2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANA SI PE STOINA IL PROTEJEAZA – Vestitul procuror Eugen Stoina de la Parchetul Judecatoriei Sibiu a fost salvat de procurorii din CSM in dosarul in care Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata pe motiv ca a venit beat la serviciu si a picat lat pe hol. In schimb, Sectia pentru procurori a CSM l-a sanctionat disciplinar pe fostul procuror SIIJ Eugen Sorin Iasinovschi, care a dezvaluit frauda de la alegerile pentru Primaria Sectorului 1 (Minutele)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 October 2022 11:21
Vizualizari: 3957

Celebrul fost procuror DNA Eugen Stoina (foto), in prezent procuror la Parchetul Judecatoriei Sibiu, a scapat de dosarul disciplinar in care a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pe motiv ca a venit beat la serviciu si s-a prabusit pe hol. A scapat cel putin la Sectia pentru procurori a CSM, decizia finala urmand sa fie data de Inalta Curte de Casatie si Justitie.


 

Procurorii din CSM au respins joi, 13 octombrie 2022, actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara fata de procurorul Eugen Stoina, acuzat de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: “Manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Decizia a fost luata cu majoritate, existand opinia separata in sensul sanctionarii procurorului Eugen Stoina.

Hotararea Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara poate fi atacata cu recurs la Completul de 5 judecatori al ICCJ.

Cat priveste acuzatiile concrete aduse de Inspectia Judiciara lui Eugen Stoina, acestea privesc urmatoarele: S-a retinut ca procurorul s-a prezentat la sediul unitatii de parchet in stare de ebrietate, provocandu-i prabusirea in holul institutiei in prezenta prim-procurorului PT Sibiu, a jandarmului si a unui reprezentant al unei firme de curierat, fiind ulterior vazut si de alte persoane ce tranzitau holul unitatii de parchet. De asemenea, in perioada 2020-2021 domnul procuror a purtat in timpul si in afara orelor de program, in diverse imprejurari, o tinuta vestimentara inscriptionata PROCUROR, ca pretinsa modalitate de legitimare”.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara in dosarul lui Eugen Stoina (vezi facsimil 1):

 


Sanctiunea pentru Iasinovschi ramane neaplicata


In schimb, aceeasi Sectie pentru procurori a CSM l-a sanctionat disciplinar pe fostul procuror SIIJ Eugen Sorin Iasinovschi. Concret, Iasinovschi a primit “avertisment” pentru comiterea sanctiunii constand in “nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului (art. 99 lit. m teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor). Pe de alta parte, procurorii din CSM au respins actiunea Inspectiei Judiciare pentru comiterea abaterii prevazute de art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: “manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”.

Eugen Iasinovschi a fost trimis in judecata disciplinara la sesizarea Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea, dupa un interviu in care acesta a recunoscut ca a existat frauda la alegerile pentru Primaria Sectorului 1 castigate de Clotilde Armand.

Totusi, sanctiunea disciplinara nu va fi pusa in practica avand in vedere ca procurorul Iasinovschi a demisionat intre timp din magistratura.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara in dosarul lui Eugen Iasinovschi (vezi facsimil 2):

 


Comentarii

# YANY date 16 October 2022 12:10 +110

CSM-ul romînesc este cu adevărat groparul Statului de Drept,a democrației și a demniții romînilor. Desființați CSM-ul care s-a transformat într-o cloacă mizerabilă de afaceriști pe banii poporului român. Nu degeaba se spune în popor că vor fi căutați și în găuri de șarpe și vor fi pedepsiți. Plecați dracului din justiție cu tot cu acoperiții și securiștii voștrii javre fără Dumnezeu și lăsați justiția română să lucreze pentru cetățeni!

# santinela date 16 October 2022 14:13 +101

Pai cit mai au din mandat nulitatile ce populeaza sectia pentru procurori a CSM-ului se dau in spectacol,nu ca nu ar fi facut asta si pina acum ! Spectacolul este insa unul grotesc,gretos, ce scoate in evidenta caracterele infecte ale celor care populeaza Sectia NUfarul,cum bine li se spun astora. Predoiu si von Snitel sint mindrii insa de slugile astea fiindca reactioneaza intocmai si la timp la ordine. Rusine sa va ---, pardon am vrut sa spun obrazului dar din lipsa de asa ceva ramane numai rusine parchetarilor din aceasta sectie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva