26 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENSIONARE NEASTEPTATA LA ICCJ – Judecatoarea Laura Soane de la Inalta Curte de Casatie si Justitie se retrage. Soane a facut parte din completul care a devoalat uriasul abuz comis impotriva avocatului Robert Rosu, dispunand achitarea definitiva si eliberarea acestuia dupa un an de detentie nevinovat

Scris de: G.T. | pdf | print

14 September 2022 13:14
Vizualizari: 3468

Se pleaca pe capete din magistratura. O pensionare surpriza se produce la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


 

Judecatoarea Laura Soane (foto) a formulat cerere de eliberare din functie prin pensionare. Solicitarea urmeaza sa fie aprobata de Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de joi, 15 septembrie 2022. Laura Soane se regaseste pe lista cu 18 judecatori fata de care Consiliul Superior al Magistraturii va dispune eliberarea din functie prin pensionare (vezi facsimil). Plecarea Laurei Soane este neasteptata, in conditiile in care judecatoarea promovase la Inalta Curte in urma cu aproximativ un an, mai exact in aprilie 2021.


Istorica decizie din cazul Robert Rosu


Soane este unul dintre judecatorii care au pronuntat in urma cu mai putin de un an o hotarare istorica. Si anume decizia din 23 noiembrie 2021, pronuntata in calea recursului in casatie, prin care Laura Soane, impreuna cu judecatorii Stefan Pistol si Rodica Cosma, a dispus achitarea definitiva a avocatului Robert Rosu si eliberarea acestuia dupa aproape un an de detentie nevinovat (click aici pentru a citi).

La randul ei, judecatoarea Laura Soane s-a numarat printre tintele DNA in anii de teroare ai parchetului anticoruptie, fiind vizata de planul de “linistire” a judecatorilor pus la care de procurorii de la DNA Oradea in frunte cu celebrul Ciprian Man (click aici pentru a citi).

 


Comentarii

# Ion date 14 September 2022 18:01 -25

Vin la Inalta curte , stau 1 an și apoi se pensionează !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.09.2022 – Paranghelie la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva