4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANDEMIA A ADUS PANDALIA – Stupefiant: impotriva avocatului Gheorghe Piperea a fost depus un denunt pe motiv ca ar fi instigat la zadarnicirea combaterii bolilor prin criticile aduse masurilor draconice impuse de regimul Iohannis-Arafat sub pretextul luptei impotriva COVID-19. Procuroarea PCAB Anda-Maria Baleanu l-a trimis la plimbare pe denuntator, clasand dosarul pe „fapta nu este prevazuta de legea penala” (Ordonanta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 September 2020 11:42
Vizualizari: 9871

Mare Ti-e gradina, Doamne! Daca pana acum credeati ca ati vazut tot in materie de paranoia indusa de catre autoritatile romane sub pretextul luptei impotriva pandemiei de COVID-19, de data aceasta va prezentam ceva ce depaseste orice inchipuire.La 30 iunie 2020, un barbat l-a denuntat la politie pe avocatul Gheorghe Piperea (foto), pentru ca acesta ar fi instigat la zadarnicirea combaterii bolilor. Mai exact, profesorul universitar ar fi facut acest lucru prin sase mesaje postate pe Facebook in perioada 22-27 iunie 2020, unde maestrul Piperea critica masurile aberante luate de regimul Iohannis-Arafat sub pretextul luptei impotriva pandemiei de coronavirus. (Gasiti toate postarile reclamate in ordonanta de la final.)

Bineinteles ca procuroarea de caz de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti nu s-a coborat la mintea denuntatorului. In 3 august 2020, procuroarea PCAB Anda-Maria Baleanu a inceput urmarirea penala in rem, iar doua zile mai tarziu a clasat dosarul nr. 413/P/2020 in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala: „fapta nu este prevazuta de legea penala”.


Piperea – teroristul biologic al Romaniei


Bezna mintii a atins apogeul cand denuntatorul a sustinut ca Gheorghe Piperea „este direct raspunzator de numarul de infectari si decese care este in crestere prin instigarea persoanelor care ii urmaresc profilul la nerespectarea legii”. Mentionam ca, in ciuda insistentelor noastre, avocatul nu ne-a dezvaluit numele denuntatorului, explicand ca acesta este „ahtiat dupa atentie” si ca nu doreste sa-i faca publicitate.

Repetam: procuroarea Anda Baleanu a clasat dosarul, dandu-si seama de la o posta de caracterul aberant al acuzatiilor. Vorbim despre o procuroare cu grad profesional de PICCJ si care timp de patru ani a condus un parchet (PJ Giurgiu, intre 2015 si 2019). Totusi, ne punem intrebarea: ce s-ar fi intamplat daca aceasta sesizare ar fi nimerit la un procuror chitit pe paradeli, precum Mircea Negulescu „Portocala” sau Ciprian Man? Mare minune daca un asemenea calau nu l-ar fi retinut pe avocatul Gheorghe Piperea, defilandu-l in catuse prin fata camerelor de luat vederi si scurgand in presa de casa informatii nepublice din dosar.


Redam principalele pasaje din ordonanta de clasare (vezi facsimil):


Prin denuntul formulat la data de 30.06.2020 de numitul (...), a sesizat organele de urmarire penala cu privire la faptul ca numitul Piperea Gheorghe, in mod repetat, a postat pe canalul de socializare Facebook, care este urmarit de aproximativ 6.000 de persoane, articole si texte prin care instiga populatia la nerespectarea masurllor de protectie pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2 impuse.

Potrivit sesizarii formulate, numitul Piperea Gheorghe ia in derizoriu epidemia, pentru care foloseste apelatlvul 'p(l)andemie', fapt ce ii determina pe denuntator sa considere ca acesta doreste sa afirme ca aceasta nu exista sau ca reprezinta o problema minora. Totodata, in cuprinsul denuntului formulat, (...) (n.r. denuntatorul) a invederat ca s-a simtit jignit de afirmatiile faptuitorului, care il considera un prost cu 'botnita', precum si ca, prin postarile si dovezile cel putin indoielnice pe care le afiseaza pe profilul personal, acesta se considera detinatorul adevarulul absolut.

In opinia denuntatorului, numitul Piperea Gheorghe este direct raspunzator de numarul de infectari si decese care este in crestere prin instigarea persoanelor care ii urmaresc profilul la nerespectarea legii. (...)

Infractiunea de instigare publica, incrimlnata de art. 368 alin. 1 Cod penal, sanctioneaza fapta unei persoane de a indemna publicul, verbal, in scris sau prin orice alte mijloace, sa savarseasca infractiuni.

Elementul material al infractiunii mentionate este realizat printr-o actiune, aceea de a indemna, iar indemnul trebuie sa fie unul explicit si adresat publicului. Asadar, pentru a fi realizata latura obiectiva a infractiunii analizate, este necesara o activitate de stimulare, de incurajare, de incitare a publicului la comiterea unor infractiuni.

In cauza, analizand postarile redate, precum si alte postari realizate pe aceeasi tema, atasate la dosarul cauzei, se poate constata ca in continutul acestora sunt exprimate nemultumirile numitului Piperea Gheorghe cu privire la masurile luate de autoritati pentru a limita raspandirea virusului, opiniile sale privind existenta unor motive de nelegalitate si a unor vicii de neconstitutionalitate a actelor normative ce au impus restrictii cetatenilor si informarea publicului cu privire la demersurile judiciare realizate pentru contestarea acestora sau indoielile referitoare la existenta si gravitatea urmarilor ce pot fi produse de infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Or, fapta de a-si exprima convingerile personale, de a emite judecati de valoare sau de a-si expune aprecierile subiective cu privire la situatia existenta la nivel national in contextul pandemiei SARS-CoV-2, desi de natura sa influenteze opinia urmaritorilor, in lipsa unor activitati concrete de natura sa instige publicul sa comita fapte penale determinate, nu intruneste conditiile de tipicitate ale infractiunii de instigare publica, incriminata de dispozitiile articolului 368 alin. 1 din Codul penal.

Pentru acest motiv, se constata ca exista un impediment pentru punerea in miscare a actiunii penale cu privire la infractiunea ce formeaza obiectul cauzei, respectiv cel prevazut de art. 16 alin. 1 lit. b Cod procedure penala, fapta nefiind prevazuta de legea genala.

Concluzia enuntata este valabila si cu privire la expresia de 'botnita' folosita in cuprinsul postarilor atunci cand autorul acestora se refera la masca de protectie. Desi apreciata ca fiind jignitoare de catre (...) (n.r. denuntator), aceasta nu se circumscrie elementului material al infractiunii ce formeaza obiectul cauzei, asa cum acesta a fost descris.

Chiar daca in cuprinsul plangerii formulate a fost indicata si savarsirea infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, fapta prevazut de art. 352 alin. 1 Cod penal, in lipsa unor minime elemente carora sa le fie conferita semnificatia juridica a infractiunii mentionate, solutia urmeaza a fi dispusa numai cu privire la infractiunea conturata din descrierea situatiei de fapt.

 


Comentarii

# Liţă date 6 September 2020 12:31 +17

Până la urmă, pe ce s-au bazat pandemia şi epidemia? Pe nişte previziuni apocaliptice care nu s-au confirmat, dar au fost întreţinute de mass media şi de o cenzură globală sufocantă. Şi ce rămâne după pandemie/epidemie? Dezastru umanitar şi economic pentru unii, afaceri bănoase pentru alţii.

# Goe date 6 September 2020 15:02 +5

Tot e bine ca la PCAB mai sunt procurori cu toate sticlele pe casă. Eu m-am lovit de Claudia Roșu și de șeful ei, tractoristo Cerbu... Au fost nevoiți săracii de ei să facă dispărute înscrisuri dintr-un dosar că să își motiveze rezoluțiile de Macanache.

# YES date 6 September 2020 15:55 0

Azi este CLAR , acest Covid 19 este un virus de "laborator " care are pana acum 7 mutatii ! Cine PIERDE si cine CASTIGA pe plan "financiar" mondial ??!!

# Csiszer Attila date 6 September 2020 19:38 +2

Ce oameni mai tine pamantul,Doamne!Exclamatia din prima fraza spune totul!

# Petrichei Ana date 7 September 2020 11:47 0

Ce au mai facut tarile democratice cu CHINA au desfintat-o.Mucles,nimeni nu mai urla ca apucatii,toti au gasit remedii, de la fructe la plimbarile pe malul marii,ce sa mai vorbim de vaccinurii. Aceasta pandemie(ADEVARATA) se va transforma in curand intr-o nebunie mondiala dirijata.A cam inceput sa puta microbul de la lilieci care acum e precum serialele Tv. in mai mullte episoade(A SE NUMI MUTATII)

# Andrei Muresan date 7 September 2020 13:07 0

" regimul Iohannis-Arafat". Romani adevarati. Patrioti. Traiesc printre straini in America de Nord. Am intalnit multi arabi. Sunt ziarist de Canada. Toti arabi, soferi de Taxi, vanzatori, asistenti medicali, s.a.m.d. sunt rai, de sar chiar si la bataie, indiferent ca au dreptate sau nu. Araboaicele sunt si mai rele. Barfitoare, cretine de se cred foarte destepte, dar si curve. Am multe exemple, chiar prea multe, de scriu despre aceasta materie coloidala. Oare acest "Parafat" este la fel? Nicidecum. Ce era prin caminele studentesti cu romancele si arabi? In Canada evitam sa filmez nunti de arabi si africane. Cretini tare. Dobitoci. Cele mai faine erau la canadieni. Am fost la peste 500 de evenimente, ajungand la aceasta realitate. Nu va faceti niciun fel de problema; si in Statele Unite sunt tupeisti si ticalosi. Despre nemti, data viitoare. Acum studiez "Procesul de la Nurenberg".

# David date 7 September 2020 18:12 -5

Dar fapta de a-ti exprima convingerile personale, de a emite judecati de valoare sau de a-ți expune aprecierile subiective cu privire la situatia existenta la nivel national in JUSTIȚIA din România, de natura sa influenteze opinia urmaritorilor, si chiar in lipsa unor activitati concrete de natura sa instige publicul sa comita fapte penale determinate, de ce produce isterie la CSM pe motiv că incalcă independenta justiției? Când este vorba de sănătatea cetățeanului este mai puțin grav iar când e vorba de imaginea abstractă a unei justiții terfelite din interior devine gravissim? Am observat ca toți teribilistii fără fond gen Piperea, daca se imbolnăvesc de COVID, devine bun si Arafat, si Streinu-Cercel, devine utilă si ”botnița”, pentru ei sunt locuri la Matei Balș sau Victor Babeș, in timp ce oamenii obișnuiți sunt trimiși cu elicopterul/salvarea la alte spitale din țară. Ei țipă aiurea dar tot ei au avantaje.

# VIKY date 8 September 2020 11:47 +5

Avertisment de la OMS! ”Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia”. Bineanteles ca nu sa incheiat, din moment ce nu a fost finalizat scopul acestei "pandemii", adica vaccinul si generatia 5G. ”Aceasta nu va fi ultima pandemiei”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. ”Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită - mult mai pregătită decât a fost acum”. Poate ne explica mama Omida dela OMS, la ce sa mai fie pregatita lumea, ca inafara de genocid in masa, nu cred ca mai au cu ce sa se joace. Economia tuturo tarilor au pus-o pe butuci, bineinteles cu ajutorul slugilor din fiecare stat, libertatile au disparut in mare parte, a mai ramas doar manipularea pe scara mondiala, tot cu ajutorul slugilor.

# David date 8 September 2020 14:07 -4

Anda-Maria Băleanu, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu a respins o cerere de recuzare intr-un dosar pe motiv că dacă procurorul e prieten cu cel anchetat, nu înseamnă că nu îşi va face meseria ca la carte! Nu a castigat Piperea, a castigat isteria anti-COVID, sustinuta si de unii magistrati.

# VIKY date 8 September 2020 17:46 +2

Usor de citit, greu de inteles pentru unii: "Fapta nu este prevazuta de legea penala". Legile nu sunt aplicate in functie de covid, sau anti-covid (deocamdata), avand in vedere ca dictatura bate la usă.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva