17 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Penitenciarele au nevoie de un mare numar de personal care sa fie incadrat pe posturile neocupate. Va prezentam lista unitatilor de invatamant superior si a scolilor postliceale, cu locurile aferente inscrierii pentru concurs in 2012, pentru incadrarea ulterioara in ANP!

Scris de: L.J. | pdf | print

20 April 2012 16:58
Vizualizari: 17109

 

Administratia Nationala a Penitenciarelor are un mare deficit de personal. Acest fapt reiese chiar din bilantul pe 2011, unde se arata ca in domeniul sigurantei detinerii si regimul penitenciar, din 8901 functii prevazut in schema doar 7718 sunt ocupate, in ecomonic-administrativ sunt aproape 800 de posturi libere, 51 de posturi asteapta sa fie ocupate la prevenirea criminalitatii in domeniul penitenciar, 14 posturi la juridic, 12 la birourile de informati clasificate, 246 posturi in sistemul medical al penitenciarelor si circa 600 de posturi mai trebuie ocupate in educatie si asistenta psihosociala din aceasta institutie. Pentru a reduce din numarul acestor posturi neocupate, la care se adauga si cele din alte sectoare de activitate ale ANP, institutia a transmis un comunicat in care anunta recrutarea de candidati in vederea participarii la concursul de admitere in institutii de invatamant din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala - Sesiunea 2012, pentru locurile repartizate sistemului administratiei penitenciare.


Pentru cei care vor alege o cariera profesionala in sistemul administratiei penitenciare, vor fi asigurate, in conditii de gratuitate, scolarizarea, cazarea, masa, echipamentul, precum si asigurarea medicala, pe timpul procesului educational.

Intrucat Romania se confrunta cu o rata a somajul destul de mare, Lumeajustitiei.ro pune la dispozitia celor care vor sa se specializeze in institutiile de invatamant superior necesare multor categorii care se incadreaza dupa absolvire in ANP, lista acestora:

Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti , Facultatea de Politie, specializarea “Ordine si siguranta publica” – penitenciare, curs de zi, durata studiilor 3 ani, 45 locuri (barbati si femei)

Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” Bucuresti

Facultatea de Informatii, curs de zi, durata studiilor 3 ani: specializarea Psihologie - informatii – 5 locuri (barbati); specializarea Studii de securitate si informatii – 5 locuri (barbati).

Institutul Medico – Militar Bucuresti:

Facultatea de medicina generala, cursuri de zi, durata studiilor 6 ani – 10 locuri (femei si barbati);

Facultatea de medicina dentara, cursuri de zi, durata studiilor 6 ani – 5 locuri (femei si barbati);

Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu , Facultatea de Management Militar, pentru domeniile de licenta:

Stiinte Militare si Informatii – specializarea Management economico-financiar (Finante-contabilitate), cursuri de zi, durata studiilor 3 ani – 10 locuri (femei si barbati);

Stiinte administrative – specializarea Administratie publica (Intendenta), cursuri de zi, durata studiilor 3 ani – 10 locuri (femei si barbati).

Academia Tehnica Militara Bucuresti:

Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament, domeniul de licenta Inginerie civila – specializarea Constructii si fortificatii (Inginer de constructii si fortificatii), cursuri de zi, durata studiilor 4 ani – 5 locuri (femei si barbati)

Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare, domeniul de licenta Inginerie electronica si telecomunicatii – specializarile:
- Transmisiuni (Inginer de comunicatii), cursuri de zi, durata studiilor 4 ani – 6 locuri (femei si barbati);
- Calculatoare si tehnologia informatiei (Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala), cursuri de zi, durata studiilor 4 ani – 10 locuri (femei si barbati).

Lista unitatilor de invatamant postliceal:
Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti, cursuri de zi, durata studiilor 2 ani:

Arma:

Auto – specializarea Auto – 10 locuri (femei si barbati);

Comunicatii si informatica – specializarile:
- Tehnica de comunicatii – 10 locuri (femei si barbati);
- Operare si mentenanta echipamente de comunicatii – 10 locuri (femei si barbati);

Constructii – specializarea Constructii – 10 locuri (femei si barbati);

Intendenta – specializarea Bucatar – 15 locuri (femei si barbati).

Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Targu Ocna, cursuri de zi, durata studiilor 1 an:

170 locuri – barbati

30 locuri - femei

Detaliile referitoare la inscrierea si desfasurarea admiterii, pot suporta modificar iin functie de dispozitiile si reglementarile survenite la nivelul fiecarei institutii deinvatamant.
Se pot obtine informatii referitoare la taxele de concurs, documentele-tip specifice pentru fiecare institutie de invatamant, probele de concurs si metodologiile de desfasurare a concursurilor de admitere de la sediile penitenciarelor precum si de pe paginile de web ale:
1.
http://www.academiadepolitie.ro
2.
http://www.sri.ro
3.
http://www.univermed-cdgm.ro
4.
http://www.armyacademy.ro
5.
http://www.mta.ro
6.
http://www.ncoacademy.ro
7.
http://www.snpaptgocna.ro

*Cititi aici extras din bilantul pe 2011 al ANP cu posturile neocupate

 

Comentarii

# ionut date 24 February 2013 12:30 0

Caz unic in Romania, in sensul ca la 11.01.2007, dupa peste 15 ani de activitate ca militar si functionar public cu gradul de agent sef in sistemul penitenciar, am fost trecut in rezerva, in mod ilegal si abuziv, de la penitenciarul Colibasi. Toate aceste ilegalitati si abuzuri impotriva mea au avut la baza falsificarea unei fise de evaluare profesionala pe anul 2006, la care si-au adus  contributia Irimia Alin- fost director in perioada decembrie 2006 -ianuarie 2007 la P. Colibasi, Lazar Alexandru si Alexescu Gheorghe, ofiteri la acelasi penitenciar. Retineti va rog ca in cei peste 15 ani de activitate la penitenciarul Colibasi am avut numai calificative foarte bune, apreciate inclusiv de 2 dintre presedintii Romaniei, care mi-au acordat distinctii in acest sens. Numai incompetenta si obedienta unor astfel de functionari publici, a stat la baza inlaturarii mele din sistemul penitenciar. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva