19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARIUL GUVERNULUI PE INVESTITII – Abordarea asumata de premierul Marcel Ciolacu, prin alocarea de resurse majore pentru sustinerea investitiilor, isi arata rezultatele si in 2024

Scris de: L.J. | pdf | print

17 April 2024 11:20
Vizualizari: 1595

Abordarea asumata de catre premierul Marcel Ciolacu (foto), prin alocarea de resurse majore pentru sustinerea investitiilor, isi arata rezultatele si in 2024, transmite Partidul Social Democrat intr-un comunicat emis miercuri, 17 aprilie 2024 si intitulat „Pariul Guvernului Ciolacu pe investitii, validat de cresterea productiei industriale”.Cu un avans de 2,7%, Romania se numara printre tarile-membre UE cu cele mai importante cresteri ale productiei industriale din blocul comunitar, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat) luni, 15 aprilie 2024. La nivelul Uniunii Europene, productia industriala a crescut cu 0,7%, iar in zona euro cu 0,8%, in timp ce printre statele membre cu cel mai important progres se numara, alaturi de tara noastra, Irlanda (3,8%), Ungaria (3,5%), Slovenia (3,3%) si Letonia (2,9%).

Rezultatele arata ca programele de ajutor de stat pe zona industriei prelucratoare si in cea a materialelor de constructii, lansate de cabinetul Ciolacu in toamna lui 2023, isi arata deja efectele. Acestea fac parte din programul PSD de a investi masiv in economia romaneasca. Anul trecut, Guvernul a reusit performanta extraordinara de a mobiliza resursele tarii si a obtinut rezultate fara precedent in ultimii 5 ani. 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost in 2023 valoarea record a investitiilor publice, cu 11 miliarde de lei mai mult decat deficitul, mai spune PSD.

Romania a avut o crestere sanatoasa pentru ca s-a bazat foarte mult pe investitii si nu pe consum. Valoarea investitiilor publice a depasit anul trecut suma deficitului public. Per total volumul investitiilor publice a crescut cu 33%, iar acest lucru s-a vazut in aparitia a peste 75.000 de locuri de munca”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

PSD sustine ca in 2024, guvernul Ciolacu merge in aceeasi directie si va creste valoarea investitiilor. Formatiunea politica prevede ca peste 120 de miliarde de lei de la bugetul national si din fonduri europene vor fi alocate lucrarilor de infrastructura publica. Suma reprezinta echivalentul a 7,2% din PIB. Astfel, Romania se apropie de tinta de 10% din PIB, anuntata de premierul Marcel Ciolacu inca din mai 2023.


S&P reconfirma ratingul suveran al Romaniei si perspectiva stabila


Investitiile pe care Executivul le finanteaza din bani europeni si pentru care asigura cofinantarile sunt reteta Romaniei pentru o crestere economica substantiala, afirma PSD. In ultimul sau raport, agentia de rating S&P estimeaza o valoare medie a avansului economic de 3,6% intre 2025 si 2027 si a a scos in evidenta atat rezilienta de care a dat dovada piata muncii din tara noastra, cat si faptul ca somajul ramane aproape de minimele istorice inregistrate.

Atat aceasta perspectiva, ca si stocul moderat de datorie externa si guvernamentala au facut ca S&P sa reconfirme ratingul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta, precum si perspectiva stabila.

Raportul agentiei de rating este un semnal de incredere pentru investitori ca Romania ramane pe o traiectorie pozitiva de dezvoltare si ca politica asumata de PSD si Guvernul condus de Marcel Ciolacu este cea corecta”, conchide Partidul Social Democrat.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva