14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARADITA CA NU L-A DAT PE PONTA – Exclusiv: in timp ce Negulescu se batea cu caramida in piept ca "il paradeste" pe Victor Ponta, procurorul DNA Lucian Onea se zbatea sa ii determine pe Andreea Cosma si Mircea Cosma sa il denunte pe fostul premier. Pentru ca a refuzat "fara nicio rezerva" sa denunte la ordinul lui Onea, Andreea Cosma a fost trimisa in judecata si condamnata la 4 ani cu executare: "Asta este, in conditiile acestea Andreea Cosma se va duce la inchisoare si tatal ei la fel"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

2 June 2020 17:55
Vizualizari: 8054

Lumea Justitiei prezinta in exclusivitate un document bomba care arata ca in timp ce fostul procuror Mircea Negulescu ameninta ca "o sa ia foc toata tara" de la paradeala pe care i-o va aplica fostului premier Victor Ponta, un alt paraditor de la unitatea de elita DNA Ploiesti, la fel de cunoscut ca Mircea Negulescu, incerca sa scoata denunturi impotriva ex-presedintelui PSD Victor Ponta (foto dreapta), dar si impotriva fostului deputat Sebastian Ghita. Dupa cum veti vedea, cei doi procurori voiau sa prinda "pestii mari" – Ponta si Ghita.


Pentru ca tehnicile care, nu au nicio legatura cu procedura penala, folosite de procurorii DNA Ploiesti pentru capturarea "pestilor mari" nu au functionat asupra celor pe care au vrut sa ii intoarca impotriva fostului premier, s-a lasat cu dosare penale, trimiteri in judecata si condamnari la inchisoare cu executare.


Totul a iesit la iveala la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, in 2019, cand a fost depusa o declaratie de martor prin care a fost detaliat modul in care unitatea de elita DNA Ploiesti s-a capacitat pentru a-l inculpa pe Victor Ponta. Potrivit documentului, in tomna anului 2015 (noiembrie), in aceeasi perioada in care Negulescu ameninta ca il paradeste pe Ponta (click aici pentru a citi), superiorul sau in grad, procurorul Lucian Onea (foto centru), l-a chemat pe un apropiat al familiei Cosma pentru a-i propune acestuia sa vorbeasca cu deputata Andreea Cosma (foto dreapta),  dar si cu tatal acesteia, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, cu scopul de a-i determina sa faca denunturi impotriva lui Victor Ponta.


Atentie, potrivit declaratiilor oferite la SIIJ de persoana a carei identitate o vom proteja din motive lesne de inteles, propunerea a venit din partea procurorului Lucian Onea care, profitand de relatiile existente intre persoana pe care o audia si familia Cosma, i-a solicitat sa ii determine pe Andreea Cosma si Mircea Cosma sa il denunte pe Victor Ponta, fostul sef al DNA Ploiesti "sperand ca eu sa am abilitatea de a-l convinge pe Cosma Mircea, in conditiile in care copiii sai nu inteleg acest lucru".


Strategia lui Lucian Onea nu a dat insa roade, caci in momentul in care a fost abordata pentru a i se propune sa il denunte pe Victor Ponta, Andreea Cosma "a refuzat fara nicio rezerva". La randul sau, tatal acesteia, Mircea Cosma, cel care spera Onea ca o va putea determina pe Andreea Cosma sa faca denunturi, a refuzat categoric sa faca denunturi impotriva lui Victor Ponta si Sebastian Ghita.


Conform declaratiei existente la SIIJ, dupa ce Andreea Cosma si Mircea Cosma au refuzat sa faca denunturile pe care le dorea Lucian Onea, fostul sef al DNA Ploiesti a mai discutat "de vreo doua ori" cu persoana care spera ca ii va convinge pe Andreea si Mircea Cosma pentru a afla daca s-au razgandit, insa aceasta a precizat ca "nu exista posibilitatea sa ii conving pe vreunul sa faca denunt" impotriva lui Ponta sau Ghita.


Daca l-ar fi denuntat pe Ponta primea clasare. Dar pentru ca nu a facut-o, a luat condamnare


Refuzul Andreei Cosma si a lui Mircea Cosma de a lua parte la inscenarile pe care le pritoceau Negulescu si Onea, l-au determinat astfel pe fostul sef al unitatii de elita DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea sa concluzioneze, potrivit marturiei oferite de persoana audiata la SIIJ, ca Andreea Cosma si tatal acesteia, Mircea Cosma, trebuie sa se duca la inchisoare: "asta este, in conditiile acestea, Andreea Cosma se va duce la inchisoare si tatal ei la fel...".


Si s-a lucrat intens la acest plan, caci dupa cum ne amintim, in 30 decembrie 2015, la scurt timp de la refuzul categoric oferit de familia Cosma de a-i denunta pe Ponta si Ghita, Andreea Cosma a fost trimisa in judecata de procurorii Alfred Savu si Lucian Onea in dosarul cunoscut in spatiul public ca "dosarul Ciuperceasca". Acelasi dosar despre care Onea ar fi precizat in fata persoanei audiate ca va fi clasat, daca Andreea Cosma va face denunturile cerute.

Speta, astfel cum se stie, este de noaptea mintii, Andreea Cosma fiind acuzata de DNA Ploiesti ca, in calitatea sa de notar (functie pe care o ocupa la acea data) nu a impus pretul unei tranzactii intre doua societati comerciale.

Absurditatea acuzatiei nu i-a impedicat insa pe doi dintre judecatorii Inaltei Curti sa pronunte, 4 ani mai tarziu, o solutie de condamnare a Andreei Cosma. Vorbim despre judecatorii Horia Valentin Selaru si Francisca Vasile care au condamnat-o, la fond, pe Andreea Cosma la 4 ani de inchisoare cu executare pentru o pretinsa complicitate la abuz in serviciu. In acelasi dosar, judecatorul Daniel Gradinaru a facut opinie separata in sensul achitarii Andreei Cosma (click aici pentru a citi).

Asteptam cu interes ce se va intampla la Completul de 5 judecatori de la ICCJ, unde se judeca apelul dosarului Ciuperceasca, cu atat mai mult cu cat, intre timp, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a fost dispusa urmarirea penala fata de procurorul Alfred Savu sub aspectul savarsirii infractiunii de represiune nedreapta, tocmai pentru modul in care a inteles sa instrumenteze cauza Ciuperceasca (click aici pentru a citi).

Astfel cum au retinut procurorii SIIJ, procurorul Alfred Savu a trimis-o in judecata pe Andreea Cosma, "desi ar fi stiut ca notarul public este nevinovat": "Suspectul ar fi incalcat obligatia de stabilire a vinovatiei in functie de ansamblul probator administrat, existand suspiciunea ca nu ar fi analizat situatia de fapt sub toate aspectele si nu ar fi administrat mijloace de proba atat in aparare, cat si in acuzare".


Lumea Justitiei va prezenta in editiile viitoare o solutie definitiva pronuntata de o instanta din Romania care atesta ca vanzarea din dosarul Ciuperceasca – cea pentru care Andreea Cosma a fost trimisa in judecata – a fost legala, demontand practic intregul dosar pritocit la DNA Ploiesti de Lucian Onea si Alfred Savu impotriva Andreei Cosma, dupa ce aceasta a refuzat sa il denunte pe Victor Ponta.


Publicam in continuare declaratia de martor de la SIIJ:

"La un moment dat, prin lunile noiembrie, decembrie 2015, procurorul sef Onea Lucian Gabriel m-a chemat la DNA – ST Ploiesti in cursul unei zile lucratoare si mi-a propus sa vorbesc cu Andreea Cosma si sa ii spun sa faca un denunt "pe Ghita sau pe Ponta", spunandu-mi ca in conditiile in care va face un astfel de denunt, Andreea Cosma va scapa de dosar, in sensul ca va lua clasare. Stiam atat de la Andreea Cosma, cat si de la Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea ca persoana vatamata aparea intr-un dosar penal al unui fost presedinte al Consiliului Judetean Prahova, unde aceasta autentificase niste acte, in calitate de notar. Expresia folosita de Onea Lucian Gabriel a fost aceea ca daca Andreea Cosma face denunt "pe Ghita sau pe Ponta vor agata niste pesti mari si au posibilitatea sa dea drumul pestelui mic, care, in acceptiunea lor, era acel presedinte de Consiliu Judetean, pe nume Anghel. Erau convinsi, atat Onea Lucian Gabriel, cat si Negulescu Mircea ca Andreea Cosma si Cosma Vlad Alexandru, aflandu-se in proximitatea lui Sebastian Ghita si a lui Victor Ponta cunosc foarte multe despre cei doi si, prin urmare, au ce sa spuna. Precizez ca subiectul a fost abordat de Onea Lucian Gabriel, iar Negulescu Mircea a fost doar prezent la discutie, fara sa se implice. Imi amintesc ca Onea Lucian Gabriel mi-a spus chiar ca, un asemenea denunt poate sa faca si tatal celor doi, respectiv Cosma Mircea, sperand ca eu sa am abilitatea de a-l convinge pe Cosma Mircea, in conditiile in care copiii sai nu inteleg acest lucru. Am avut aceasta discutie cu Andreea Cosma, care a refuzat fara nicio rezerva. Declar ca am discutat si cu tatal Andreei Cosma acest subiect si am primit acelasi refuz.

Onea Lucian Gabriel a mai abordat subiectul de vreo doua ori, intrebandu-ma daca am discutat cu ei, iar eu i-am precizat ca nu exista posibilitatea sa ii conving pe vreunul sa faca denunt. Onea Lucian Gabriel nu a insistat, imi amintesc ca m-a mai intrebat odata despre o eventuala discutie cu Andreea Cosma, iar vis-a-vis de raspunsul meu, acesta a dat cumva din cap si a spus ca 'asta este, in conditiile acestea Andreea Cosma se va duce la inchisoare si tatal ei la fel...'."


Comentarii

# M date 2 June 2020 18:39 +15

Sii? Honea si Portocala sunt liberi bine mersi, iar familia Cozma merg la puscarie. Ce nu inteleg eu este urmatorul lucu. Cum de procurorul care ia trimis in judecata are dosar penal find inculpat iar judecatorul care ia condamnat nu. Mai fratilor noi suntem luati chiar de prosti?, cum procurorul este vinovat ca ia trimis nevinovati in judecata, dar judecatorul pe acest dosar ii condamna si nu este urmarit penal. Deja ma doare capu e aud despre acesti interlopi de magistrati. Acelasi dosar procurorul vinovat dar judecatorul nu. Bravo natiune

# imun/teanu date 2 June 2020 19:18 +6

Punem pariu? Si Zdreanta si Onea vor iesi la pensii ca ale lui Lazarica si Liviei Stanciu. Cine le-a cracnit vor lua puscarii grele, salutate si de Merkel si de protipendada UE, in exstazurile (si juisante?) ale Lulutzei si mucavaia Monica, cu si, tot in porbagaj?, emasculare Vasilica in karaoke din roaba cu celebra Camelie "telepata". Si legislatia s-ar emascula idem, femeile care nu se cracesc docil la procurori cu din oficiu catuse. S.a.m.d. DACA!!! Daca banda de mafioti nazisti nu va fi zburata. Nu cu maturoi pe faras ci cu si "compresor", chiar si ala pe care minerii lui Dan Desliu, din Maramures, il urcasera zece pagini de strofe pe munte /asta-naite sa "se inece" strigand ca si Maiacovski "nu trageti fratilor" (cu pluton?, sau in ceafa?). Pe fonton atrium ICCJ afisat: "justitia regina et domina omnium virtutum" /pe la Gara exista, celebra si inca virila, Strada Virtutii, cum si Gaga zicea, "trotuarul trecea chiar prin camera ei de lucru" [ zeama bordeleza e zeama de bordel? ].

# Aurel date 2 June 2020 19:42 +2

Sa vedem decizia Iccj in cazul paraditorilor filmati si inregistrati

# DOREL date 2 June 2020 23:01 0

Alo, alo, alo, se aude ?? Toate unitatile militare ruse, chineze, vietnameze, nord-coreene si sud-coreene au intrat in alarma de lupta. Deci, se pregateste ceva ! Si b): dar, ce anume ? This is the quuestion ! Parerea mea ..

# Cetateanul date 3 June 2020 01:00 +1

Și pentru că se miră proștii de ce nu pățăsc nimic paraditorii cei mai crânceni: pentru că s-ar da exemplu prost! Nu nu ...nu cetățenilor ...ci ălorlalți paraditori de care va fi totdeauna nevoie într-o ”colonie penitenciară”. Așa că vorba tristului reșapat zis Pisicuțul Veorel ... popcorn și cola că orice apare e doar circ ieftin pentru prostit proști.

# mda date 3 June 2020 07:50 +3

Pai asta este justitia statului de drept din Romania!!!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva