26 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PATRIOTUL ORBAN – Premierul Viktor Orban apara Curtea Constitutionala a Ungariei, ce s-a opus imixtiunii CJUE in politica interna pe tema migrantilor: „Patria exista doar unde exista drepturi. Potrivit Curtii Constitutionale, maghiarii au dreptul la propria patrie... In apararea demnitatii umane, instantele internationale au urmat aceeasi cale ca societatile progresiste. Au dezradacinat individul... Statul maghiar trebuie sa previna incalcari ale identitatii, chiar daca provin din hotarari CJUE”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 December 2021 17:19
Vizualizari: 8414

Nu toti liderii politici fac sluj in fata capriciilor Uniunii Europene – fie ele politice sau judiciare. Un asemenea lider care da intregului continent lectii de demnitate este prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban (foto). Luni, 20 decembrie 2021, politicianul i-a luat apararea Curtii Constitutionale de la Budapesta, care a decis ca Ungaria are dreptul de a-si proteja granitele fata de invazia migrantilor.Deciziile Curtii Constitutionale – trei la numar – vin dupa ce Curtea de Justitie a Uniunii Europene i-a dictat Ungariei sa permita intrarea migrantilor pe teritoriul ei. Ca reactie, instanta maghiara de contencios constitutional a decis ca trebuie sa primeze demnitatea nationala si identitatea constitutionala.

 

Inainte de a va lasa sa cititi punctul de vedere al lui Orban, mentionam ca premierul si l-a intitulat (la fel ca pe multe altele dinaintea lui) „samizdat” a – cuvant care in fostul lagar comunist desemna o opera clandestina, precum si canalele prin care aceasta circula.


Iata mesajul lui Viktor Orban in apararea Curtii Constitutionale a Ungariei:


Samizdat nr. 15

 

Cu incalcarea prevederilor legii fundamentale a Ungariei, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotarat ca Ungaria trebuie sa introduca pe teritoriul sau migrantii care pana acum au fost impiedicati sa intre de gard si de catre politistii de frontiera maghiari.

 

Politistii nostri de frontiera nu le-au permis migrantilor sa intre. Celor care au reusit sa intre ilegal nu li s-a permis sa ramana pe teritoriul maghiar. Cei care doresc sa solicite azil au trebuit sa depuna cererile in afara teritoriului Ungariei.

 

Guvernul maghiar a apelat la Curtea Constitutionala a Ungariei cu aceasta intrebare: Ce ar trebui facut acum?

Curtea Constitutionala a emis trei decizii.

 

1. A confirmat ca Guvernul trebuie sa ne apere identitatea constitutionala – chiar daca acest lucru contravine hotararii Curtii de Justitie a Uniunii Europene.

2. A afirmat ca daca institutiile UE nu isi exercita competentele partajate in mod eficient, atunci le pot exercita autoritatile maghiare.

3. A afirmat ca relatia dintre migratie si demnitatea umana trebuie examinata si din perspectiva populatiei existente, istorice a tarii.

 

Aceasta este o hotarare de importanta istorica.

 

Nu este o lectura usoara. In centrul ei se afla fiinta umana si demnitatea umana – ceva ce doar arareori se vede in Europa de astazi.

 

In apararea demnitatii umane, instantele internationale au urmat aceeasi cale ca societatile europene progresiste in general. Au dezradacinat individul din comunitatile sale naturale, lingvistice, culturale, familiale si religioase. Ele neaga faptul ca apartenenta la astfel de comunitati face parte din identitatea cuiva si, prin urmare, este un element constitutiv al demnitatii umane. Neaga faptul ca acest lucru garanteaza protectia drepturilor fundamentale. Astazi, ele vad doar indivizi care sunt oameni fara atribute: ar putea trai oriunde, ar putea vorbi orice limba sau s-ar putea ruga oricarui zeu.

Comunitatile traditionale au devenit complet lipsite de aparare: nu li se opune doar progresismul politic, ci si legea. Astazi, europenii nu au dreptul de a decide asupra celor cu care doresc sa traiasca in propria lor tara – chiar si atunci cand imigratia in masa duce la dezintegrarea comunitatilor traditionale care stau la baza propriilor lor identitati, ca indivizi. In cele din urma, in ceea ce priveste drepturile fundamentale, europenii de astazi nu au niciun drept la tara lor, la limba lor, la cultura lor, la familia lor si la Dumnezeul lor.

 

Decizia Curtii Constitutionale a Ungariei ia pozitie impotriva acestui fapt. Ia un sistem al drepturilor omului rasturnat si il repune pe picioare. In aceasta lumina ar trebui sa citim ce spune decizia despre puterile Uniunii Europene si suveranitatea Ungariei. Statul maghiar are datoria de a preveni incalcarile grave ale identitatii persoanelor – chiar daca astfel de incalcari provin dintr-o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene sau din deficiente in exercitarea puterii de catre UE. Mediul social traditional al oamenilor care traiesc in Ungaria nu trebuie lasat sa se schimbe fara un mandat democratic si fara supravegherea statului.

 

O patrie exista doar acolo unde exista si drepturi. Iar potrivit Curtii Constitutionale a Ungariei, maghiarii au dreptul la propria lor patrie.

Comentarii

# Ioan date 23 December 2021 18:36 +1400

Tot timpul am fost invidios pe verticalitatea conducatorilor unguri si polonezi, in aceasta cloaca care se numeste astazi UE. In Romania nu au decat interese, cu largul sprijin ai unor oameni care nu au nimic cu patriotismul. De altfel, numai romani nu sunt. Caci, nu o sa avem pretentia sa apere romanii un werner, un arafat, un orban sau reprezentantii sorosisti. Asa cum i-am avut pe pauker si bodnaras, asa avem si carpele de astazi!

# Arleigh Burke date 23 December 2021 23:17 +246

Oameni buni, țările din Visegrad "joacă de mult în altă ligă " când vine vorba de politică. Sunt tari care s au opus Uniunii Sovietice cu revoluții armate. Acolo lucrurile sunt așezate. Turnătorii sunt tratați ca turnători, proștii sunt prosti iar reprezentanții curcubeului sunt puși la locul lor.

# Tipa date 24 December 2021 00:16 -16

Ce idioți ...cică SPP nu a anunțat aeroportul în cazul Ancăi Dragu.. idioților GHINION SPP că nu și-a făcut treaba ....unde mai pui că Grindeanu frauda se trezește vorbind prin consilierul lui....

# nae girimea date 24 December 2021 07:28 +165

Justitia , fiscalitatea , politica de primire a strainilor , trebuie sa fie apanajul national , nici o partajare cu alte institutii sa nu fie permisa. E batalia pe care o duc Polonia si Ungaria impotriva mandarinilor dualismului galo prusac din UE .

# escu date 24 December 2021 08:42 +741

Uite cum ridicăm noi statui ungurilor! Corect, la ei primează interesul național, apărarea suveranității, independenței și integrității teritoriale a statului. La noi, slugărnicia este la rang de virtute, poziția ghiocelului și supunerea oarbă (o fi venind de la Orban?) de dragul puterii (nu asta este moștenirea noastră balcanică, de supuși otomani?) fiind considerate europenism, occidentalism, democrație. Când am avut și noi câte un conducător mai acătării, care a vrut să lupte pentru interesele noastre, ale românilor, a fost împușcat sau încarcerat cu sprijinul cozilor de topor, trădătorilor de neam și țară. După această ieșire mă aștept ca Orban cel Rău să fie mângâiat pe creștet de Ursulina, așa cum îl mângâia Sarcozi. Poate puneți, lângă el, poza lui Ciucă de la Bruxelles, poză care spune multe, în care se vede cum acesta stătea în poziția de drepți, primind ordine de cum să ne vaccineze și să ne carantineze.

# XYZ date 24 December 2021 16:37 +1

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/kelemen-hunor-sunt-multe-variante-cu-sanctiuni-pentru-certificatul-covid-nu-putem-risca-sa-dam-o-lege-care-pica-la-ccr-1779917

# Neanae date 24 December 2021 17:11 +573

HUNGEXIT/POLEXIT/ROEXIT/GRECXIT șamd Hai Orban Viktor, da-ne și noua un șut in dos ca sa facem un pas înainte! BRAVO! UE BOOOOOOOM! Ca e implozie, ca e explozie, ca se topește ca zăpada la soare, UE sa se desfacă in miliarde de NIMIC! SA NE RECUPERAM SUVERANITATEA, INDEPENDENȚA, IDENTIATEA. Sa dea naiba dacă mai știm AI CUI SUNTEM! APLAUZE LUI @Ioan, primul comentator. Niciunul dintre guvernanții noștri nu are nici cea mai mică tresărire națională, patriotică. O catastrofa viitorul cu asemenea oameni de paie. CRĂCIUN CUM SE POATE TUTUROR ????

# STOP, RUSINE NATIONALA ! date 25 December 2021 09:36 +690

:D :lol: :-x :zzz Luati aminte, LOAZELOR!!! OMUL ARE COLOANA VERTEBRALA, voi sinteti UMILI CU COCOASA, NULITATI SLUGARNICE !!! RUSINE NATIONALA, PAKT DE SINGELE VARSAT DE CEI CE-AU CREZUT K FAC O ROMANIE MARE, DEMNA, STAT INANIENABIL!!! :eek:

# BOTA POMPILIU date 26 December 2021 22:39 +16

Nagyon Jó, Köszönöm Szépen Orban Ur !

# Ioana M. date 29 December 2021 12:31 +46

Opriti imixtiunea politica in treburile CCR ! Dna parlamentar Scantei aduce grave acuze CCR. Dupa cum vedeti, la noi e invers ca in Ungaria. Politicienii nu apara CCR, ci o ataca. Probabil nu sunt parlamentari care apara interesele cetateanului roman.

# Victor Orban e beton ! date 3 January 2022 22:35 +36

Nu sunt admiratorul urmasilor mongolilor in UE, dar recunosc ca asa un premier avem nevoie si noi , nu mopul ala de Ciuca ... :o

# PNL se duce singur in cap ca si USR date 3 January 2022 22:41 +32

SRI a preluat PSD si deci electoratul ar trebui sa treaca la AUR , zic si eu.

# Bravo Victor Orban ! date 4 January 2022 23:27 +23

Nu stiu cum se zice-n in maghiara dar tipul e tare , pentru poporul sau.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.03.2023 – Agitatie in Baroul Dolj

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva