18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

OTV EMITE DIN NOU – Jos palaria pentru avocatul Adrian Toni Neacsu: “Urmaresc transmisiile sedintelor CSM cum urmaream pe vremuri OTV-ul, cand Ciumac il baga pe Dan Diaconescu in tomberon: cu o fascinatie probabil bolnavicioasa pentru urat, degradare si penibil. CSM nu a fost niciodata atat de jenant cum este astazi, in mare parte datorita stilului putinist si dictatorial al actualului presedinte, care pare lipit cu superglue de scaunul pe care trebuia sa-l paraseasca la 7 ianuarie”

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 March 2022 13:16
Vizualizari: 5206

Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) a realizat poate cea mai buna analiza despre ce se intampla in prezent in Consiliul Superior al Magistraturii. La randul sau fost membru al CSM, Neacsu arata ca institutia din care a facut parte nu a fost niciodata atat de jenanta cum este astazi.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 4 martie 2022, Adrian Toni Neacsu recunoaste ca urmareste sedintele CSM asa cum se uita candva la OTV, la emisiunile in care Dan Diaconescu era bagat in tomberon. Iar cauza pentru care CSM a ajuns intr-o stare atat de degradanta este chiar presedintele interimar al Consiliului, Bogdan Mateescu, despre care Neacsu afirma ca pare lipit cu superglue de scaunul pe care trebuia sa-l paraseasca la 7 ianuarie.


Fara alte comentarii, prezentam postarea avocatului Adrian Toni Neacsu:


“De cand am inteles ca actualul presedinte interimar al CSM, d-ul judecator Bogdan Mateescu, are o problema personala cu mine si cu ce am realizat pentru transparenta sistemului judiciar, publicarea hotararilor judecatoresti prin RoLII - pe care se agita furibund pentru a-l desfiinta, m-am ferit sa comentez ce se intampla rusinos in cadrul acestei autoritati constitutionale. Pana astazi.

Urmaresc transmisiile online ale sedintelor CSM cum urmaream pe vremuri OTV-ul, cand Ciumac (sau cum il chema) il baga pe Dan Diaconescu in tomberon: cu o fascinatie probabil bolnavicioasa pentru urat, degradare si penibil.

CSM-ul nu a fost niciodata atat de jenant cum este astazi, in mare parte datorita stilului putinist si dictatorial al actualului presedinte, care pare lipit cu superglue de scaunul pe care trebuia sa-l paraseasca la 7 ianuarie.

Decredibilizat este chiar sistemul judiciar, judecatorii si procurorii insisi in primul rand, pentru ca daca o astfel de structura mocirloasa este cea care iti garanteaza independenta si iti organizeaza functionarea nu ai cum castiga respectul publicului.

Pe fond lucrurile sunt ale naibii de simple: Constitutia Romaniei (iar nu numai legea, precizare esentiala) impune 1 an maxim de mandat pentru un presedinte la CSM si nici un tertip sau smecherie de Govora nu poate prelungi acest termen. Nu exista in Constitutie sau in lege notiunea de presedinte interimar, este doar expresia impunerii fortei in fata dreptului prin masinatiuni de budoar. Presedintele CSM nu este doar o denumire ci reprezinta persoana concreta care exercita atributiile trecute in lege in dreptul presedintelui. Daca 1 an esti presedinte, alt an iti spui interimar, iar anul urmator iti spui sa zicem Superman, dar tu in fapt esti tot seful institutiei, nu inseamna ca ai respectat termenul maxim de 1 an trecut in Constitutie, ci ca ti-ai batut joc de ea, ba chiar ca ai urinat pe ea cu acordul majoritatii din CSM care iti permite asta. Pe langa loialitatea constituționala exista si bunul simt, din care cel juridic reprezinta doar o mica parte.

La fel, membri ai CSM sunt doar cei alesi in adunarile generale ale instantelor si parchetelor iar nu cel care interimar ocupa un loc vacant pana la momentul organizarii unor noi alegeri.

Un interimar nu are vocatia de a fi ales presesinte al CSM pentru simplul considerent ca nu este membru ales al CSM, asta daca citeste cineva cu buna-credinta legea suprema.

Exista decizii ale CCR care explica art. 133 din Constitutie pe intelesul tuturor: membri alesi ai CSM, cu vocatia de a fi alesi si presedinte pentru un an, fara posibilitatea innoirii sau prelungirii, sunt doar cei alesi in adunarile generale organizate pentru alegerile generale (la 6 ani) sau partiale (la vacantarea unui post in interiorul celor 6 ani), iar nu si cei care interimar ocupa un post vacant”.

Comentarii

# # jos MIZERABILII !!! date 4 March 2022 15:53 +176

<img src=ops:' /> :-x :P Si ???? Are cineva vreo JENA sau RASPUNDERE printre PSEUDOJUSTITIARII NEKLIFIKTI ??? :zzz

# Gica contra sistemului date 4 March 2022 21:45 +5

Maistre, vezi ca ai greșit la comparații, asemanand comportamentul lui Cot-codac asta de la CSM cu cel al lui Putin. Putin face ceea ce face, în înțelegere cu amerlocii, in interesul Tarii lui. Cot-codac asta face totul în interesul Securicilor, vechi și noi, ce au distrus Tara și Justitia și pe care voi magistrații și avocații va faceți ca nu-i vedeți și recunoașteți ca distrugători ai ordinii de drept, numai în interesul lor. Dacă ai cohones lasă păpușile, ataca la baioneta papusarii, ca aia sunt sursa râului. Dacă nu lasă-te de comentarii de prisos.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva