16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OFITERII ACOPERITI DIN JUSTITIE – Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei avertizeaza ca seful SRI, George Maior, a recunoscut ca unii judecatori si procurori colaboreaza cu serviciile: “Maior confirma: exista ofiteri activi SRI intre magistrati” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 February 2013 16:09
Vizualizari: 16990

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei (AMJ), ONG compus din avocati si specialisti in drept, considera ca directorul SRI, George Maior (foto), a recunoscut faptul ca Serviciul Roman de Informatii are colaboratori din randul magistratilor, printr-o declaratie pe care a dat-o in urma cu cateva zile, dupa intalnirea pe care a avut-o cu Comisa de control a SRI din Parlament. In 12 februarie 2013, George Maior a precizat ca a discutat cu membrii Comisiei aspecte interesante, inclusv cele privind presupuse relatii ale unor magistrati cu serviciile secrete. Cu aceasta ocazie, Maior a afirmat ca nu exista nicio incompatibilitate legata de activitatea serviciilor secrete in raport cu puterea judecatoreasca: “Nu exista nicio incompatibilitate legata de activitatea serviciilor in raport cu membri ai parlamentului sau cu puterea judecatoreasca. Este o declaratie ferma”.


AMJ: “Consideram ca declaratia domnului Maior din Parlamentul Romaniei nu face decat sa confirme ca Serviciul Roman de Informatii are colaboratori sau ofiteri activi din randul magistratilor”

In opinia AMJ, George Maior, prin raspunsul sau lipsit de transparenta, nu a negat existenta unor raporturi intre servicii si magistrati, ceea ce inseamna ca declaratia sa nu face decat sa confirme faptul ca SRI are colaboratori in randul judecatorilor sau procurorilor: “Consideram ca declaratia domnului Maior din Parlamentul Romaniei nu face decat sa confirme ca Serviciul Roman de Informatii are colaboratori sau ofiteri activi din randul magistratilor. Domnul Maior nu a negat existenta unor astfel de raporturi, nici nu a raspuns in mod transparent intrebarilor care i-au fost puse de catre parlamentari si ziaristi. A ales insa sa afirme inexistenta unor situatii de incompatibilitate. Ceea ce echivaleaza cu o recunoastere”.

AMJ: “Domnul Maior cunoaste si ascunde numele unor persoane aflate in stare de incompatibilitate care nu ar mai trebui sa fie magistrati”

Asociatia pentru Monitorizarea Justitiei ii reaminteste lui George Maior faptul ca Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor interzice oricarui magistrat sa fie lucrator operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informatii. De asemenea, AMJ considera ca George Maior cunoaste numele judecatorilor si procurorilor care colaboreaza cu serviciile secrete si care ar trebui sa isi piarda calitatea de magistrat:

Revenind la problema incompatibilitatii, cu care domnul Maior nu a fost corect informat, realitatea este ca legea 303/2004 contine o prevedere prin care se interzice in mod expres o astfel de apartenenta, sub sanctiunea pierderii calitatii de magistrat:

Art. 7 – (1) Judecatorii, procurorii, magistratii-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor nu pot fi lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

( 2) Persoanele prevazute la alin. (1) completeaza, anual, o declaratie autentica, pe propria raspundere potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii.

(3) Consiliul Suprem de Aparare a Tarii verifica, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justitiei, realitatea declaratiilor prevazute la alin.(2).

(4) Incalcarea dispozitiilor alin. (1) conduce la eliberarea din functia detinuta, inclusiv cea de judecator sau procuror.

Si atunci, ramane o singura intrebare:

Care sunt magistratii care se afla in aceasta situatie, considerata de catre domnul Maior ca nefiind de incompatibilitate?

Deoarece, dincolo de opinia domnului Maior, ferma sau nu, subliniem ca o asemenea incompatibilitate exista, iar aceasta atrage pierderea functiei de magistrat. Ceea ce inseamna ca domnul Maior cunoaste si ascunde numele unor persoane aflate in stare de incompatibilitate care nu ar mai trebui sa fie magistrati”.

*Cititi aici comunicatul Asociatiei pentru Monitorizarea Justitiei

Comentarii

# Cu nume și prenume date 15 February 2013 16:35 +35

Unul e Năsui Gabriel-Adrian, de la Cluj. Deja dovedit.

# Gustav date 16 February 2013 09:48 +9

Nasui e un simplu gibon, un informator oe care serviciile nu-l mai cauta pentru ca e compromis. Cadrele sub acoperire, apoi informatorii, trebuie deconspirate.

# varlam date 16 February 2013 11:42 +8

deci relatia in justitie a acestora este de tipul_\"eu îi fac dosar şi tu îl condamni\" fără probe.............ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat...........foarte multe cazuri de injustitie asa s-au desfasurat si se desfasoara in justitia de la noi......... de aceea stau oameni nevinovati puscarii. Dumnezeu nu doarme!

# ADEVARUL date 16 February 2013 23:51 +4

Parafrazand un vajnic exponent al justitiei de pe la noi pe nume G.Becali,sa spunem ca indivizii astia nu sunt cu Dumnezeu ci cu Dracu,iar chestia daca magistratii sunt informatori nu are catusi de putin relevanta in conditiile in care sri-stii sunt mici copii pe langa diavolii de magistrati care isi bat joc de noi.

# Marinaru date 15 February 2013 16:59 +20

Nu va fie frica-Sebastian Ghita ii pica!!!!!!! Basescule trebuie sa pleci sa se lumineze si tara asta. Sintem un stat clar plitienesc,mai ales ca acum e confirmat oficial. Parlamentari modificati mai repede constitutia,schimbati legile,trebuie sa devenim si noi odata OAMENI !

# VIKY date 15 February 2013 17:02 +19

De ce Ministrul Justitie nu verifica acesti \"magistrati-securisti\"?. Cred ca s-ar rezolva multe probleme in justitie, si ar inceta acest circ de a tine justitia sub papucul gunoiului de la Cotroceni. Confirmarea care a facut-o Ciuvica, referitor la suspendat ca a fost turnator, este eronata, el nu a fost, el este si in ziua de azi, impreuna cu cei pa care ii apara cu orice pret: Morar, Haimanaua, Kovesi, Macovei, Ghica, Danilet, Motoc, Ap()atia, Zegreanu...

# Marius date 19 February 2013 16:11 +1

Da, poate actualul Minstru ar face asta dacă ar fi lăsat! Dar numai după ce își face o echipa cu adevărat devotata! Atata timp cat are in jur personaje din \"vechea garda\", nu are nici o șansa! 

# Băiatu lu Luluţa date 15 February 2013 18:21 +11

Fraţi magistraţi, vă rog, fi-ţi oleacă mai  îngăduitori! Nu ne putem dispensa de toţi \"acoperiţii\" spontan, aşa dintr-odată. Am paraliza sistemul judiciar românesc tocmai aici, la vârf! Ce, vreţi să desfiinţăm  PG şi DNA şi să decapităm CSM?  Vă rog să luaţi în seamă o aplicare tranzitorie a procedurii de îndepărtare a \"acoperiţilor\" din Sistemul Judiciar Românesc! Vă rog! Da? Senchiu!

# Istratie date 15 February 2013 21:49 +7

Ofițerii acoperiți sunt precum animalele dintr-un manual de zoologie fantastică, îngerii sau dracii. Toți au aflat câte ceva despre aceste creaturi și, cu toate că nimeni nu le-a văzut, credem în ele. Pentru mani******re, tema trebuie reluată întrucât are succes garantat. Un singur călugăr medieval a prins un drac pe care, cum altfel?, l-a pus pe grătar. După aceea, și-a dat seama că \"ucigă-l toaca\" era un biet, nevinovat, motan

# Motanu date 18 February 2013 10:12 0

Istratie stai mai acoperit, ca te baga unitatea in BD nu la BDS! Nazat!

# Marin P. date 15 February 2013 22:40 +12

Hai sa-i \"dezvelim\" pe cativa din cei cunoscuti drept oamenii generalului Badea Petre din dosul Cotrocenilor: Iulica Popescu, Elena Ursulescu, Adrian Bordea, Elisabeta Rosu, Emilia Ezer, Marian Buda, Viorica Trestianu, Cuzuc Mihaela, Elena Carcei, Dumineca Virginia, Elena Ursulescu, Roxana Popa. In sfera de influenta a organizatiei generalului Badea Petre se mai afla si Minodora Condoiu dar nu ca recurt fidel al serviciilor ci mai degraba ca un avar slujitor la negotului cu sentinte prin trezorierul si concubinul ei Briciu. Deci dupa cum vedeti nu sunt in nici un fel \"acoperiti\" ci doar oficial protejati caci doar traim in statul securist roman proclamat mai nou, fara nici o pudoare sau retinere in statul mafiot roman.

# Cornel date 15 February 2013 22:45 +12

Si de micutul de CatalinCeort, ala de la INEC, ce parere aveti. Parca si asta are epoleti de securist spurcat.

# Marius date 15 February 2013 23:04 +12

La fel Alina Mihaela Bica si Catalin Marian Predoiu.

# GOGU date 16 February 2013 00:22 +9

Mai devreme sau mai tarziu, lista lor va aparea. Unii vor fi la pensie, unii in functie. Cred cei in functie vor parasi sistemul judiciar.

# Desacretizații secretomani date 16 February 2013 07:20 +7

Desecretizații pe acești secretomani!!! :eek: 8)

# Florea date 16 February 2013 09:10 +7

Si nu ii mai punem la socoteala pe cei cu rude, soti, afini in sistem.....

# fane oarcă date 16 February 2013 10:23 +7

o justitie de securisti. de c.cat justitie. de c.cat magistrati.

# grecu date 16 February 2013 11:33 +6

ghita e lingaul sri

# gavris date 16 February 2013 13:57 +3

De acord cu Marin P - nu mai exista nici un fel de teama. Sunt la putere si nu are cine sa ii traga la raspundere. Pentru ca nu exista nici un fel de raspundere - nici profesionala si nici penala atunci cand hotararile miros de la o posta ca sunt date la ordin. Altii pe lista: Gavris Marcel - Curtea de Apel Bucuresti, Andra Asanica - Tribunalul Bucuresti, Andrei Laura - Tribunalul Bucuresti, impreuna cu cumnata - Mona Lisa, Petrescu Petronela - Tribunalul Bucuresti, Anca Median - Curtea de Apel Bucuresti

# Mitu date 16 February 2013 14:22 +2

Pai, in acest caz si in asa de multe altele, se pare ca, SRI = SECURITATE sau cel putin, cei care detin arhiva SIPA (adica sri) = SECURITATE.....

# SocrateS date 17 February 2013 09:04 +2

domnul acela cu nasu\'n suflet, magistrat la iccj nu e ofiter acoperit bine de tot? la cite nenorociri a facut io pun pariu ca e cel putin don\' colonel sri ! prietenii-de petreceri- stiu de ce ! :lol:

# porcul si demonii date 17 February 2013 11:50 +3

8) porcul demis basescu chiorul ;-) si demonii lui securistii sunt peste tot ,platiti de noi ca sa ne asculte,condamne ,sa ne fure cu satana 8) aici intra coloneii macovei,georgescu,kövesy,preda,ungurenii kobe, :-x haineala ghica,udrea,cocos,5o%din pizdeleii,cct ,zegrean,ciausescu,aspazia,ghica, boc,ghita,rtv un bogat din furat ,ce avere are gunoiul asta ,ar trebui sa fi lucrat 1ooo de ani ,ca doctor specialist mondial,dar este un interlop colaborator cu mafia basescu si fura bine dar procurorii nu se ating de borfas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# avocat de la BOTA XXX date 27 February 2013 17:53 +1

Dar despre faptul ca avocatii din barourile BOTA sunt discriminati, hartuiti profesional de \"traditionali\" impreuna cu unii magistrati de peste 10 ani de zile ce parere aveti. Este normal ca un avocat din aceasta entitate juridica dupa ce a fost judecat si i s-a dat NUP sau SUP si s-a stabilit de magistrati ca a obtinut calitatea de avocat si a desfasurat activitatea de avocat in conditiile Legii 51/95 sa nu fie primit in instante desi calitatea lui a fost stabilita cu autoritate de lucru judecat? Cum isi pot permite unii sa nu respecte o hotarare cu autoritate de lucru judecat incalcand securitatea raporturilor juridice si alte drepturi din CEDO, Constitutia Romaniei, Carta dreptruilor fund. a U.E si alte acte normative. De ce nu se gandesc acestia ca ne supune la rele tratamente si la alte ilegalitati de nu avem cu ce ne intretine familiile. Va rog sa interveniti in limita posibilitatilor dv. ptr. inlaturarea acestor abuzuri si a consecintelor dezastruoase> Multi colegi de-ai mei in aceste situatii au formulat plangeri la CEDO si la alte institutii U.E. daca au vazut ca pe plan intern nu se rezolva nimic. DNA ar trebuii sa se autosesizeze ptr. unele fapte asimilate celor de coruptie( Vezi Leg. 78/2000-corob. cu art. 247/248 C.P.; 261 indic. 1 etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva