19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENSIILE MAGISTRATILOR POT SCADEA CHIAR SI CU 81% – Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, dezvaluie simularile facute la Casa Nationala de Pensii: “Am facut mai multe rulari in datele din sistem. Acest proiect duce la scaderi de pana la 81%” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 March 2023 16:30
Vizualizari: 10196

Anumite pensii de serviciu, deci inclusiv cele ale judecatorilor si procurorilor, ar putea sa scada chiar si cu 81%. Asta a reiesit din calculele facute de oficialii statului.


 

Invitat in Plenul Senatului miercuri, 29 martie 2023, cu ocazia dezbaterilor pe proiectul de lege privind pensiile de serviciu (click aici pentru a citi), secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu (foto), a dezvaluit ca simularile facute la Casa Nationala de Pensii au aratat o diminuare chiar si de 81% a pensiilor de serviciu:

Am facut ieri, impreuna cu colegii de la Casa Nationala de Pensii Publice, mai multe rulari in datele din sistem. Acest proiect duce la scaderi de pana la 81% ale pensiilor de serviciu”.

Amintim ca Senatul Romaniei a adoptat miercuri, 29 martie 2023, proiectul de lege privind pensiile de serviciu. Acesta prevede, printre altele, o impozitare suplimentara cu 15% a partii necontributiva din pensiile judecatorilor si procurorilor (click aici pentru a citi forma proiectului privind pensiile de serviciu adoptata de Senat).


Iata declaratia secretarului de stat in Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu:

 


Comentarii

# ion date 29 March 2023 16:49 -21

ABSOLUT CORECT SI ECHITABIL...în raport cu poporul roman greu încercat în aceasta perioada.....Cum este posibil ca o pensie medie de magistrat sa fie de 20.000 lei în timp ce la militari pensia medie este de 3500 lei( cu RAZBOIUL LA USA)..mergeți cu magistrații la război în acest caz!!!

# Militarul date 29 March 2023 17:04 +3

Sigur,ion.si fa justitie cu militarii

# Tibi date 29 March 2023 17:43 -5

Mare adevar ati spus! Dada mergeti cu magistratii la razboi, la accidente , la incendii ca toti avem pensii mici! Sa le taiati dracu de tot! Auzi pensii ! Cine dracu ii sustine sa le dati daca comisia Europeana azis ca trebuie taiate!

# Ion date 29 March 2023 17:49 +1

Ion ești un dobitoc frustrat !

# Nila date 29 March 2023 18:06 +9

Eu zic ca magistratii să faca munca patriotica ...fara pensii ci doar cu obligații de a nu face nici o greseala.

# Eduard date 29 March 2023 18:08 0

Pai ce spune dl asta e curată nebunie.

# Roberto date 29 March 2023 18:26 +3

Mariti salariile si pensiile magistratilor!

# sever date 29 March 2023 19:21 0

efectul interzicerii cumularii

# Vlad date 29 March 2023 20:42 +5

Confundati militarii angajati pe baza de contract cu magistratii..S-a ajuns prea departe cu prostia....

# Pentru Ion date 29 March 2023 21:22 +6

Eventual să-i plătim cu nasturi, dar să meargă justiția brici, pentru că atunci vor veni numai de-ai buni pe la Instanțe. Mai bine se duc juriști la primarie, că la 8-10.000 lei salariul, nu ai treaba ! Hai că acum am dat în partea cealaltă . Tipic românesc, ce ne mai place să ne batem joc tot de ai noștri

# Predoiu date 29 March 2023 21:25 -6

La ce soluții dau magistrați, nici nu ar trebui să mai primească pensii

# Ioan date 29 March 2023 23:42 +3

Cred ca nu intelegeti bine diviziunea muncii. Nu ati fost intr-o sala de judecata in viata voastra. Nu cred ca ati lua la un examen de intrare in magistratura in viata voastra mai mult de nota 2, domnilor politisti cu facultati facute pe bani pe la Spiru Hamlet, Titulescu si fii sau domnilor gradati care mancati la popota si nu ati luptat nici in Afganistan si nici in Kosovo. Recunosc aceeasi ura publica dirijata!

# Dura lex date 30 March 2023 01:32 +2

Predoiule, bine ti-ai ales numele. Ar trebui sa te faci magistrat sa ne arati tu niste solutii bune, dar dupa cum gandesti cred ca mai bine te intorci la sapă.

# Maria date 30 March 2023 07:29 0

Eu propun ca toți magistrații ,bine pregătiți profesional sa își facă , Cabinete de consultanta și acolo sa le spună părților ce au de făcut , sa le taie chitanța , iar a doua zi sa ii judece,ce Spune-ți domnilor ar fi bine așa? In felul acesta câștiga și bani și va judeca așa cum pățiți v-ar plăcea , oameni limitați in gândire ce sunteți. Nu va faceti iluzii degeaba , ca procurorii nu dorm, au ei grija sa ii întrebe pe politicienii de carton ai noștri care merg la serviciu 2 ore pe săptămâna ,de unde au averile fabuloase și diplomele , de la unele scoli ,ei neștiind nici pe ce strada este școala, carte ori cum nu știu.veți vedea ce va așteaptă pe voi cei cu gândirea scurta. Va doresc sa ,,dormiti bine,,

# santinela date 30 March 2023 11:20 +3

Domnule ION dvs. si noi in loc sa luptam ca si pensiile militare sa creasca spuneti ca este echitabil ca pensiile mari sa fie taiate si toti sa avem pensie minima ? Adica toti o apa si-un pamint ? Ciudata gandire aveti !

# Fraiera date 30 March 2023 12:51 0

Eu propun sa infiintam tribunalele po******re, ca asa se doreste cu ardoare stalinista, sa punem la stalpul infamiei toti magistratii din arealul asta, ca nu are importanta ca si-au sacrificat la propriu vietile si familiile, sa nu le mai dam salarii si pensii, ca sa poata cersi, asa cum se doreste, sau eventual sa ii consideram condamnati la locul de munca. Imi este mila de poporul asta care nu intelege ce i se intampla. Abia astept sa vad ce comentarii vor posta frustatii cand nu vor mai avea unde sa isi caute dreptatea, cand nu va mai avea cine sa aresteze criminalii si violatorii, cand politicienii de isprava pe care ii avem vor face ce vor vrea cu veniturile si cu vietile romanilor. In concluzie, tara asta va avea justitia pe care o merita.

# Marius date 30 March 2023 13:39 +3

Toata lumea egala, venituri nu dupa creier si ani de invatatura, ci dupa cine urla mai tare, o tara a serviciilor si a sindicatelor, ne-am intors la comunism. In PNL sunt numai oameni spalati pe creier, ai serviciilor si a lipsei de bun-simt. A ajuns PNL sa promoveze masurile sociale, insista pentru taierea pensiilor magistratilor, dar nu si a militienilor cu facultatea facuta pe genunchi la particulare sau a pompierilor si se mira ca trecut partidul AUR peste ei.

# basicuta date 31 March 2023 10:19 +1

Nu la pensie trebuie umblat ci la anii de muncă! vrei la pensie inainte de 65/63 de ani, e ok dar e mică, vrei pensia specială ...e ok, dar pensionează te ca tot poporul...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva