24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ONEA SI-A BATUT JOC DE INALTA CURTE – Fostul sef al DNA Lucian Onea a mintit instanta suprema. Onea a pretins ca DNA Ploiesti nu putea inregistra declaratiile martorilor intrucat nu avea aparatura necesara. In realitate, DNA Ploiesti detinea tehnica de inregistrare a declaratiilor inca din 2015. Lucian Onea a fost demascat de adjunctul SIIJ Nicolae Marin. Paradoxal: cu Nicolae Marin la sefie, SIIJ tine dosarele lui Onea la sertar (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 June 2020 17:13
Vizualizari: 7444

Fostul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto) si-a batut joc de Inalta Curte de Casatie si Justitie. O demonstreaza documentele pe care Lumea Justitiei le publica in exclusivitate. Onea a mintit instanta supreama, fiind demascat chiar de adjunctul Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie (SIIJ) Nicolae Marin. Paradoxal insa, cu Nicolae Marin la sefie, SIIJ tine la pastrare dosarele lui Lucian Onea.


 

In 2017, Lucian Onea a instiintat in Inalta Curte – ca urmare a unei adrese trimise de instanta suprema in dosarul omului de afaceri Sebastian Ghita – ca declaratiile de martor date in aceasta cauza nu au fost inregistrate intrucat DNA Ploiesti nu ar fi dispus de aparatura necesara: Urmare a adresei dumneavoastra din data de 03.04.2017 emisa in dosar nr. 2457/1/2016 privind pe inculpatii Tudose Liviu Mihail, Dosaru Viorel, Ispas Constantin, Ghita Sebastian Aurelian si Mihaila Aurelian Constantin, prin care ne solicitati sa va inaintam suportul care contine inregistrarea martorilor cu identitate protejata audiati in timpul urmaririi penale, va facem cunoscut ca un astfel de suport nu exista intrucat declaratiile martorilor cu identitate protejata, la care ati facut referire, nu au fost inregistrate audio sau audio-video datorita lipsei mijloacelor tehnice (vezi facsimil 1).

Raspunsul lui Onea, la acea data sef al DNA Ploiesti, a fost dat in 5 aprilie 2017 si se referea la un dosar in care DNA a luat primele masuri preventive in 23 martie 2016. Tineti minte aceasta din urma data: martie 2016.

 


 

DNA il demasca pe Lucian Onea


Problema este ca Lucian Onea a mintit grav Inalta Curte, ceea ce ar putea atrage obiectul unui dosar de fals, credem noi. In realitate, DNA Ploiesti dispunea de aparatura necesara inregistrarii audio si video a declaratiilor martorilor inca din 2015. Deci inainte de demararea dosarului amintit mai sus, in cadrul caruia Onea instiinta ICCJ in 2017 ca DNA Ploiesti nu a avut posibilitatea de a inregistra declaratiile. Cu alte cuvinte, Onea nu poate sustine ca la data fabricarii dosarului lui Ghita, DNA Ploiesti nu avea aparatura de inregistrare.

Dovezile care il demasca pe Lucian Onea au fost oferite chiar de catre DNA. Concret, intr-un raspuns acordat, in 21 decembrie 2018, uneia dintre victimele lui Lucian Onea, DNA – prin Biroul de informare si relatii publice – a dezvaluit ca structura de la Ploiesti, condusa ani de zile de Lucian Kovesi, detinea aparatura pentru inregistrarea declaratiilor de martori inca din 2015 (vezi facsimil 2):

Serviciul Teritorial Ploiesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a fost dotat treptat cu mijloace tehnice de inregistrare a declaratiilor persoanelor audiate, astfel:

-La data de 24.03.2015 au fost inregistrate ca obiecte de inventar 2 mijloace tehnice de inregistrare audio si 2 mijloace tehnice de inregistrare audio-video;

-La data de 15.03.2016 au fost inregistrate ca obiecte de inventar 2 mijloace tehnice de inregistrare audio si 2 mijloace tehnice de inregistrare audio-video”.

 


 

Nicolae Marin de la SIIJ il ingroapa pe Onea. SIIJ cu Nicolae Marin la carma tine dosarele lui Onea la sertar


Nu este insa singurul raspuns al DNA in care se devoaleaza ca Lucian Onea a mintit Inalta Curte. Intr-o alta adresa trimisa unei alte victime a lui Onea, DNA recunoaste ca structura de la Ploiesti dispunea de mijloacele tehnice de inregistrare a declaratiilor de martori, cu care fusese dotata la datele amintite in raspunsul anterior. Raspunsul de mai jos este insa mai amplu, fiind oferite si date de identificare ale aparaturii de inregistrare (vezi facsimil 3):

La data de 24.03.2015, au fost inregistrate ca obiecte de inventar: Reportofon Olympus DM– 650 – 2 buc, Trepied Fancier WT3570Traveeller + Husa – 2 buc. si Camera Video Panasonic HC-V550 (geanta + card) – 2 buc.;

La data de 15.03.2016, au fost inregistrate ca obiecte de inventar: Reportofon Olympus DM– 650 – 2 buc, Trepied Hama Star 62 Foto-Video – 2 buc. si Camera Video Panasonic HC-V770EP-K – 2 buc.;”.

 


 

Un detaliu foarte important trebuie remarcat. Al doilea raspuns prezentat este semnat de procurorul Nicolae Marin, actual adjunct al SIIJ, cel care a ocupat temporar functia de sef al DNA Ploiesti, dupa Lucian Onea. Practic, Nicolae Marin a contribuit la devoalarea minciunii lui Onea de la ICCJ. Cu toate acestea, cu Nicolae Marin la carma SIIJ (caci Nicolae Marin conduce SIIJ in calitate de adjunct, functia de procuror sef fiind vacanta) dosarele lui Lucian Onea, cu exceptia celui in care a fost trimis in judecata, nu s-au mai miscat de luni bune. Si, atentie, vorbim de mai multe dosare in care este vizat Lucian Onea.

 

Un alt detaliu foarte important - pentru a spulbera orice dubiu - este faptul ca dosarul 308/P/2015 care apare mentionat pe adresa de raspuns a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea, a fost constituit, retineti, in luna noiembrie 2015, ca urmare a denuntului dat in data de 16.11.2015 de numitul Saghel Mihai. Aspectul este confirmat si in Ordonanta din 18 noiembrie 2015 a procuroarei Cerasela Elena Raileanu (nasa lui Lucian Onea) prin care aceasta atesta ca dosarul nr. 308/P/2015 a fost constituit ca urmare a denuntului dat de Saghel Mihai in 16.11.2015 - (vezi facsimilele 4 si 5)


Asa cum a confirmat oficial structura centrala si teritoriala a DNA, prin adresele prezentate mai sus, primele echipamente de inregistrare audio video au fost primte la DNA Ploiesti in luna martie 2015 - cu 7 luni inainte de constituirea dosarului 308/P/2015.

Rezulta fara putinta de tagada ca Lucian Onea a dezinformat grav Inalta Curte - probabil pentru ca nu putea sa isi inregistreze presiunile pe care le facea asupra martorilor - astfel incat nu intelegem de ce SIIJ il protejeaza in continuare si pe acest aspect extrem de grav!?!

Comentarii

# basicuta date 10 June 2020 18:39 +15

chiar n-ati inteles ca procurorii sunt DUMNEZEU in colonie? pot minti, insela, chiar si mai mult si nu pătesc nimic! SIIJ a fost gândită bine, dar nu condusă de un fost procuror DNA, care are el imense probleme de promovabilitate...

# Aurel date 10 June 2020 19:50 +4

Marin(siij) este santajat de ONEA si Portocala. Exista inregistrari

# YES date 10 June 2020 21:53 0

Inalta Curte de Casatie si Justitie ??!..ce gluma BUNA . BINE ca nu le-a DAT cu Flit....in fata la mameluci astia.

# judecator date 11 June 2020 06:41 +5

D-le Nicu, dati drumul la dosare, nu vedeti ca astia va canta zilnic Prohodul? Cand o tara intreaga a vazut ( cu ajutorul presei, ca voi sunteti degeaba in functii!) ce jegosi sunt astia, voi o lungiti pana la calendele grecesti. Luati masuri urgente si dati cu ei, cu curu de pamant. Altfel dracu are incredere in justitie!

# Lorenzo de Medici date 11 June 2020 17:34 +2

Că Onea, zis ”Lucică”, anormalul fost șef al ”Unității de Elită” de la Ploiești, își bate joc de Înalta Curte, nu e de mirare. De mirare e cum își bat joc de Înalta Curte, prin modul cum se comportă în funcție, chiar unii judecători ai Înaltei Curți, se știu ei care. Așa că, nu cred că e cazul să ne facem griji pentru ”Înalta”, că, de multe ori e mai ”mică” decât minciuna lui Onea, zis ”Lucică”.

# mitica date 11 June 2020 19:02 +2

Ce justitie avem in Romania cand nici acum dupa ani buni, onea nu este bagat in puscarie? Daca justitia nu functioneaza, trebuie schimbat totul din temelii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva