24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PARTENERIAT STRATEGIC – Investitiile in infrastructura Portului Constanta, in atentia Ambasadei SUA in Romania: “Portul Constanta a preluat activitatea cargo a celor sase-sapte porturi ucrainene care si-au incetat activitatea din cauza razboiului si a devenit astfel un hub important pentru marfurile care tranziteaza Marea Neagra... Chiar si in cazul in care razboiul din Ucraina s-ar incheia azi, putem ramane un jucator important in aceasta regiune cel putin timp de inca cinci ani”

Scris de: L.J. | pdf | print

23 November 2023 14:07
Vizualizari: 1883

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a avut in 22 Noiembrie 2023 o intalnire oficiala cu adjunctul Ambasadorului Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania, Michael L. Dickerson (foto dreapta), precum si cu consilierul economic din cadrul aceleiasi ambasade, Kimberly Barr (foto centru). 
In cadrul intalnirii, au fost abordate teme de interes major pentru dezvoltarea componentei economice din cadrul parteneriatului strategic dintre Romania si SUA, precum: dezvoltarea infrastructurii Portului Constanta, ca obiectiv de mare importanta strategica in noua conjunctura geopolitica, implicatiile noilor masuri fiscale asupra mediului de afaceri din Romania si dinamizarea relatiilor economice bilaterale dintre cele doua state prin atragerea de noi investitii in Romania.
 
"In momentul de fata, Portul Constanta a preluat activitatea cargo a celor sase-sapte porturi ucrainene care si-au incetat activitatea din cauza razboiului si a devenit astfel un hub important pentru marfurile care tranziteaza Marea Neagra. Chiar si in cazul in care razboiul din Ucraina s-ar incheia azi, putem ramane un jucator important in aceasta regiune cel putin timp de inca cinci ani. Mai avem insa de lucrat la revitalizarea traficului pe fluviul Dunarea pentru ca marfurile sa ajunga cu mai mare usurinta in Europa, iar pentru a transforma aceasta artera fluviala intr-una operationala 12 luni pe an, avem nevoie de investitii serioase, iar interesul Ambasadei SUA in legatura cu  acest subiect poate sa fie un semnal serios pentru oamenii de afaceri americani. Chiar daca relatia comerciala dintre Romania si SUA este pe un trend ascendent de mai multi ani, putem sa gasim noi proiecte economice majore comune de care sa beneficieze ambele state”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva