12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ONEA SE INTOARCE LA LOCUL CRIMELOR – Batjocura totala la adresa oamenilor nenorociti de procurorul Lucian Onea. Inalta Curte a anulat ordinul sefului DNA prin care Onea a fost revocat din parchetul anticoruptie. Lucian Onea va reveni in DNA. Hotararea ICCJ a fost pronuntata la doar cateva zile dupa ce judecatorii au devoalat un alt abuz ingrozitor comis de Onea. Revoltatoarea decizie ICCJ a fost pronuntata de judecatoarele Gabriela Bogasiu, Carmen Ilie si Liliana Visan (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 May 2024 12:12
Vizualizari: 3414

Si apoi se mai intreaba unii de ce Justitia are imagine proasta... O batjocura totala are loc la adresa victimelor procurorului Lucian Onea. La adresa tuturor celor pe care Onea, pe cand activa la DNA, i-a retinut sau trimis in judecata fara sa fie vinovati.


 

Procurorul Lucian Onea (foto), fost sef al DNA Ploiesti, in prezent la Parchetul Judecatoriei Campina, se va intoarce in parchetul anticoruptie. Este consecinta unei decizii luate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Concret, prin decizia nr. 2584 din 16 mai 2024, pronuntata in dosarul nr. 1331/2/2019, judecatoarele ICCJ Gabriela Bogasiu, Carmen Ilie si Liliana Visan au admis in parte actiunea lui Onea si a anulat ordinul fostului sef interimar al DNA Calin Nistor, prin care fusese revocat din functia de procuror DNA. De asemenea, ICCJ a anulat hotararea Sectiei pentru procurori a CSM prin care fusese avizata cererea lui Calin Nistor de revocare a lui Lucian Onea, precum si hotararea Sectiei pentru procurori a CSM prin care se dispusese ca Lucian Onea sa isi continue activitatea la Parchetul Judecatoriei Campina. Asadar, Lucian Onea este din nou procuror DNA si va reveni la locul “crimelor judiciare” pe care le-a comis.

Trebuie spus totusi ca hotararea ICCJ are la baza Decizia CCR din 21 noiembrie 2023, prin care prin care sintagma “in cazul exercitarii necorespunzatoare a atributiilor specifice functiei”, referitoare la revocarea procurorilor din cadrul DNA, a fost declarata neconstitutionala (click aici pentru a citi). Tot aceasta decizie CCR a determinat o solutie similara precum cea din cazul Onea, dispusa fata de procurorul Cristian Ardelean, revocat din DNA Oradea (click aici pentru a citi).

Altfel, solutia ICCJ privind anularea ordinului prin care Lucian Onea fusese dat afara din DNA vine la doar cateva zile dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a devoalat definitiv un alt abuz al fostului sef DNA. Este vorba despre un al doilea dosar inscenat fostei sefe AEP Ana Maria Patru, achitata definitiv (click aici pentru a citi).


Iata minuta hotararii ICCJ nr. 2584/2024 (dosar 1331/2/2019):


“Admite recursul formulat de reclamantul Onea Lucian Gabriel impotriva incheierii din 19 iunie 2020 si impotriva Sentintei civile nr. 1030 din 27 octombrie 2020 ale Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal. Respinge recursul formulat de paratul Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva incheierii din 19 iunie 2020 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Respinge recursul incident formulat de paratul Consiliul Superior al Magistraturii impotriva incheierii din 19 iunie 2020 si impotriva Sentintei civile nr. 1030 din 27 octombrie 2020 ale Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Caseaza in parte incheierea din 19 iunie 2020 in ceea ce priveste solutia de admitere a exceptiei lipsei procedurii prealabile referitoare la Hotararea nr. 45/17.01.2019 a Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori. Mentine celelalte dispozitii ale incheierii atacate. Caseaza sentinta recurata si, rejudecand: Admite in parte actiunea reclamantului. Anuleaza Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori nr. 41 din 15.01.2019, Ordinul emis de Procurorul Sef al Directiei Nationale Anticoruptie nr. 12 din data de 16.01.2019 si Hotararea nr. 45/17.01.2019 a Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori. Respinge ca nefondat capatul de cerere avand ca obiect anularea Ordinului Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 2 din 8.01.2019. Definitiva. Pronuntata astazi, 16 mai 2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.

 

* Cititi aici hotararea Sectiei pentru procurori a CSM din 2019 care a avizat cererea sefului interimar al DNA Calin Nistor de revocare a lui Lucian Onea din parchetul anticoruptie

 

* Cititi aici hotararea Sectiei pentru procurori a CSM din 2019 prin care s-a dispus ca acesta sa-si continue activitatea la Parchetul Judecatoriei Campina

Comentarii

# # JOS INCHIZITIA !!! date 21 May 2024 13:02 +4

:eek: :lol: :cry: <img src=ops:' /> :-x iccj, csm, ccr= ENTITATI "STAT IN STAT"... RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE!!! Doar desfiintindu-le, reformindu-le, se va stabili DREPTATEA !!! HUOOOOOOOOOOOOOOOOO !!! :zzz

# Indignat date 21 May 2024 13:12 +7

Si se mai intreaba specialii de ce nu-i mai crede nimeni nici cand iti spun cum se numesc avand buletinele in maini. Normal ca l-au iertat, se apropie alegerile, trebuie paraditi cativa pt pastrarea privilegiilor. Ia spuneti, stimati speciali cu salarii si pensii nesimtite, ce parere aveti de acest reprezentant de seama al castei? Asa-i ca are merite, ca isi justifica toate avantajele, veniturile rezultate din paradeli? Pardon, am vrut sa spun ca urmare a activitatii resposabile, prestata in spiritul si litera legii! Ei, copii, vedeti de ce nu sunteti credibili cand o dati dupa cires cu necesitatile, privatiunile si alte inchipuiri in incercarea de a va justifica salariile si pensiile nesimtite?

# Csaba D date 21 May 2024 13:24 +3

O vorbă din vremuri apuse spunea: "Un șut în fund, un pas înainte ". De asta suntem de râsul Europei, care ne refuză pe bandă rulantă cererile de extrădare.

# Iulius-Laurentiu date 21 May 2024 14:04 +33

A comite o nedreptate înseamnă a-ti pierde demnitatea si a-ti petrece restul vieții in compania unei nedreptăți. Asasinul este cel care își pierde stima de sine. Aceasta este teza care a fondat ideea moderna a conștiinței morale: nu exista crima fără martor, pentru ca exista in mine un martor interior care ma judeca.... Pana atunci : pensie fericita (cine nu ironizează, nu aprofundează)!!!

# Baba vanga date 21 May 2024 14:43 +4

Ordinul se executa nu se discuta. Cuvintele sunt de prisos. Asa trebuie sa lucrati ca sa primiti toate privilegiile. Atentie nu am spus ca judecati......ca nu poate fi vorba....

# Lorenzo de Medici date 21 May 2024 15:58 +3

O, ce veste minunată pentru paraditorii fără frontiere din (in)justiția românească. De partea cealaltă ce avem, achitări pe linie, pe fapta nu există, în puținele cauze penale ajunse în instanță cu haidamacii unității ”Haules” de la Ploiești, acțiuni disciplinare respinse pe procedură sau pe fond ori plângeri penale împotriva grupului infracțional organizat de la DNA Ploiești, care zac cu anii nesoluționate de nimeni, fie de la fosta SIIJ, fie de la ”anume desemnații” de azi. Nu mai rămâne decât să fie reabilitați/recuperați și Negulescu Portocală și Mandarina Deaconu Giluela, plus Cerasela și Alfred, ca grupa să fie din nou ce a fost și mai mult decât atât și ca bătaia de joc la adresa victimelor acestor creaturi dubioase, și moral și profesional, să fie una completă.

# Românași nu simțiți ceva,undeva? date 21 May 2024 16:00 +3

Nici acum? Gheorghe Ursu a murit alunecând pe săpun. Securiștii de atunci serveau patriar (apriori,). ICCJ a hotărât că,ICCJ a hotărât că,Obea se întoarce,Portocala se încălzește pe margine,MSN la Parchet militar,in vilegeatura,Ardelean,p acolo și el ... Mai lipsește detonarea. Chiovesi in campanie,Codlea șef de campanie,iar Duuimmbbrrrraaavaaa la zgomote,fum,flăcări și lumini.

# Jean Valjean date 22 May 2024 02:26 +2

Gaozarii qu castigat! Seful lor vrea sef ca a renuntat la gaozereala de buna voie in public pentru o perioada. Viva gaozarica sef!! Ce cazuti!!!

# maxtor date 22 May 2024 21:15 0

o,nani o,nanea SE INTOARCE LA LOCUL CRIMELOR dar A.M.P nu mai e la A.E.P.....

# santinela date 23 May 2024 07:23 0

Numele acestor trei TUTE de la ICCJ,care au judecat cu alta parte a corpului, trebuiesc puse pe toate gardurile si zidurile sa vada o tara intreaga ce fel de specimene populeaza, cica, cea mai inalta instanta a tarii . Sa lasi un nenorocit in functie ,pentru a mai "paradi" oameni este de noaptea mintii.Adica aia care mai au mintea intreaga, fiindca tutele astea in mod sigur nu o au !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva