11 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARCHETULE, FA CEVA! – Jurnalista Anca Alexandrescu a depus la PICCJ documentele privind nelegalitatile de la privatizarea Petrom: ”Am stat mai bine de o ora cu procurorul Marius Voineag... Continui sa va arat nu numai jaful de la privatizare ci si dimensiunea jafului post privatizare... Si astazi cand vorbim, Guvernul gireaza o alta gaura uriasa legata de Petrom”

Scris de: L.J. | pdf | print

26 January 2023 15:19
Vizualizari: 4686

Jurnalista Anca Alexandrescu (foto), realizatoarea emisiunii “Culisele Statului Paralel” de la Realitatea Plus, a depus joi, 26 ianuarie 2023, la Parchetul General documentele care atesta nelegalitatile comise in cazul privatizarii Petrom de catre compania austriaca OMV. Demersul vine dupa o serie de emisiuni cu dezvaluiri explozive facute pe acelasi subiect.


 

Dupa plecarea de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Anca Alexandrescu a precizat ca a discutat cu procurorul Marius Voineag, inmanandu-i acestuia toate documentele. Pe de alta parte, in postarea sa de pe Facebook, realizatoarea tv a subliniat ca va continua seria dezvaluirilor, atragand atentia asupra unei alte probleme privind Petrom in care Guvernul ignora o sentinta inca din 2019.


Iata postarea jurnalistei Anca Alexandrescu:


Am fost cu documentele in mana la Parchet, am intrat pe usa si m-au primit! Am stat mai bine de o ora cu procurorul sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica Marius Voineag si i-am expus exact ce v-am spus si voua si am predat documentele. Am sperante si am sa va povestesc pe larg in aceasta seara ce s-a intamplat acolo. M-a contactat si presa din Austria in legatura cu contractul. Suntem pe drumul cel bun. Nu mai pot fi intoarse lucrurile. Iar eu astazi continui sa va arat nu numai jaful de la privatizare ci si dimensiunea jafului post privatizare. Caci toate puterile ce s-au perindat dupa 2004 i-au lasat sa-si faca de cap. In anul 2016 un al Raport al Curtii de Conturi spunea asa 'in concluzie, neaplicarea dispozitiilor legale si stabilirea pretului de referinta a gazelor naturale extrase in Romania in alte conditii decat cele stabilite prin Legea petrolului nr. 238/07.06.2004, au condus la diminuarea redeventei petroliere cuvenita bugetului de stat, pentru perioada 2011-2015, cu suma estimata de 4.671.501.106,7 lei (1.390.987.220 Usd).' Deci nu numai ca nu au marit redeventele, ci i-au si favorizat sa nu le plateasca nici pe alea. Functionarii statului au continuat sa lucreze impotriva interselor statului iar politicul i-a acoperit. Pentru ca au stiut! Mai mult! Acelasi raport ne semnaleaza ca 'in perioada 2013-2015, OMV Petrom SA a vandut intreaga cantitatea de 71.409.970,79 MWh de gaze naturale destinata pietei concurentiale angro catre SC OMV Petrom Gas SRL (entitate din cadrul grupului OMV), ulterior aceasta entitate revanzand aceste cantitati de gaze naturale catre alti furnizori sau catre clienti finali la preturi mai mari cu 2% -7,2%.'

Si astazi cand vorbim, Guvernul gireaza o alta gaura uriasa legata de Petrom. Cele 8% din actiuni care trebuiau vandute angajatilor la pretul de la privatizare. Desi exista o sentinta din anul 2019, Guvernul nu se sinchiseste sa o aplice. Ca atare, zilnic, din banii romanilor se acumuleaza o datorie de 1000 lei per om din cauza neaplicarii. Si sunt cateva mii de oameni in aceasta situatie. Unii au facut o afacere din asta. Povestea o aflati azi de la noi. Si tot azi aflati cum ministrul Sorin Grindeanu prin “cunostintele” sale de la CFR a dat jumate din bugetul de investitii la doua regionale. Timis si Cluj. Sigur, nu are nicio legatura cu faptul ca el vine de la Timis si este direct conectat la Grupul de la Cluj. Poate ca procurorii care au inceput cercetarea, vor lua si asta in seama!”

Comentarii

# Cetateanul date 26 January 2023 15:49 +4

Mda. Să dezvăluim un contract "secret" dar care există postat public pe site la Ministerul Economiei si Comertului încă din 30.11.2006

# dragos barna date 26 January 2023 16:10 +1

problema la fel de mare(financiara) este la SCAF-ICCJ, acolo jaf de jaf, dar nu au procurori la SUPC iar CSM ul, ....acolo e bu

# Justitiabilul date 26 January 2023 18:02 +17

Indicatorii de baza ce caracterizeaza eficienta sau randamentul sistemului judiciar romanesc, celeritatea solutionarii dosarelor, numarul cazurilor cu amanari si schimbari de solutii precum si procentajul rechizitoriilor finalizate cu condamnari, lipsa recuperarii prejudiciilor sau pagubelor, reliefeaza din nefericire pentru democratia romaneasca post-decembrista si justitiabili O STARE DE FAPT CATASTROFALA ce ilustreaza realizarea unor cheltuieli judiciare enorme din banul public fara nici o justificare. Din analiza valorilor anuale a indicatorilor mentionati rezulta ca prin politicile adoptate (de factori de decizie extrem de subiectivi cu scopuri ascunse si interese de clan sau de grup) in cadrul sistemului judiciar nu s-a dorit emanciparea sau adaptarea acestuia la cerintele si valorile noului sistem social democratic. Valorile anuale ale indicatorilor statistici mentionati mai arata ca sistemul judiciar este (un amalgam) afectat grav si sub aspectul organizarii institutionale, al

# gigi date 27 January 2023 09:09 -1

SE ANULEAZA CONTRACTUL DE PRIVATIZARE CU OMV, DECI SI VANZAREA CELOR 8%. SI DE CE SA VANDA NUMAI ANGAJATILOR PETROM, EI AM INFIINTAT FIRMA??????

# nae din dealul feleacului date 27 January 2023 19:48 -3

Dupa cit de bataioasa/curajoasa este, D-na Anca Alexandrescu ar fi persoana potrivita pentru viitor Presedinte al Romaniei.D-na Sosoaca ar fi cel mai bun Ministru al Justitiei,iar D-l Eugen Teodorovici un foarte bun Ministru de Finante.Tripleta asta nu e de neglijat,ba dimpotriva, ar fi nimerita!Resurse umane avem si pentru un guvern performant:de exemplu la Min.Agriculturii D-l Dr.Ing.Dimitrie Musca de la Curtici ar fi nemaipomenit de bun.Si asa mai departe,doar sa ne adunam!

# Alo , justitia de kkt : se face ceva?! date 27 January 2023 20:58 +1

Bai putorilor si ticalosilor , bine nu chiar toti, miscati-va dracu` ca sunteti plini de bani si nu se vede actiune !!! :eek:

# Dan date 2 February 2023 14:33 0

OMV Petrom a raportat un profit net de 10,3 miliarde de lei în 2022. În 2021, compania raportase un profit net de 2,8 miliarde de lei, așadar e vorba de o creștere de peste 3 ori a companiei controlate de compania austriacă OMV și la care statul român deține 20% din acțiuni. OMV Petrom a raportat și plata unor contribuții-record la bugetul de stat, în valoare de aproape 20 miliarde lei, incluzând taxe, dividendele de bază și dividendele speciale. Impozitele si contribuțiile specifice sectorului au însumat peste 7 miliarde lei. OMV Petrom a raportat rezerve ce cash de peste 13 miliarde de lei, cu aproape 4 miliarde de lei mai mari decât în 2021. OMV Petrom a anunţat că se aşteaptă să nu plătească taxa de solidaritate pentru anul fiscal 2022, motivând că are „sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.12.2023 – Prima adunare generala a judecatorilor in scandalul salariilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva