24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PACOSTEA PRUNA – UNJR il someaza pe premierul Dacian Ciolos sa reactioneze in cazul “manipularilor” ministresei Justitiei Raluca Pruna: „Sa condamnati oficial minciunile spuse atat personal cat si oficial de Ministrul Justitiei Raluca Pruna si sa explicati opiniei publice si corpului magistratilor ce masuri veti lua pentru a corecta aceasta situatie, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecuta sub tacere si lipsita de consecinte pentru cei responsabili”

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 October 2016 16:10
Vizualizari: 6782

Numai probleme cauzeaza traducatoarea Raluca Pruna (foto). Ministresa Justitiei continua sa provoace indignare si sa irite magistratii din Romania, prin declaratiile pe care le face si prin atitudinea pe care o afiseaza. Aproape ca nu trece zi fara ca fosta asistenta a Monicai Macovei sa nu fie in centrul unui scandal, fara ca judecatorii sa nu se revolte impotriva acesteia.

Ultima reactie din partea magistratilor in legatura cu traducatoarea Pruna a venit, joi 13 octombrie 2016, din partea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj, dupa ce ministresa Justitiei a sustinut ca ar exista pensii ale unor fosti magistrati chiar si de 1 miliard de lei vechi. UNJR i-a transmis o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos in care ii cere acestuia sa condamne minciunile Ralucai Pruna si ia pozitie fata de manipularile acesteia. UNJR il someaza pe Ciolos sa explice ce va face pentru a corecta dezinformarile fostei asistente a Monicai Macovei.


Iata scrisoarea UNJR:

Domnului Dacian Ciolos

Primul-ministru al Romaniei

Stimate domnule Prim-ministru,

In urma afirmatiilor mincinoase facute de Ministrul Justitiei Raluca Pruna vizand existenta a 60 de magistrati care au pensii de peste de 1 miliard de lei vechi pe luna, va solicitam sa explicati opiniei publice ce veti face din pozitia de premier pentru a corecta consecintele acestei dezinformari, ce a produs grave efecte negative asupra imaginii magistratilor si a increderii cetatenilor in justitie.

Atitudinea Ministrului Justitiei Raluca Pruna de a manipula cu buna stiinta opinia publica, sustinand ca ar exista peste 60 de magistrati care ar avea pensii de peste 1 miliard de lei vechi pe luna, este incalificabila si necesita un raspuns din partea dumneavoastra, ca sef al Guvernului din care face parte si domnia sa.

Va reamintim ca aceasta afirmatie grava a fost facuta inaintea unei intalniri la care Ministrul Justitiei, membru al Guvernului pe care il conduceti, trebuia sa discute cu reprezentantii magistratilor despre problemele din sistemul judiciar si solutiile oferite de magistrati in “'Memorandumul privind justitia' pentru a eficientiza justitia din Romania.

Concret, pe data de 21 septembrie, cu cateva zile inaintea intalnirii pe care aceasta trebuia sa o aiba cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii, ai asociatiilor profesionale ale magistratilor, presedintilor Curtilor de Apel si procurorii generali de la acelasi nivel pe tema 'Memorandumului privind justitia', Ministrul Justitiei Raluca Pruna a afirmat pe pagina personala de Facebook ca 'as fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum (…) despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii'.

Aceeasi afirmatie a fost apoi intarita de un raspuns oficial pe care Ministerul Justitiei l-a trimis presei, care a confirmat ca 'din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii'.

Contrazisa ulterior oficial de Casa Nationala de Pensii, informatia mincinoasa a ministrului Raluca Pruna a fost preluata de toata media, generand o reactie de indignare a cetatenilor asupra corpului magistratilor si personalului auxiliar, in contextul in care acestia atrageau atentia asupra unor probleme reale si grave din sistemului judiciar.

Acest mod iresponsabil de a actiona al Ministrul Justitiei Raluca Pruna este incalificabil, facand dovada unei actiuni inadmisibile de dezinformare si manipulare a opiniei publice, ce a subminat imaginea intregului sistem judiciar si increderea cetatenilor in justitie.

Va solicitam, in consecinta, ca in calitate de Prim Ministru sa condamnati oficial minciunile spuse atat personal cat si oficial de Ministrul Justitiei Raluca Pruna si sa explicati opiniei publice si corpului magistratilor ce masuri veti lua pentru a corecta aceasta situatie, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecuta sub tacere si lipsita de consecinte pentru cei responsabili.

Cu stima,

Judecator Dana Girbovan
Presedinte

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 October 2016 19:14 +1

pina acusilea ce facutarati!!!!!!!ca noi cam de mult vociferam,......cum de ajunserati minjitiistatului cu retard!!!

# unul din lumea cea mare date 13 October 2016 19:18 -1

,,vorbeste ciob si ei sint zob,,.......,,Va solicitam, in consecinta, ca in calitate de Prim Ministru sa condamnati oficial minciunile spuse atat personal cat si oficial de Ministrul Justitiei Raluca Pruna si sa explicati opiniei publice si corpului magistratilor ce masuri veti lua pentru a corecta aceasta situatie, care, prin gravitatea precedentului creat, nu poate fi trecuta sub tacere si lipsita de consecinte pentru cei responsabili.,,BA DA CE TUPEU!!!!!!PAI VOI VORBITI DE CONSECINTE SI RESPONSABILITATE CIND VOI NU AVETI NICI UNA NICI ALTA!!!!!!!!CHIAR TUPEU DE NEPOATA REGELUI STANESCU

# mitica date 14 October 2016 08:48 +1

Pai Ciolos a spus ca Pruna e un ministru foarte bun in "guvernul meu", asa ca ..... <img src=ops:' />

# hipocrate date 14 October 2016 09:12 +4

Cum este posibil ca o individa mincinoasa,inculta si indolenta sa fie ministrul justitiei???!!!

# MARIA date 14 October 2016 10:19 +2

Este hilar ce se intampla: decredibilizarea unui intreg sistem facuta din chiar interiorul sistemului. Pana la urma, indiferent de unde venim (ca profesie, mediu social, politic etc) tot justitia ramane ultima nadejde a fiecaruia. Speranta ca acolo isi va gasi dreptatea. vrem nu vrem asta e realitatea. Si orice stat are tot interesul sa aiba o justitie eficienta, corecta, clara si puternica. Doar noi nu stim ce sa mai facem ca sa o subrezim. Cand loviturile vin din afara sistemului asta e! Dar atunci cand vi cgiar din varful acestuia ce oare poti sa mai crezi? Lovind justitia si facand-o subreda, indirect tot statul este slabit. LOVITURA DE STAT? oare? poate nu e doar teoria conspiratiei

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva