriva doamnei judecator Lia Savonea, presedinte al CAB, pentru abuz in serviciu si obstructionarea infaptuirii justitiei, rog sa imi fie comunicate urmatoarele:

adresa de la posta militara sau orice alta institutie care a transportat dosarele 22674/3/2014 fond, 22674/3/2014 apel si 3302/2/2015 contestatie in anulare, din care sa reiasa urmatoarele:

-numele curierului;

-ordinul de deplasare a curierului;

-lista de inventar cand au plecat dosarele;

-lista de inventar cand s-au intors dosarele.

adresa la Inspectia Judiciara, din care sa reiasa:

-cine semneaza pentru primirea fizica a dosarelor;

-la cine au ajuns dosarele in cadrul Inspectiei Judiciare.

Rarinca Mariana”.

*Cititi aici plangerea penala formulata de Mariana Rarinca impotriva presedintei CAB, judecatoarea Lia Savonea, impreuna cu Anexa la plangerea penala, inregistrate de PICCJ

*Cititi aici cererea Marianei Rarinca catre Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, de solutionare cu celeritate a plangerii impotriva altor judecatori si procurori implicati in dosar

Comentarii

# nu o sa rezolvati asa!! date 28 August 2015 17:23 +9

Este  o tactica gresita !!.Formularea de plangeri pe care le vor solutiona tot ai lor, nu este solutia!!!Trebuie secizata Curtea de Justitie A Uniunii Europene si Comisia Europeana!!

# remember date 28 August 2015 20:33 +18

Trebuiesc utilizate toate posibilitatile de atac, step by step.Acum, cand este sfatuita de cunoscatori in ale legislatiei sunt sigur ca va gasi parghile ce poate porni avalansa.Sper ca in final sa-i vad ingropati de avalansa pe toti cei ce au incalcat legile!!

# Tica date 28 August 2015 17:56 +11

Oricum , la cate se intampla sub umbrela CAB , Savonea este depasita total de situatie , daca nu cumva lipsa ei de reactie denota o cardasie in sistem . Ceea ce nu ar fi exclus absolut deloc. Evenimetele urmatoare vor confirma sau infirma acest aspect. Savonea are in mana o carte periculoasa , care o poate decredibiliza definitiv . Faptul ca a refuzat sistematic sa candideze pentru ICCJ , preferand sa ramana la CAB naste suficiente suspiciuni , inclusiv schelete prin cotloane bine ascunse . Ce zici , dear Lia ?

# outsider date 28 August 2015 20:36 +3

De ar avea caracter secta avocaților fie ar felicita-o pe duduia av. Lavinia Pop pentru ideea genială de a plasa troianu în curtea reclamantei cu „munte de moralitate” fie ar compensa onorariul înfășcat cu grăbire + lăcomie de colega lor!

# vasile date 29 August 2015 08:30 +7

Justitia este cea mai corupta institutie a statului. Magistratii din varful ei comit abuzuri grosolane. La fel a procedat Savoia si in cazul numirii judecatorilor in dosarul lui Voiculescu. Cum s-o simti acesti oameni cand stiu sigur ca oameni nevinovati sunt bagati la puscarie? Mai pot dormi ei noapte, ce le vor spune copiilor?

# barbu date 29 August 2015 12:04 -4

De cand sunt cenzurate postarile vad numai postari cu plus.E jucaria voastra voi scrieti voi va aprexciati ... da ce legatura mai are cu justitie. Fetele lui Torontoaca ele canta ele joaca ! Stiu ca o sa cenzurati postarea asta ... da incercam si eu ..in naivitatea mea ....Apropo ... eu nu va mai citesc de luni de zile ...de cand ati bagat cenzura aia cu apare dupa cateva minute... da voi ati intrebat ... va mai citeste cineva ...

# Paris date 29 August 2015 15:24 -2

Pe mine m-au revoltat foarte tare cand mi-au cenzurat vreo 3 comentarii juridice.Am protestat pana la sefu' lor. Ce credeti ca s-a intamplat? NIMIC. Nu-i afecteaza nici la banana. Prefera mult mai mult cretinisme sau lozinci si continua sa faca ce i-au invatat stramosii comunisti. Cenzureaza cum li se scoala, in special pe cei inteligenti. Sa fiti fercit cand nu va cenzureaza postari intregi, ci doar cuvinte sau litere din cuvinte. M-am cam convins si de site-ul asta justiatiaro-"antibasist". Utilizeaza fix aceleasi practici ca si cei pe care-i critica.

# Ciudățel, foarte ciudățel... date 29 August 2015 23:16 -2

Nasol cînd e de serviciu cineva care nu ne bagă în seamă, răstoarnă odată pe zi postările. Chiar de suntem anonimi, ne deranjează stilul ăsta. Nu știu cum e cu „+” că nu am acces. O fi de vină luju? cenzura anti-luju? vreo convenție între Ciolannis și cei cu rețelele de internet? Nu încercați să postați prea multe comentarii la rînd că n-o să vă placă ce-or să vă audă urechile...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva